Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Horecamedewerker

Horecamedewerker
Gratis proefles
Inschrijven
6x
41,50
of ineens
€249,00
ALGEMEEN

Professioneel aan de slag met de cursus Horecamedewerker

Droom je van een job in de horeca? Of werk je al in de horecasector, maar wil je je kennis en vaardigheden opfrissen en uitbreiden? De cursus Horecamedewerker belicht alle aspecten van dit dynamische vak.

Werken in de horeca is uitdagend, maar niet altijd eenvoudig. Een goede horecamedewerker onderscheidt zich door vlotte communicatie, correcte omgang met gasten en collega's én kennis van dranken. Wil je je bestaande kennis en vaardigheden op dit vlak verbeteren? Dan is de cursus Horecamedewerker een goede keuze.

Gastvrije ontvangst

De cursus helpt je een goede en professionele gastheer of gastvrouw worden. Je leert over de wetgeving rond alcohol en roken, over de arbeidswet en over HACCP. Je maakt je de basistechnieken en vaktermen eigen en je vergroot je drankenkennis.

In de horeca is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Daarom is er in de cursus veel aandacht voor communicatie. Je leert hoe je gasten warm ontvangt, professioneel omgaat met klachten en op een doeltreffende manier samenwerkt met collega's.

Gevarieerde opleiding

De cursus bestaat uit vier modules:

  • Wetgeving en sociale hygiëne,
  • Basistechnieken en werkorganisatie,
  • Drankenkennis,
  • Communicatieve vaardigheden.

 

Vlot aan de slag

Zoek je een job in de horeca, dan is de cursus Horecamedewerker een waardevolle aanvulling op je curriculum vitae. Je kunt dan vlot aan de slag in bijvoorbeeld een café, bistro of restaurant.

Heb je al horeca-ervaring, maar wil je doorgroeien en verder professionaliseren? Ook dan beleef je veel plezier aan deze veelzijdige opleiding.

PROGRAMMA

Studieprogramma Horecamedewerker

De cursus bestaat uit vier modules die meerdere lessen bevatten:

In de module wetgeving en sociale hygiëne wordt kort ingegaan op het ontstaan van de horeca en de verschillende soorten horecabedrijven. Vervolgens gaat men verder met de wetgeving betreffende alcohol, roken en auteursrechten, maar komt ook de arbeidswet en arbeidsongevallen aan bod. Daarna wordt het begrip sociale hygiëne nader bekeken en vanuit ergonomie verder uitgewerkt naar HACCP.

Binnen de module basistechnieken en werkorganisatie wordt gestart met een les over het belang van een goede planning. In de volgende lessen komt de mise en place (alle voorbereidende werkzaamheden) en vakterminologie aan de orde. De module wordt afgesloten met een praktische bespreking van een restaurantdienst, vanaf de ontvangst van de gasten tot en met het einde van de dienst.

In de module drankenkennis komen zowel de bereiding, de inkoop als de bewaring van verschillende dranken aan bod: bier, (versterkte) wijn, sterke drank, niet-alcoholische dranken en ten slotte cocktails. Ook wordt er ingegaan op de serveerwijze van diverse dranken. 

In de module communicatieve vaardigheden komt het communicatieproces met de gasten en met collega's onderling aan de orde. Vervolgens worden verschillende soorten gedrag besproken en behandelen we welke vormen van communicatie op welk moment kunnen worden toegepast.

DIPLOMA

Diploma Horecamedewerker

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Horecamedewerker
meest gekozen Met hulp
6x 49,90
of ineens €299,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 41,50
of ineens €249,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!