Gratis brochure

Tekenen in stappen

Zou je graag willen leren tekenen, zonder op verplichte tijdstippen naar een tekenschool of kunstacademie te moeten?  Ontplooi je tekentalent en leer tekenen in stappen met een thuiscursus van NHA. Met de tekenopleidingen van NHA leer je:

 • tekenen met verschillende materialen
 • hoe je licht en schaduw creëert
 • perspectief aanbrengen
 • hoe je een mooie illustratie maakt
 • een opvallende cartoon op papier zetten
 • ... en méér!

Voor velen is tekenen louter een hobby, maar misschien heb jij de ambitie om van tekenen je beroep te maken? Tekenen in stappen: leer het in je eigen huiskamer en op je eigen tempo, wanneer je er zin in hebt!

 

Leer tekenen in stappen met een thuisstudie cursus van NHA

 

Een leuke tekencursus van NHA

NHA biedt je onder meer de opleidingen Vrij Tekenen, Illustratief Tekenen en Tekenen en Schilderen aan. Voor al deze opleidingen heb je geen enkele voorkennis nodig en leer je tekenen in stappen. De cursus Tekenen voor Beginners is zelfs speciaal bedoeld voor de echte beginner! Ook biedt NHA verschillende cursussen om te leren schilderen.

Sta je te popelen om zo snel mogelijk een creatieve tekening op papier te zetten? Bij de cursussen Portret Tekenen en Tekenen en Schilderen ontvang je een starterspakket samen met de gedrukte cursus. Daarin zitten de tekenbenodigdheden die je gebruikt in de opleiding. Zo kun je al vanaf de eerste les je artistieke talent volop in de praktijk brengen! De leerstof is zodanig opgebouwd dat je de verschillende tekentechnieken blijft oefenen, zo leer je stap voor stap tekenen.


Thuis leren tekenen in stappen, maar niet in je eentje

Bij elke hobbyopleiding word je bijgestaan door een persoonlijke docent. Je communiceert met je persoonlijke begeleider via het digitale leerplatform Plaza, waar je eveneens de leerstof nogmaals terugvindt.

Zie je ertegenop om in je eentje te beginnen met een thuiscursus, zonder sociale contacten met medestudenten? Dat is helemaal niet nodig! Via het digitale leerplatform Plaza kom je ook in contact met andere cursisten die gelijktijdig met jou dezelfde opleiding volgen.

Je kunt met je studiegenoten van gedachten wisselen over de opleiding. Als je problemen ondervindt om een of andere tekentechniek onder de knie te krijgen, mag je steeds de hulp inroepen van je persoonlijke docent.

Elke tekenopleiding wordt bekroond met een NHA-getuigschrift, als je minstens een voldoende scoorde op al je ingezonden opdrachten.

 

Vraag een gratis proefles aan

Wil je eerst eens even de inhoud van een tekencursus zien voordat je je inschrijft? Dat kan! Van elke NHA-opleiding mag je gratis en vrijblijvend een digitale proefles aanvragen. Bevalt de cursus jou? Schrijf je dan snel in, en geef je tekentalent volop de kans om zich te ontplooien door te leren tekenen in stappen!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!