Gratis brochure

Avondschool patisserie: verdiep je in de lekkerste delicatessen

Heb jij een echte passie voor bakken en zijn taarten, gebakjes en petit fours jouw specialiteit? Wil je graag patissier worden maar heb je overdag geen tijd om te studeren? Dan is het volgen van een avondschool patisserie een optie. Of volg een bakcursus vanuit huis. Met een thuisstudie van NHA bepaal je namelijk zelf wanneer je studeert en kun je comfortabel vanuit huis studeren.

Een thuisstudie is ideaal als je graag in de avonduren wilt studeren. Je kunt namelijk volledig je eigen studietijd inplannen. Bekijk hieronder direct de avondschool patisserie van NHA. 

 

Het vak van patissier is een echt ambacht waarbij je heerlijke en exclusieve zoete delicatessen bedenkt, ontwerpt en zelf maakt. De creaties van een patissier zijn echte traktaties voor alle zintuigen. Ze zien eruit als kunstwerken en hebben allerlei unieke smaken. Laat je creativiteit de vrije loop in een avondschool patisserie.       


Wat leer je in een avondschool patisserie?       

In een avondschool patisserie leer je verschillende soorten gebak en zoete lekkernijen kennen. Je leert over de verschillende ingrediënten, recepturen en bereidingswijzen. Ook houd je je bezig met trends op het gebied van patisserie. Je verdiept je in de kwaliteit en houdbaarheid van de producten en leert hoe je de werkruimte voorbereidt. Na het volgen van een avondschool patisserie ben jij een expert op het gebied van patisserie. 

 

Past een avondschool patisserie bij mij?         

Als patissier is het belangrijk dat je creatief bent aangelegd. Zo kun je steeds nieuwe ontwerpen bedenken voor je creaties. Door het volgen van een avondschool patisserie leer je telkens weer vernieuwende exclusieve patisserieproducten te bedenken. Dit doe je in de avonduren, waardoor je de opleiding goed kunt combineren met andere verplichtingen.               

Als patissier is het belangrijk dat je graag met je handen werkt. Doordat je steeds weer andere creaties bedenkt en werkt aan verschillende soorten delicatessen is het beroep van patissier erg afwisselend. In een avondschool patisserie leer je zorgvuldig te werk gaan en leer je oog hebben voor de hygiëne. Daarnaast ben je als patissier een echte teamspeler; in de keuken werk je namelijk samen met verschillende collega’s.         


In avondschool patisserie studeren?      

Een opleiding tot patissier wordt aangeboden door verschillende onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Je kunt een voltijdse dagopleiding volgen, deze duren meestal een jaar. Ook is het mogelijk een opleiding van zo'n 840 lestijden te volgen via volwassenenonderwijs. Wil je liever in de avonduren studeren, bijvoorbeeld via avondschool? Patisserie kun je ook bij NHA studeren met de opleiding Patisserie. Bij NHA bepaal je zelf waar en wanneer je studeert en studeer je dus nog flexibeler dan bij een avondschool.  


Maak zelf de lekkerste taarten

Wil jij je liever focussen op het leren maken van taarten? Heb je altijd al de ambitie gehad om mee te doen aan Bake Off Vlaanderen? Met de cursus Taarten Maken van NHA leer je hoe je de lekkerste taarten bakt. Je leert alles over verschillende basisrecepten, materialen en technieken. Na deze cursus weet jij hoe je de mooiste taarten met lagen maakt. Ook ga je aan de slag met cupcakes en andere caketraktaties zoals cakepops.


De lekkerste broden bak je zelf

Heb je interesse in bakken maar ben je niet dol op zoete lekkernijen? Kun je wel onwijs genieten van een heerlijk vers gebakken brood? In de opleiding Bakker van NHA leer jij hoe je zelf overheerlijke broden bakt. Ook leer je verschillende soorten broden bakken en verdiep je je in de ingrediënten en bereidingstechnieken. Kun je niet kiezen tussen brood en zoetigheid? Kies dan voor de opleiding Banketbakker. In deze opleiding leer je zowel heerlijke verse broden als zoete delicatessen maken.         


Bij NHA studeer je nog flexibeler dan in een avondschool. Patisserie, taarten maken, bakker of banketbakker; bij NHA is er voor iedereen een geschikte bakopleiding. Schrijf je in voor een gratis proefles en ontdek welke opleiding bij jou past!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!