Scrum Master  

Nú met GRATIS tablet
Scrum Master
EXIN-Logo_200x87
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
233,00

of 


€699,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: EXIN-erkend diploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Word succesvol Scrum Master met deze opleiding

In de snel veranderende zakelijke wereld van vandaag is het van cruciaal belang om wendbaar te zijn en doeltreffend te reageren op veranderingen. Als je de ambitie hebt om projecten op een efficiënte manier te plannen en uit te voeren met een hoogpresterend team, dan is de Scrum Master opleiding precies wat je zoekt.

Een Scrum Master is verantwoordelijk voor het faciliteren van het Agile Scrum-proces en het coachen van het Scrum-team om hun werk effectiever te maken. Als Scrum Master neem je de verantwoordelijkheid voor het wegnemen van obstakels die het team in de weg staan en stimuleer je een cultuur van voortdurende verbetering. Jouw rol draagt bij aan het succesvol leveren van waarde in Agile-projecten.

Tijdens deze uitgebreide Scrum Master opleiding leer je hoe je een innovatieve Scrum Master wordt en jouw team naar succes leidt.
 

Voor wie is de Scrum Master opleiding geschikt?

Deze Scrum Master opleiding is op maat gemaakt voor een breed spectrum aan professionals die verlangen naar meer efficiëntie en effectiviteit in hun projectgerichte werk.

Of je nu een doorgewinterde projectmanager bent die de Scrum Master rol wil verkennen, een ontwikkelaar die overweegt om Scrum Master te worden, of een bedrijfsleider die de principes van Agile wil begrijpen en toepassen, deze opleiding biedt waardevolle inzichten en competenties.

Deze opleiding tot Scrum Master is eveneens geschikt voor teamleiders, productmanagers, consultants en iedereen die betrokken is bij projectmanagement en streeft naar een diepgaand begrip van Agile en Scrum om projecten tot volle bloei te brengen.
 

De perfecte voorbereiding op jouw nieuwe rol

Het doel van de Scrum Master opleiding is om jou optimaal voor te bereiden op de belangrijke rol van Scrum Master binnen het domein van Agile projectmanagement. Deze opleiding biedt een diepgaand begrip van de fundamenten van Agile en het Scrum-framework. Bovendien richt het zich op het ontwikkelen van de praktische vaardigheden die nodig zijn om Scrum-teams doeltreffend te leiden.

Na afronding van deze opleiding tot Scrum Master beschik je over de bekwaamheden om Agile en Scrum-concepten toe te passen in realistische projectomgevingen. Je bent in staat om teams te begeleiden naar verbeterde prestaties en obstakels te identificeren en op te lossen. Je zult waarde kunnen toevoegen aan jouw organisatie door het bevorderen van efficiënt projectmanagement.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Scrum Master 

Het studieprogramma van de Scrum Master opleiding omvat diverse belangrijke onderwerpen, waaronder:

 
Agility

Een kennismaking met de flexibele en adaptieve aanpak van projectmanagement, bekend als "Agility". Je verwerft vaardigheden om snel te reageren op veranderende eisen en omstandigheden.
 

Lean-management en andere agile-methodes

Je krijgt inzicht in Lean-management principes en andere methoden binnen het brede spectrum van agile-methodologieën. Deze kennis helpt je om efficiëntie en effectiviteit te maximaliseren.
 

Scrum Teams

Je leert over de structuur en samenwerking van Scrum-teams, essentieel voor het succesvol afronden van projecten volgens de Scrum-methodologie.
 

Visueel management, Scrum- en Kanbanborden

Je ontdekt de kracht van visueel management en hoe Scrum- en Kanban-borden worden gebruikt om werk visueel te organiseren en het voortgangsproces te bewaken.
 

Agile schalen

Leer hoe je Agile- en Scrum-principes kunt opschalen en toepassen op grootschalige projecten en organisaties, om een soepele uitbreiding te bereiken.
 

De Scrum Master als teamcoach

De rol van de Scrum Master gaat verder dan faciliteren; het omvat ook het begeleiden en ondersteunen van het team om hun potentieel volledig te benutten en effectieve samenwerking te bevorderen.

 

Dit uitgebreide studieprogramma van de opleiding Scrum Master bereidt je voor op het vervullen van de essentiële rol van Scrum Master in Agile projectmanagement.

DIPLOMA

Diploma

Na afronding van de opleiding kun je het EXIN Scrum Master examen afleggen en een officieel certificaat ontvangen. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Scrum Master in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Scrum Master, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Scrum Master duurt 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Scrum Master
3x €233,00 of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 233,00
of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!