Grafisch Vormgever  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Grafisch Vormgever
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
36,68

of 


€489,00 €440,10
4.5/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Ben je van nature creatief in beeld en vorm? Word dan grafisch vormgever

Een flitsende advertentie, een fraaie brochure, een spraakmakend billboard? Als grafisch vormgever maak je de meest uiteenlopende dingen. Ben je creatief en visueel ingesteld? Dan is de 3-in-1-cursus Grafisch Vormgever een goede basis om te starten in je droomvak.

Een vormgever bedenkt een idee en werkt het uit. Je verpakt de boodschap van een bedrijf of organisatie in een verrassend en vooral effectief jasje.
 

Ontdek de DTP-programma’s

In de cursus Grafische Vormgeving ontwikkel je vaardigheden die je als digitaal vormgever nodig hebt. Je leert werken met de verschillende programma’s die een grafisch vormgever vaak gebruikt.

Na afronding van de cursus kun je aan de slag met de meest gangbare en toonaangevende DTP-softwarepakketten.
 

Reclamebureau

De cursus Grafisch Vormgever is een prima keuze wanneer je als desktop publisher wil gaan werken. Maar ook als je niet rechtstreeks met vormgeving te maken hebt, bijvoorbeeld omdat je op een reclamebureau of in een uitgeverij werkt, is de cursus een waardevolle investering.

Werk je in je vrije tijd graag zo creatief mogelijk op de computer, dan is de cursus Grafisch Vormgever een absolute aanrader. Het lesmateriaal zorgt gegarandeerd voor heel wat uren ontwerpplezier.
 

Drie modules in één cursus

De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit de volgende drie modules:

 • Gimp Fotobewerking óf Photoshop
 • Inkscape Grafisch tekenen óf Illustrator
 • Scribus óf InDesign
   

Jouw docent

Ik ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus.

 

Kies voor Adobe of de gratis software

Je kunt dus zelf kiezen of je de opleiding volgt met de Adobe-software of met vergelijkbare gratis programma's. Met deze modules leg je een prima basis voor grafische vormgeving. Je kunt zelf foto’s bewerken, elementen tekenen en brochures of advertenties professioneel opmaken.

Volg de opleiding Grafisch Vormgever en het echte ontwerpen en vormgeven kan direct beginnen.
 

Krijg korting op Adobe

Kies jij voor de cursus Grafisch Vormgever (Adobe)? Dan ga je tijdens de cursus aan de slag met de Adobe Creative Cloud. Let dan wel op dat de Adobe-software niet gratis beschikbaar is en niet bij de cursus zit inbegrepen.

Heb je nog geen licentie? Via NHA sluit jij extra voordelig je Adobe-abonnement af! Op vertoon van jouw inschrijfbewijs ontvang je als cursist 65% korting op het complete pakket van Adobe.
 

Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Wil jij je ontwikkelen tot een echte professional in beeld en vorm? Kies dan voor de extra voordelige combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking. Je leert de kneepjes van het filmen, monteren, bewerken en toevoegen van effecten. Het resultaat is een film die er professioneel uitziet.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Grafisch Vormgever

Voor iedereen die overweegt om als Grafisch Vormgever aan de slag te gaan, is deze cursus de oplossing! Je hoeft namelijk geen dure software aan te schaffen, want wij leren je werken met gratis softwarepakketten die dezelfde functionaliteiten kennen als de dure Photoshop-, Indesign- en Illustratorpakketten.

Je begint écht bij het begin: stapsgewijs leren we je met de verschillende programma's te werken die een grafisch vormgever behoort te beheersen. De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit 3 modules, te weten:

Gimp/Photoshop

Een bitmapgeoriënteerd beeldbewerkingsprogramma. Je leert technieken als retoucheren, componeren en construeren, waarmee beelden worden geoptimaliseerd. Bekende tekenprogramma's die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Photoshop, Corel Photopaint en Paint Shop Pro. We leren je de digitale gereedschappen te gebruiken die Gimp je biedt om foto's te corrigeren, of zelf afbeeldingen te creëren.

Inkscape/Illustrator

Een vector georiënteerd tekenprogramma. Je leert zelf voorwerpen en objecten te tekenen met behulp van basisvormen en beziercurven. Bekende tekenprogramma's die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Illustrator en CorelDraw.

Scribus/Indesign

Een desktop publishing (DTP) pakket. Wij leren je om brochures, pagina's en advertenties op te maken met foto's, illustraties en teksten. Je doet dit door elementen te positioneren op een pagina en deze te smeden tot een geheel. Een bekend DTP pakket in de grafische wereld is bijvoorbeeld Adobe Indesign of Ragtime.

Deze modules samen leiden je op tot grafisch vormgever. Aan het einde van de opleiding die in totaal 12 maanden duurt, kun je zelf foto's bewerken, elementen tekenen en deze opmaken tot een brochure of advertentie.

 

Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Naast het bovengenoemde programma, ga je in de combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Geschiedenis van de film
 • Apparatuur en opnametechnieken
 • Scenario’s uitwerken en filmplanning maken
 • Monteren van filmmateriaal
 • Geluidseffecten en toevoegen van teksten
 • Opnametechnieken voor gevorderden en toepassen van lichttechnieken
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Grafisch Vormgever, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Grafisch Vormgever

Voorlopig valt het allemaal heel goed mee

10/10
Grafisch Vormgever + Videobewerking

Het is mijn eerste keer dat ik een online opleiding volg en ik kan wel zeggen dat ik het makkelijk gewoon werd. De opleiding is heel duidelijk en leerrijk eenmaal je bent begonnen vliegt je door de opleiding heen. Zeker een aanrader!

8/10
Grafisch Vormgever

Is een leuke opleiding. Om de 3 lessen naar een van de andere programma’s is wel afwisselt. Spijtig dat we tijdens de zelfstudie geen vragen kunnen stellen of meer uitleg kunnen verkrijgen bij coach. Kan enkel vragen versturen bij het insturen van de taken

8/10
Grafisch Vormgever

Aangename curcus.

DIPLOMA

Diploma Grafisch Vormgever

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Grafisch Vormgever

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.

 
Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Je kunt na het afronden van de combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking een NHA-praktijkexamen afleggen. Heb je daarnaast alle huiswerkopgaven van de lessen Videobewerking ingestuurd en hiervoor een gemiddeld cijfer van minimaal 5,5 gescoord? Dan kunt je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Grafisch Vormgever +  Videobewerking aanvragen.
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is wel wenselijk.
 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Grafisch Vormgever in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Grafisch Vormgever, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Grafisch Vormgever duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Voor de combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking staat een gemiddelde studieduur van 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 à 5 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Grafisch Vormgever
12x €36,68
€489,00 of €440,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 36,68

€489,00 of €440,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Grafisch Vormgever (Adobe)
12x €56,21
€749,00 of €674,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 56,21

€749,00 of €674,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Grafisch Vormgever + Videobewerking
15x €41,36
€689,00 of €620,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 41,36

€689,00 of €620,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Grafisch Vormgever (Adobe) + Videobewerking
15x €56,97
€949,00 of €854,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 56,97

€949,00 of €854,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!