Gratis brochure

Vaardigheden die je CV verbeteren

Nieuws

Is het tijd voor een nieuwe job? Je CV is één van de eerste criteria waarop je wordt beoordeeld bij een sollicitatie. Daarom is het belangrijk dat je de juiste vaardigheden op je CV hebt staan.

CV_Vaardigheden

Hard skills en soft skills

Je CV dient voorzien te zijn van zowel hard skills als soft skills. Hard skills zijn vaardigheden die benodigd zijn om je baan goed te kunnen uitoefenen. Soft skills zijn juist vaardigheden die je op de werkvloer gebruikt, zoals leidinggeven, stressbestendig zijn, goed kunnen samenwerken en zulke zaken.
 

Wij hebben 5 CV vaardigheden op een rijtje gezet die jouw curriculum vitae naar een hoger level tillen. Met deze skills zul je sowieso een streepje voor hebben bij het solliciteren! En het mooie is: deze vaardigheden zijn allemaal middels volwassenonderwijs te verkrijgen. 

 

Stressbestendig

Op het werk wordt het tegenwoordig alleen maar drukker. Daarom is stressbestendigheid beslist een goede eigenschap die je op je CV kunt zetten. Mocht je nog niet zo stressbestendig zijn als je zou willen, dan kun je de cursus stressmanagement volgen. Zo leer je de rust te vinden in stressvolle situaties en leer je stress omzetten naar een gezonde vorm van spanning.

 

Excel vaardigheden op je CV

vaardigheden CV ExcelIn veel functies waarin je met een computer werkt, is het programma Excel een veel gezien onderdeel. Excel is erg veelzijdig en je kunt er dan ook ontzettend veel mee, mits je de juiste kennis bezit.
 
Een cursus Excel is dus sowieso een goede keuze. In slechts 5 maanden tijd leer jij de ins en outs van Microsoft Office Excel en na afronding krijg je een waardevol diploma. Beslist een van de CV vaardigheden die je kansen op een baan vergroot indien je computerwerk gaat verrichten.

 

Vreemde taal

Spreek jij naast Nederlands ook een woordje Frans? Of misschien ook wel Duits, Spaans of een compleet andere taal zoals Thai? Een vreemde taal is een van de vaardigheden op je CV die je kansen op een baan drastisch vergroten. Soms wordt er gevraagd naar iemand die specifieke talenkennis heeft, bijvoorbeeld bij internationale bedrijven of bedrijven die veel handelen met specifieke landen. 
 

Wil je jouw talenkennis vergroten en bijvoorbeeld Frans, Spaans, Chinees of Russisch leren spreken? Volg dan thuis in jouw eigen tempo een taalcursus.

 

Communicatie skills

Communicatie is belangrijk in élke baan. Je communiceert met collega’s, klanten, potentiële klanten, partners enzovoorts. Wanneer je goede communicatieve vaardigheden op je CV wilt zetten, zet er dan niet neer dat je “communicatief vaardig” bent. Je kunt beter benoemen waar je dan precies goed in bent.
 

Schrijf je gemakkelijk commerciële teksten? Geef je goede presentaties? Is jouw zakelijk Frans of Nederlands juist heel erg goed? Benoem dit dan specifiek zo op je CV.

  

Leiderschap

vaardigheden cv leidinggevenHeb jij goede leiderschaps- of managementvaardigheden? Kun jij een team of project naar goede resultaten leiden? Wanneer je deze skills bezit, zet deze dan zeker op je CV. Zeker wanneer je op een leidinggevende functie solliciteert. Mocht dit niet het geval zijn, schroom niet om je leiderschapskwaliteiten toch te benoemen. Wellicht zijn er doorgroeimogelijkheden en ziet je toekomstige werkgever jou daarom liever als nieuwe werknemer dan iemand zonder leiderschapskwaliteiten. Mocht je een cursus leidinggeven hebben gevolgd, zet dit dus zeker op je CV.
 

Welke van de bovenstaande vaardigheden voor je CV bezit jij al? En welke zou je nog willen bezitten? Met een NHA cursus studeer je in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Verrijk jouw CV dus met de juiste vaardigheden en vergroot jouw toekomstmogelijkheden. Want dit is jóuw tijd!

 

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!