Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis brochure

Evenementen Organisator  

Evenementen Organisator
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Evenementen organiseren? Word zelfstandig evenementenorganisator

Een feestje geven? Altijd plezant. Een evenement organiseren? Nóg toffer! Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of evenement vlot en succesvol te laten verlopen.

Van feesten tot bedrijfsuitstappen en concerten: ontdek met de cursus de wereld van evenementenorganisator. Volg alle onderdelen van de cursus en binnen een jaar heb je een eigen evenementenbureau.

Heb je vaak originele ideeën voor een evenement? En vind je het plezierig om feestjes te organiseren en mensen te mobiliseren?

Er is veel vraag naar professionals die evenementen organiseren. Zowel in de privésfeer zoals bij bruiloften, verjaardags- en kinderfeestjes als bij commerciële evenementen zoals bedrijfsfeesten, jubilea en zakelijke openingen.

Dankzij de lage kosten zijn de slaagkansen groot. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, een computer, de juiste contactpersonen en alles wat je leert in de cursus Evenementenorganisator.

Evenementen organiseren

In de cursus Evenementenorganisator leer je alles over de organisatie van evenementen en feesten. Van klantprofielen tot het berekenen van prijzen, het selecteren van locaties, catering en decoratie: je bent echt een spil binnen de organisatie.

Zelfstandig ondernemer

Uiteraard zie je hoe je een goed inkomen genereert als evenementenorganisator. Zo leer je van alles over ondernemerszaken, zoals investeren, administreren, marktonderzoek en promotie.

Iedereen weet dat je succes bereikt met goede marketing en advertising. Dat geldt zeker voor de evenementenbranche.

Je leert in de cursus hoe je je eigen evenementenbureau onderscheidt van de concurrentie. Na de cursus ben je anderen echt een grote stap voor.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Evenementen Organisator

Bij event management komt veel kijken, in deze cursus leer je daarom onder andere:

 • organisatie;
 • de wensen van de klant;
 • het kiezen van een geschikte locatie;
 • basiskennis catering;
 • decoratie;
 • muziek en entertainment;
 • het organiseren van bedrijfsevenementen;
 • het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen etc.);
 • het organiseren van bruiloften;
 • het schrijven van evenementenplannen;
 • het opstellen van contracten.

De cursus Evenementen Organisator is zorgvuldig samengesteld en leert je hoe je een professionele evenementen organisator wordt. Het lesmateriaal is zeer gestructureerd opgesteld zodat je alle informatie later ook gemakkelijk kunt terugvinden. Alles is in begrijpelijke taal geschreven en ontwikkeld door echte specialisten. Je ziet het: in deze fantastische cursus komt alle kennis aan bod die je nodig hebt om het perfecte evenement te organiseren!

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsattest je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Evenementen organisator

Je kunt het NHA-instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Wanneer je ook de opleiding Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen voor het erkende diploma. Het diploma dat je hiermee kunt behalen, wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en stelt je in staat een eigen zaak op te starten.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

Evenementen Organisator

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Evenementen Organisator + Bedrijfsbeheer

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Evenementen Organisator
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Evenementen Organisator + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Wij helpen je graag verder!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!