Copywriter  

Nú: met GRATIS tablet
Copywriter
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
49,90

of 


€449,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Succesvol tekstschrijver worden? Dat leer je met de Copywriter opleiding

IJzerscherpe teksten die de aandacht weten te grijpen. Je moet bijna wel doorlezen. Hoe je zulke krachtige teksten schrijft? Dat leer je in deze Copywriter opleiding. Maar je gaat niet alleen leren hoe je sterke teksten schrijft, maar ook hoe je als freelance copywriter aan de slag kunt.

Een veelzijdige opleiding dus, deze Copywriter opleiding. Jij gaat leren hoe je kunt acteren met woorden. Je teksten tot leven laat komen. En hoe je de juiste emoties oproept bij de lezer.

Je kent zeker en vast wel voorbeelden van teksten die een diepe indruk op je hebben achtergelaten. Teksten die je aandacht grepen en niet meer los lieten. Copywriters zijn een ster in het schrijven van zulke teksten. Wil jij ook een echte ster worden hierin? Is tekstschrijver jouw droom job? Schrijf je dan vandaag nog in voor de opleiding Copywriter en laat je droom werkelijkheid worden.

 

De juiste woorden vind je in deze Copywriting opleiding

De juiste woorden, op het juiste moment en op de juiste plek. Als woordentovenaar weet jij precies wat we bedoelen. Je lezer wordt in je tekst gezogen en bevindt zich voor even in een andere wereld. Jouw wereld. En jij leidt hem of haar naar de plek waar je je lezer wilt hebben.

Als copywriter is dat de plek waar je lezer iets nieuws ontdek of iets kan kopen. Want een copywriter richt zich voornamelijk op commerciële teksten.

Je bent na het volgen van deze Copywriter opleiding een kei in het bedenken van creatieve invalshoeken. Zelfs al is de pagina waar je je lezer naar wilt leiden niet heel interessant om te lezen, jij weet toch zijn aandacht te trekken en hem met jouw ijzersterke one-liner naar de juiste pagina te leiden.

En als je toch bezig bent met teksten schrijven, dan pak je die niet heel interessante pagina waar je je lezer naar hebt geleid ook meteen aan. Voor jou geen enkel probleem. Want jij weet na het succesvol afronden van de opleiding Copywriting precies wat je lezer wilt. En dat geef je hem dan ook.

 

Vol met handige praktijkgerichte oefeningen

De een heeft een enorm talent voor schrijven en schudt onwijs goede teksten zo uit de mouw. De ander heeft meer oefening nodig. Tot welke categorie jij ook behoort, je gaat ontzettend veel leren in deze Copywriter opleiding. Je wordt een echte tekstschrijver die moeiteloos prachtige teksten schrijft.

En dat ga je niet alleen met theorie doen. Deze Copywriting opleiding zit vol met handige praktijkgerichte oefeningen die je echt verder helpen. Want schrijven is een kwestie van doen. En hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt. Voor je het weet schrijf je ijzersterke teksten zonder na te denken.

Kun je wel wat hulp gebruiken van een ontzettend goede en ervaren tekstschrijver? Geen probleem! Want ervaren en ontzettend goed, zo mogen we je docent van deze Copywriter opleiding wel noemen. Je docent helpt je met je eerste stappen om een succesvol tekstschrijver te worden.

 

Freelance copywriter worden behoort tot de vele mogelijkheden

Droom jij van een job als freelance copywriter? Je eigen tijden bepalen, je dagen zelf indelen en geen baas die op je vingers kijkt? Als freelance copywriter ligt de wereld aan je voeten. Werken waar en wanneer je maar wilt. Op het strand in Bali of gewoon in je achtertuin in Hasselt.

Maar hoe krijg je opdrachten als freelance copywriter? En waar vind je klanten? Ook dit alles komt aan bod in de uitgebreide opleiding Copywriter. Freelance werken en je eigen opdrachten uitkiezen, een ware droom job!

