Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Copywriter

Copywriter
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Aan de slag als (freelance) tekstschrijver? Volg de cursus Copywriter

Schrijven is schrappen, kill your darlings. In de cursus Copywriter leer je krachtig en helder schrijven. Ook leer je hoe je opdrachtgevers vindt en hoe je als freelance tekstschrijver rondkomt.

Geniet je van een snedige of spitsvondige tekst? En denk je weleens bij het lezen van een reclametekst 'dat kan ik beter'? Ongetwijfeld ben je een groot liefhebber van tekst en taal. Maar met alleen liefhebben kom je er niet. Copywriting is acteren met woorden. Breng tekst tot leven.

Zet je interesse om in daden en word copywriter, de beste stap die je kunt zetten in je (nieuwe) loopbaan als professioneel schrijver.

Schrijven en schaven

Een veel gehoorde vraag: wat doet een copywriter eigenlijk? Schrijven, herschrijven en aan teksten schaven. Je hebt plezier in het vinden van de juiste woorden. Ook bedenk je creatieve invalshoeken voor teksten die sterk leunen op (soms) minder interessante inhoud.

In de rol van copywriter schrijf je onder meer:

 • mailings (DM en eDM),
 • persberichten,
 • advertenties,
 • copy voor websites,
 • social media,
 • nieuwsbrieven,
 • brochures.

Goed lopende teksten

Van webteksten tot short copy's voor advertenties: in de cursus Copywriter leer je abstracte ideeën van klanten omzetten in concrete, resultaatgerichte teksten die beklijven.

Je vangt een product, dienst of bedrijf zo in woorden dat de positieve eigenschappen eruit springen en aantrekkelijk zijn voor potentiële klanten.

Praktijkgerichte oefeningen

Schrijven is een kwestie van doen, doen en nog eens doen. De cursus Copywriter bevat dan ook een casus, waarin je de behandelde stof meteen toepast.

De docent is een ervaren tekstschrijver met uitgebreide vakkennis en geeft uitgebreid feedback op de teksten die je inlevert.

Freelance copywriter


Sommige copywriters vinden een baan bij een groot reclame- of mediabureau, de meesten werken als freelancer. Na de cursus weet je hoe je opdrachtgevers vindt en hoe je diensten succesvol verkoopt.

handboek eigen zaakZet de eerste stap richting succesvol tekstschrijver en volg de cursus Copywriter.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Copywriter

De cursus Copywriter geeft je waardevolle inzichten in de copywriting-wereld. Nergens vind je de vakgeheimen die wij jou aanreiken. De cursus is gebaseerd op ervaringen, zodat je antwoord krijgt op vragen als:

 • Welke organisaties maken gebruik van copywriters?
 • Waar ga ik me mee bezighouden: persberichten, direct mail, advertenties of internetteksten?
 • Hoe leer ik het product van mijn klant kennen?
 • Hoe schrijf ik teksten voor radio/tv commercials?
 • Het schrijven van nieuwsbrieven.
 • Het schrijven van teksten voor brochures.
 • Het schrijven van persberichten.
 • Het schrijven van teksten voor advertenties.
 • Het schrijven van teksten voor webpagina's.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Copywriter

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Copywriter:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Copywriter + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Copywriter
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Copywriter + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!