Gratis brochure

Leer stap voor stap tekenen met een cursus van NHA

Heb jij moeite met tekenen of zou je graag mooie tekeningen willen leren maken? Heb je schrik dat leren tekenen te moeilijk voor je is? Dat is nergens voor nodig! Bij NHA kan namelijk iedereen leren tekenen. Met een beginnerscursus tekenen leert iedereen eenvoudig stap voor stap tekenen. Vraag een gratis proefles aan en ontdek het zelf!

Tekenen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het misschien lijkt. Tekenen kan in het begin intimiderend lijken, maar als je regelmatig oefent zul je merken dat je snel vooruit gaat. En elke grote tekenaar is ergens begonnen. Wil jij je tekentalent ontwikkelen en wil jij dit op een gestructureerde manier doen? Leer dan stap voor stap tekenen met een cursus van NHA!


Stap voor stap tekenen met een beginnerscursus

Heb jij nog geen ervaring met tekenen? Geen probleem! Met de cursus Tekenen voor Beginners ontwikkel je een goede basiskennis waarmee je zelf prachtige tekeningen leert maken. Dit doe je door mensen, dieren en voorwerpen te herleiden tot hun basisvorm. Je verdiept je in de verschillende materialen en technieken die gebruikt worden. Ook leer je goed naar je onderwerp kijken. Zo ontwikkel jij als tekenaar je eigen stijl. Aan het eind van de cursus is stap voor stap tekenen geen probleem meer voor jou.

 

Vrij leren tekenen

In de praktische cursus Vrij Tekenen ga je zelf aan de slag met verschillende materialen zoals potlood, grafietstift, houtskool en meer. Stap voor stap tekenen leer je namelijk het beste door veel te oefenen. Je ontdekt hoe je ruimte op papier goed indeelt, hoe je diepte suggereert en hoe je jouw fantasie gebruikt bij het tekenen. In deze cursus vergroot je je technische vaardigheden en leer je meer over donker en licht, structuur en vorm, en lijnen en vlakken. Ook ontvang je bij deze cursus een materialenpakket. Zo wordt stap voor stap tekenen nog gemakkelijker!

 

Verbeeld verhalen in illustraties

Wil jij graag leren hoe je met jouw tekeningen een verhaal verrijkt? In de cursus Illustratief Tekenen leer jij jouw ideeën te vertalen naar tekeningen die een verhaal perfect illustreren. Je leert in deze cursus stap voor stap tekenen, waarbij je in je tekeningen ideeën leert verbeelden. Je leert dan ook meer over personages, expressie en illustraties voor verschillende doeleinden. Na deze cursus zorg jij voor toegevoegde waarde met jouw illustraties.

 

Leer stap voor stap tekenen én schilderen

Heb je ook interesse in schilderen? Dan is de cursus Tekenen en Schilderen een goede keuze voor jou. In deze cursus werk je aan zowel je teken- als schildertechniek. Je leert verschillende technieken kennen, zowel voor schilderen als tekenen. Denk bijvoorbeeld aan kleurverloop, perspectief tekenen en licht en schaduw. Ook deze technieken ontwikkel je stap voor stap. Tekenen en schilderen zal je na deze cursus een stuk gemakkelijker afgaan.

 

Geef je creaties dat net echt gevoel

Is tekenen jouw grootste hobby? Dan is het hoog tijd om de fijne kneepjes van het vak te leren. Ontdek hoe je elke tekening dat “net echt” gevoel geeft met de cursus Realistisch Tekenen. Kennis over begrippen, materialen en technieken; je krijgt het allemaal aangereikt. Doordat alle aspecten van deze tekenvorm uitgebreid aan bod komen tijdens de cursus, ontwikkel jij geleidelijk jouw vaardigheden.

Of kies voor de cursus Portret Tekenen. Je leert dan gelijkenissen te treffen en specifieke kenmerken op een realistische wijze op papier vast te leggen. Zo verbluf je iedereen met prachtige zelfgemaakte portrettekeningen!De tekencursussen van NHA leren jou stap voor stap tekenen. Daarnaast biedt een thuisstudie het voordeel dat je kunt studeren waar en wanneer je zelf wilt. Je bepaalt dus jouw eigen tempo, waardoor je de tijd kunt nemen die jij nodig hebt om je in de lesstof te verdiepen.

Vraag nu een gratis proefles aan en je zult zien, stap voor stap tekenen kun jij ook leren!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!