Evenementen Organisator  

Nú: met GRATIS tablet
Evenementen Organisator
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
73,20

of 


€439,00
4.6/5

Beoordeeld door 12 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Evenementen organiseren? Word zelfstandig evenementenorganisator

Een feestje geven? Altijd plezant. Een evenement organiseren? Nóg toffer! Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of evenement vlot en succesvol te laten verlopen.

Van feesten tot bedrijfsuitstappen en concerten: ontdek met de cursus de wereld van evenementenorganisator. Volg alle onderdelen van de cursus en binnen een jaar heb je een eigen evenementenbureau.

Heb je vaak originele ideeën voor een evenement? En vind je het plezierig om feestjes te organiseren en mensen te mobiliseren?

Er is veel vraag naar professionals die evenementen organiseren. Zowel in de privésfeer zoals bij bruiloften, verjaardags- en kinderfeestjes als bij commerciële evenementen zoals bedrijfsfeesten, jubilea en zakelijke openingen.

Dankzij de lage kosten zijn de slaagkansen groot. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, een computer, de juiste contactpersonen en alles wat je leert in de cursus Evenementenorganisator.

Evenementen organiseren

In de cursus Evenementenorganisator leer je alles over de organisatie van evenementen en feesten. Van klantprofielen tot het berekenen van prijzen, het selecteren van locaties, catering en decoratie: je bent echt een spil binnen de organisatie.

Zelfstandig ondernemer

Uiteraard zie je hoe je een goed inkomen genereert als evenementenorganisator. Zo leer je van alles over ondernemerszaken, zoals investeren, administreren, marktonderzoek en promotie.

Iedereen weet dat je succes bereikt met goede marketing en advertising. Dat geldt zeker voor de evenementenbranche.

Je leert in de cursus hoe je je eigen evenementenbureau onderscheidt van de concurrentie. Na de cursus ben je anderen echt een grote stap voor.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Evenementen Organisator

Bij event management komt veel kijken, in deze cursus leer je daarom onder andere:

 • organisatie;
 • de wensen van de klant;
 • het kiezen van een geschikte locatie;
 • basiskennis catering;
 • decoratie;
 • muziek en entertainment;
 • het organiseren van bedrijfsevenementen;
 • het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen etc.);
 • het organiseren van bruiloften;
 • het schrijven van evenementenplannen;
 • het opstellen van contracten.

De cursus Evenementen Organisator is zorgvuldig samengesteld en leert je hoe je een professionele evenementen organisator wordt. Het lesmateriaal is zeer gestructureerd opgesteld zodat je alle informatie later ook gemakkelijk kunt terugvinden. Alles is in begrijpelijke taal geschreven en ontwikkeld door echte specialisten. Je ziet het: in deze fantastische cursus komt alle kennis aan bod die je nodig hebt om het perfecte evenement te organiseren!

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Evenementen Organisator, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Evenementen Organisator

Ik ervaar de cursus als een goeie cursus die je al laat denken zoals je moet doen als je de job uitoefent. De huistaken worden heel snel nagekeken en ik krijg veel goeie input van mijn docente

10/10
Evenementen Organisator + Bedrijfsbeheer

Ik ben zeer tevreden over de opleidingen

10/10
Evenementen Organisator

IK HEB ER AL VEEL VAN GELEERD EEN VLUGGE VERBETERIN VAN DE HUISWERKEN HIERVOOR DANK

8/10
Evenementen Organisator + Bedrijfsbeheer

Vlotte cursus !mooi gestructureerd opgesteld .een echte aanrader

DIPLOMA

Diploma Evenementen organisator


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Evenementen Organisator in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Evenementen Organisator, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Evenementen Organisator

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Evenementen Organisator + Bedrijfsbeheer

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Evenementen Organisator
6x €73,20 of €439,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 73,20
of €439,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Evenementen Organisator + Bedrijfsbeheer
12x €44,95 of €539,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 44,95
of €539,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben zeer tevreden over de opleidingen

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!