Liever niet als freelancer aan de slag? Ben jij liever de hele dag omringd door gezellige collega’s? Als copywriter kun je er ook voor kiezen om te gaan werken voor een (groot) reclame- of mediabedrijf. Na het volgen van deze Copywriter opleiding is namelijk alles mogelijk. Dus volg je hart en wordt een top tekstschrijver met deze opleiding Copywriting.

 

Wat leer je in deze opleiding tot Copywriter?

Een copywriter is een kei in het schrijven van (commerciële) teksten. Je beleeft plezier aan de perfecte tekst die de lezer verleidt tot een aankoop of bezoek van een website of evenement. Een copywriter tekstschrijver schrijft onder meer:

 • Persberichten
 • Advertenties
 • Mailings
 • Copy voor websites
 • Brochures en flyers
 • Nieuwsbrieven
 • Social Media berichten

Wanneer je de opleiding Copywriter succesvol hebt afgerond, weet jij precies hoe je de ideeën van je opdrachtgever kunt vertalen naar pakkende en resultaatgerichte teksten.

Want dat heb jij allemaal geleerd in je studie. Je ervaren docent geeft je tips en je gaat aan de slag met praktijkgerichte voorbeelden. Dé optimale voorbereiding op je carrière als tekstschrijver!

 

Twee modules

Ervaar het beste van twee werelden: deze Copywriter opleiding bestaat uit de opleiding Commerciële Teksten Schrijven en de opleiding Bedrijfsbeheer. Daarnaast kun je een beroep doen op onze ondernemerscoach.

 

SEO Copywriting cursus

Als copywriter weet jij alles over het schrijven van aantrekkelijke teksten. Maar wanneer je teksten schrijft voor het web, is het ook belangrijk dat deze goed gevonden worden. Daarom is het als copywriter handig om kennis te hebben van SEO (Zoekmachine Optimalisatie). Een SEO Copywriting cursus laat jou kennis maken met dit onderdeel van teksten schrijven.

Jij weet dan hoe je jouw teksten hoog kunt laten scoren in de zoekresultaten van Google. Dit vergt namelijk een andere manier van schrijven.

Wil jij naast het leren van goede commerciële teksten schrijven, ook een SEO Copywriting cursus volgen? Combineer deze Copywriter opleiding dan met de opleiding SEO. Dit kan voordelig met onze combinatieopleiding Copywriter + SEO. Zo studeer je extra voordelig en heb je alle kennis in huis om in offline én online media te scoren. 

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Copywriter

Laat jezelf helemaal onderdompelen in de copywritingwereld met de cursus Copywriter! Om zo veel mogelijk waardevolle inzichten te krijgen, ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • de basis van communicatie
 • het bepalen van je doelgroepen;
 • schrijftechnieken voor wervende teksten;
 • Je communicatiestrategie ontwikkelen met unieke USP’s;
 • jezelf verkopen in een sollicitatiebrief;
 • de kracht van geadresseerde reclame met direct mailing;
 • inzet van commerciële instrumenten (flyers, folders en brochures);
 • speeches en bedrijfspresentaties voor een boeiende toespraak;
 • free publicity: een nieuwswaardig persbericht schrijven
 • een goede slogan formuleren;
 • teksten schrijven voor het internet: SEO en SEA;
 • inzet van media om jouw boodschap te verspreiden.

 


Voor wie is deze opleiding geschikt?

 • Mensen die het leuk vinden om te schrijven en weten dat er altijd vraag zal zijn naar copywriters. Een computer kan geen advertenties en persberichten schrijven.
 • Mensen die werken bij reclamebureaus, PR bureaus en mediabureaus en meer willen weten over dit boeiende onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan account managers, secretaresses of boekhouders.
 • Mensen die graag iets extra’s willen verdienen door van thuis uit te werken. Ze passen de werkzaamheden vaak aan aan andere bezigheden.

 

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma Copywriter

Bij NHA rond jij de cursus Copywriter af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be


Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel dien je de Nederlandse taal goed te beheersen.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Copywriter in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Copywriter, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Copywriter
9x €49,90 of €449,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 49,90
of €449,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Copywriter + SEO
11x €63,55 of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
11x 63,55
of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!