Hotelmanagement  

Nú: met GRATIS tablet
Hotelmanagement
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
69,85

of 


€419,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de opleiding Hotelmanagement en ontdek alle aspecten van de hotelbranche!

Jaag jij een carrière in de toerisme branche na? Zit gastvrijheid in jouw DNA en wil je van vakanties jouw beroep maken? Loop die droombaan niet langer mis en start vandaag nog met de opleiding Hotelmanagement! Jij leert alles over het reilen en zeilen binnen een hotel en ontdekt alle aspecten van de hotelbranche.

Van gastvrijheid tot personeelszaken, als hotelmanager heb je een dynamische baan. Jij bent namelijk het aanspreekpunt voor gasten én personeel. Je houdt je dus bezig met alles wat er voor én achter de schermen van het hotel gebeurt! Die kennis van zaken krijg je met de opleiding Hotelmanagement van NHA.

 

Eenvoudig studeren met NHA

De opleiding Hotelmanagement begint bij de absolute basis. Omdat de opleiding laagdrempelig is, heb je geen specifieke voorkennis van de hotelbranche nodig om te starten. Wel moet je voor deze opleiding beschikken over basiskennis van de Engelse taal en is het van belang dat je Engels kunt lezen.

Met een opleiding Hotelmanagement kun jij alle kanten op. Jaag jij een internationale carrière achterna of word jij manager van een vijfsterrenhotel in eigen land? Als hotelmanager ligt de wereld aan jouw voeten!

 

Start jouw droombaan met de opleiding Hotelmanagement!

Een goed onderhouden hotel zorgt ervoor dat gasten een aangenaam verblijf hebben. Effectief management is daarom essentieel in de hotelbranche. Tijdens de opleiding Hotelmanagement leer je alles wat hier bij komt kijken!

Als hotelmanager moet jij je in jouw gasten kunnen verplaatsen. Je verzorgt de planning op basis van inkomende reserveringen, zorgt ervoor dat vragen worden beantwoord en dat de receptie te allen tijde bemand is om gasten te woord te staan.

Daarnaast leer je tijdens de opleiding Hotelmanagement ook hoe je helder communiceert en met jouw personeel omgaat. Je ontdekt hoe effectief instrueert, motiveert en de teamspirit bevordert. Door de juiste talenten bij de passende werkzaamheden te plaatsen zorg je ervoor dat jouw personeel tevreden blijft en efficiënt te werk gaat.

Kortom, als hotelmanager zorg jij ervoor dat de kwaliteit van het hotel wordt gewaarborgd. Met kennis van zaken en gevoel voor gastvrijheid zorg jij ervoor dat gasten een aangenaam verblijf hebben en met plezier nog een keer terugkomen. Start jij met de opleiding Hotelmanagement? Dan leer je alles over de zaken in en rondom het hotel.

Loop die succesvolle carrière in de hotelbranche niet langer mis? Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Hotelmanagement!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Hotelmanagement

In de opleiding Hotelmanagement komen verschillende onderwerpen aan bod. Je leert meer over;

 • Classificatie Systeem Hotels;
 • organisatie van een hotel;
 • food and beverage;
 • room divisions;
 • Front office en guest relations;
 • personeelszaken;
 • sales en marketing;
 • financiën;
 • verandermanagement en kwaliteitsmanagement.

Droom jij van een carrière als hotelmanager in het buitenland? Of begin jij liever je eigen hotel? Na de opleiding Hotelmanagement kun jij alle kanten op. Of je nou aan de slag wilt in binnen- of buitenland,  de carrièrekansen liggen voor het oprapen. Start vandaag nog met de opleiding Hotelmanagement en zet die eerste stap naar jouw droombaan!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Hotelmanagement af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Hotelmanagement in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Hotelmanagement, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Hotelmanagement duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Hotelmanagement
6x €69,85 of €419,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 69,85
of €419,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!