Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Managementconsultant

Managementconsultant
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Bedrijven adviseren met managementinzichten? Word management consultant

Wil jij bedrijven weer op het goede spoor helpen? Heb je ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg dan de cursus Management Consultant. Over negen maanden kun je aan de slag als zelfstandig managementconsultant.

Bedrijven in een verandertraject hebben vaak extern advies nodig. Dat geldt ook voor bedrijven die problemen hebben op de werkvloer. Soms zitten managers zo dicht op de materie dat zij de oplossing niet meer zien. Denk maar aan een haperende bedrijfscultuur of tegenvallende prestaties van medewerkers.

Een spiegel voorhouden

Mensen van buitenaf kunnen de vinger sneller op de wonde leggen en het management een spiegel voorhouden. Bedrijven schakelen dan vaak de hulp in van een managementconsultant of businesscoach.

Semler, Covey Kaplan… je dient geen ultieme managementgoeroe te zijn om bedrijven op een positieve manier te helpen. Gezond verstand is een goed uitgangspunt en je hoeft ook niet direct duizend euro per uur te factureren.

Aan de andere kant: de kosten voor een extern adviseur vallen meestal in het niet bij de besparingen die bedrijven kunnen doorvoeren of de hogere productiviteit die ze kunnen behalen. Je input is dus zeer waardevol.

Hoe word je managementconsultant?

In deze cursus leer je stapsgewijs hoe je zelfstandig managementconsultant wordt.

Met up-to-date managementkennis ben je in staat klanten weloverwogen en overtuigend te adviseren over het verbeteren van management, marketing en financiën.

Eigen consultancybureau

Ook leer je hoe je een succesvol ondernemer wordt. Je volgt in de cursus Management Consultant tien lessen over het starten van een eigen consultancybureau.
In deze lessen over ondernemen ga je dieper in op zaken als administratie, marketing, investeringen, belastingen en ondernemingsplannen schrijven.

handboek eigen zaakZet je talent in met een eigen bedrijf. Met de cursus Management Consultant heb je direct een goede start voor je onderneming. Zoals menig consultant zegt: succes is een keuze, geen optie…

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Managementconsultant

Cursusinhoud

 1. Hoe je managementconsultant wordt.
 2. Jouw eigen managementconsultant kantoor.
 3. Het consultancycontract afsluiten.
 4. Gegevens verzamelen.
 5. Het midden- en kleinbedrijf als klant.
 6. Kwaliteitszorg en customerservice.
 7. Verandermanagement.
 8. Financieel management.
 9. Prijscalculaties en voorraadbeheer.
 10. Marketing.
 11. Timemanagement.
 12. De managementconsultant als P&O adviseur.

Kortom, in de cursus Managementconsultant leer je jouw klanten te adviseren bij het verbeteren van management, marketing en financiën. Ook leer je jouw eigen consultancybureau opzetten en krijg je inzicht in de zaken waarmee je rekening dient te houden.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Managementconsultant

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!


Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!


Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Managementconsultant:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Managementconsultant + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Managementconsultant
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Managementconsultant + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!