Illustrator  

Nú met GRATIS tablet
Illustrator
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
49,85

of 


€299,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Illustrator opleiding; ontdek de grafische mogelijkheden

Logo’s, tekeningen, pictogrammen en illustraties. Met Illustrator maak jij het allemaal. Of jouw boodschap nou bedoeld is voor drukwerk of online, met een opleiding Illustrator leer jij de mooiste grafische ontwerpen maken!

Miljoenen grafische ontwerpers maken dagelijks gebruik van het programma Illustrator van Adobe. En dat is niet zonder reden. Van productverpakkingen tot billboards, met de opleiding Illustrator leer jij alles wat je nodig hebt om de mooiste ontwerpen te maken. Start vandaag nog en verdiep je in de oneindige mogelijkheden van Illustrator!
 

Ontwikkel je grafische talent met de Illustrator opleiding

Wil jij meer weten over het grafische programma Illustrator? Ben jij grafisch vormgever of heb je een andere functie waarbij kennis over dit programma goed van pas komt? Dan is deze Illustrator opleiding ideaal voor jou!

Start jij met de Illustrator opleiding van NHA? Dan start je bij de absolute basis. Om te beginnen heb jij dus geen specifieke voorkennis of vaardigheden nodig. Zorg voor een laptop of computer met het Adobe programma Illustrator en jij kunt direct aan de slag!
 

Krijg korting op jouw Adobe pakket!

Om aan de slag te kunnen met deze Illustrator opleiding, heb je het programma Illustrator van Adobe nodig. Heb je dit programma nog niet? Geen probleem. Als cursist bij NHA sluit jij extra voordelig jouw Adobe abonnement af! Wanneer je jouw inschrijfbewijs toont, krijg je 65% korting op het complete pakket van Adobe.

Ga je liever eerst met een gratis programma voor grafisch ontwerp aan de slag? Kies dan voor de cursus Inkscape van NHA.
 

Jouw docent

Ik ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus.

 

Ontdek de mogelijkheden met een cursus Illustrator

Illustrator is het vector georiënteerde tekenprogramma van Adobe, onderdeel van Adobe Creative Cloud. Met andere woorden, in Illustrator maak je afbeeldingen met wiskundig gedefinieerde vormen.

Het voordeel van deze aanpak is dat je jouw vormen onbeperkt kunt schalen zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Dat betekent dat jouw ontwerpen in deze Illustrator opleiding op een billboard net zo mooi worden als op een visitekaartje.
 

Leer werken met diverse gereedschappen

Om de mooiste ontwerpen te maken, ga je tijdens deze opleiding Illustrator aan de slag met tekengebieden, linialen, rasters en hulplijnen. Je ontdekt welke gereedschappen er zijn en hoe je deze gebruikt om vormen en patronen te creëren en bewerken.

Daarnaast ontdek je onder andere hoe jij teksten toevoegt en hoe je te werk gaat met kleursystemen. Ook het gebruik van lagen, basisvormen en objecten komt uitgebreid aan bod tijdens deze Illustrator opleiding zodat jij direct aan de slag kunt met je eigen ontwerpen!

Stap voor stap ontdek jij alle mogelijkheden van het programma. De gestructureerde en duidelijk opbouw van deze Illustrator opleiding leidt jou moeiteloos door dit proces. Met behulp van de vele voorbeelden wordt de theorie meteen vertaald naar de praktijk en leer je dus de theorie meteen toe te passen.

Je wordt steeds handiger met de verschillende gereedschap en je zult merken dat het ontwerpen steeds makkelijker wordt. Aan het eind van de Illustrator cursus weet jij hoe je illustratieve en technische tekeningen maakt en ontwerp je eenvoudig grafische producten.
 

Illustrator opleiding mét instructievideo's

In deze Illustrator cursus maken we gebruik van instructievideo's. Iedere les bevat een video waarin de lesstof wordt uitgelegd. Zo kun jij eenvoudig met de video mee klikken om tot het juiste resultaat te komen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding Illustrator leer jij alles wat je nodig hebt om met het programma aan de slag te gaan. Je gaat daarvoor dieper in op onderwerpen als:

 • Kennismaking met Illustrator
 • Tekengebied, linialen, rasters en hulplijnen
 • Het potloodgereedschap
 • Het pengereedschap
 • Bewerken van vrije vormen met de bezierhandles
 • Kleursystemen
 • De kleurpipet en verschillende kleurverlopen
 • Verschillende penselen en lijnen
 • Patronen maken met Vormen maken
 • Ordenen, transformeren, herhalen en uitlijnen van objecten
 • Pathfinder
 • Shaper en vormen maken
 • Letters en tekst

De gereedschapskist is een van de belangrijkste elementen in het programma Illustrator. Deze opleiding zorgt er daarom voor dat jij wegwijs wordt gemaakt in de verschillende gereedschappen en de mogelijkheden hiervan.

Een van de belangrijkste onderdelen uit jouw gereedschapskist is het gereedschap “vormen maken”. Je leer niet alleen hoe je dit gereedschap gebruikt maar ook hoe je van jouw zelfgemaakt Illustraties patronen maakt. Daarvoor ga je uitgebreid aan de slag met ankerpunten en bezierhandles.

Daarnaast worden ook letters en teksten uitgebreid besproken in deze opleiding Illustrator. Je ontdekt hoe je met kleuren sfeer en contrast creëert en bepaalde delen accentueert. Op die manier leer jij hoe je jouw grafische ontwerpen extra beleving meegeeft.

Kortom, in de cursus Illustrator leer je het programma kennen en ontdek je alles wat je nodig hebt om de mogelijkheden ervan optimaal te benutten.

 

Studieprogramma Illustrator + Illustratief tekenen

In de combinatiecursus Illustrator + Illustratief tekenen komen, aanvullend op het programma van Illustrator, onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is illustratie en wie is een illustrator?
 • Inspiratie en originaliteit
 • Materialen en technieken
 • Lichtbak en andere trucjes
 • Vrij of toegepast tekenen
 • Ontwerpen en stileren
 • Personages
 • Expressie
 • Compositie en kadrering
 • Tekst versus illustratie
 • Illustratie voor tijdschriften en affiches
 • Illustratie versus fotografie en mixed media
 • Illustratie voor boeken
 • Cartoon
 • Belettering, tekens, symbolen en iconen
 • Van uitgever, over beeldagent, tot uw eigen baas
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Illustrator

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 
Diploma Illustrator + Illustratief tekenen

Heb je het praktijkexamen van het onderdeel Illustrator met een voldoende afgerond? En heb je al jouw huiswerk voor het onderdeel Illustratief Tekenen ingestuurd en een gemiddeld cijfer van minimaal 5,5 gescoord? Dan heb je recht op het NHA Instituutsdiploma Illustrator + Illustratief Tekenen.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Illustrator in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Illustrator, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Illustrator opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 
Illustrator + Illustratief tekenen

Voor de Illustrator + Illustratief tekenen opleiding staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Illustrator
6x €49,85 of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 49,85
of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Illustrator + Illustratief tekenen
11x €49,95 of €549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
11x 49,95
of €549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!