Horecamedewerker  

Nú: met GRATIS tablet
Horecamedewerker
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
46,50

of 


€279,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Professioneel aan de slag met de cursus Horecamedewerker

Droom je van een job in de horeca? Of werk je al in de horecasector, maar wil je je kennis en vaardigheden opfrissen en uitbreiden? De cursus Horecamedewerker belicht alle aspecten van dit dynamische vak.

Werken in de horeca is uitdagend, maar niet altijd eenvoudig. Een goede horecamedewerker onderscheidt zich door vlotte communicatie, correcte omgang met gasten en collega's én kennis van dranken. Wil je je bestaande kennis en vaardigheden op dit vlak verbeteren? Dan is de cursus Horecamedewerker een goede keuze.

Gastvrije ontvangst

De cursus helpt je een goede en professionele gastheer of gastvrouw worden. Je leert over de wetgeving rond alcohol en roken, over de arbeidswet en over HACCP. Je maakt je de basistechnieken en vaktermen eigen en je vergroot je drankenkennis.

In de horeca is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Daarom is er in de cursus veel aandacht voor communicatie. Je leert hoe je gasten warm ontvangt, professioneel omgaat met klachten en op een doeltreffende manier samenwerkt met collega's.

Gevarieerde opleiding

De cursus bestaat uit vier modules:

 • wetgeving en sociale hygiëne;
 • basistechnieken en werkorganisatie;
 • drankenkennis;
 • communicatieve vaardigheden.

Vlot aan de slag

Zoek je een job in de horeca, dan is de cursus Horecamedewerker een waardevolle aanvulling op je curriculum vitae. Je kunt dan vlot aan de slag in bijvoorbeeld een café, bistro of restaurant.

Heb je al horeca-ervaring, maar wil je doorgroeien en verder professionaliseren? Ook dan beleef je veel plezier aan deze veelzijdige opleiding.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Horecamedewerker

De cursus bestaat uit vier modules die meerdere lessen bevatten:

In de module wetgeving en sociale hygiëne wordt kort ingegaan op het ontstaan van de horeca en de verschillende soorten horecabedrijven. Vervolgens gaan we verder met de wetgeving betreffende alcohol, roken en auteursrechten, maar komt ook de arbeidswet en arbeidsongevallen aan bod. Daarna wordt het begrip sociale hygiëne nader bekeken en vanuit ergonomie verder uitgewerkt naar HACCP.

Binnen de module basistechnieken en werkorganisatie wordt gestart met een les over het belang van een goede planning. In de volgende lessen komt de mise en place (alle voorbereidende werkzaamheden) en vakterminologie aan de orde. De module wordt afgesloten met een praktische bespreking van een restaurantdienst, vanaf de ontvangst van de gasten tot en met het einde van de dienst.

In de module drankenkennis komen zowel de bereiding, de inkoop als de bewaring van verschillende dranken aan bod: bier, (versterkte) wijn, sterke drank, niet-alcoholische dranken en ten slotte cocktails. Ook wordt er ingegaan op de serveerwijze van diverse dranken. 

In de module communicatieve vaardigheden komt het communicatieproces met de gasten en met collega's onderling aan de orde. Vervolgens worden verschillende soorten gedrag besproken en behandelen we welke vormen van communicatie op welk moment kunnen worden toegepast.

DIPLOMA

Diploma Horecamedewerker

Bij NHA rond jij de cursus Horecamedewerker af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Horecamedewerker in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Horecamedewerker, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Horecamedewerker duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Horecamedewerker
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 56,50
of €339,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 46,50
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!