Snellezen  

Nú: met GRATIS tablet
Snellezen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
89,70

of 


€269,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Volg de cursus Snellezen en ontdek hoe jij tijd bespaart!

Moet jij in het dagelijkse leven veel lezen? Of dat nu gaat om de krant in de ochtend, de lesstof voor je cursus of documenten voor je werk. Met de cursus Snellezen bespaar jij daarop heel veel tijd!

Elke dag moeten we enorm veel informatie verwerken. Door slimmer om te gaan met de tijd die we spenderen aan het verwerken van deze informatie, kunnen we effectiever te werk gaan en behalen we sneller onze doelen. Door snel begrijpend te lezen bespaar jij daarom veel tijd in verschillende situaties de gehele dag door. Hoe je dat doet, leer je in de cursus Snellezen.

Leer sneller lezen en profiteer in het dagelijkse leven

De cursus Snellezen is ideaal voor iedereen die in het dagelijkse leven regelmatig moet lezen. Ben jij bijvoorbeeld een student, een bibliothecaresse, manager of heb je een andere rol waarin je elke dag veel leest? Dan profiteer jij er sterk van als je snel kunt lezen. Ook jouw tekstbegrip gaat namelijk omhoog wanneer je deze vaardigheid goed onder de knie hebt.

Ben jij een langzame lezer? Geen probleem. Iedereen kan leren snellezen. De cursus Snellezen start bij de absolute basis. Welk leesniveau jij ook hebt, ook jij kunt eenvoudig sneller en beter leren lezen met de cursus Snellezen van NHA. Daar profiteer jij de rest van je leven van!


Ga efficiënter te werk met de cursus Snellezen

Hoewel je misschien denkt dat snellezen niet veel verschilt van normaal lezen, is niets minder waar. Het zijn namelijk twee totaal verschillende vaardigheden. Voor snellezen moet je immers de juiste technieken beheersen. In de cursus Snellezen ga jij aan de slag met diverse oefeningen zodat jij al deze technieken aanleert.

Wanneer lezen makkelijker wordt, wordt het ook leuker. Met de juiste technieken die je leert in de cursus Snellezen, verhoog jij niet alleen je leessnelheid maar ook je tekstbegrip. Dat betekent dat jij voortaan nog efficiënter te werk gaat en nog meer tijd bespaart.

Er zijn drie belangrijke aspecten binnen snellezen; woordkennis, het brein en tekststructuren. Om je leessnelheid optimaal te ontwikkelen, heb je kennis van deze principes nodig. Met de cursus Snellezen van NHA leer jij eenvoudig alles wat je moet weten.
Aan het eind van de cursus lees je tot wel 900 woorden per minuut. 


Ontdek alle leestechnieken

Snellezen kun je opdelen in verschillende manieren van lezen; verkennend en begrijpend. In de cursus Snellezen ontdek jij wat deze technieken inhouden en in welke situaties je ze toepast. Technieken als scannen, skimmen en fotografisch lezen komen uitgebreid aan bod om jou een compleet beeld te geven van deze vaardigheid. Door verbanden tussen woorden te leren zien, krijg je al snel een compleet beeld van de tekst die voor je ligt. Ook ontdek je tijdens de cursus Snellezen wat de rol is van jouw korte- en langetermijngeheugen.

Om het lezen en begrijpen van een tekst nog makkelijker te maken, maken we gebruik van enkele hulpmiddelen. Tijdens de cursus Snellezen maak jij kennis met onder andere spiekbriefjes en mindmaps. Aan het eind van de cursus weet jij hoe je deze speciale vaardigheid optimaal benut en hoe je effectief grote hoeveelheden tekst leest in korte tijd.

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Snellezen en verlies nooit meer tijd met het inefficiënt lezen van teksten!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de cursus Snellezen komen onder andere de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod;  

 • Wat is snellezen?
 • Kies je voor verkennend of begrijpend lezen?
 • Hoe kun je het brein optimaal inzetten?
 • Lezen in woordgroepen en fotografisch lezen
 • Scannen en skimmen
 • Verbanden begrijpen, korte- en langetermijngeheugen
 • Spiekbriefjes en mindmapsmaken 
 • 'Verklanken’ vertraagt de snelheid!
 • Technieken om te onthouden
GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Snellezen in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Snellezen, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Snellezen staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Snellezen
3x €89,70 of €269,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 89,70
of €269,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!