Gimp Fotobewerking  

Nú: met GRATIS tablet
Gimp Fotobewerking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
41,50

of 


€249,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de cursus Gimp Fotobewerking en leer foto's professioneel bewerken

Je hebt net een foto gemaakt, de kwaliteit is net niet goed genoeg en je wilt de achtergrond bewerken. Herkenbaar? Met het gratis bewerkingsprogramma Gimp bewerk je het beeld ('photoshoppen') en maak je foto's nog beter.

Met een beeld- of fotobewerkingsprogramma kun je foto's bewerken. De kwaliteit verbeteren, kleuren ophelderen, elementen toevoegen of verwijderen, beelden samenvoegen en gezichten retoucheren. Beeld bewerken, ook wel 'photoshoppen' genoemd, heb je snel onder de knie.

Opstap voor Photoshop

Gimp is een gratis programma en is zeer interessant wanneer je met beeldbewerking wilt beginnen. Als je dat wenst, stap je daarna gemakkelijk over op het uitgebreidere, maar ook duurdere programma Adobe Photoshop.

 
Wil je in plaats van Gimp leren werken met Adobe Photoshop CC? Bekijk hier de NHA cursus Photoshop.

 
Met een beetje vaardigheid kun je zo een willekeurig gezicht op het lijf van een ander 'photoshoppen'. Het is echt niet zo moeilijk, je hebt enkel wat handigheid nodig.

Techniek en creativiteit in de cursus Gimp

In de cursus Gimp krijg je alle technieken en mogelijkheden van het programma vlot onder de knie.

Je leert afbeeldingen retoucheren, componeren en construeren. Je vergaart kennis over de opbouw en resolutie van bitmapafbeeldingen en je ontdekt hoe je de kwaliteit van beeldmateriaal kunt verhogen.

Ook interessant: in de cursus Gimp is er volop aandacht voor creativiteit. Je beoordeelt foto's op technische aspecten, kleur en compositie. Waarom vinden we de ene foto mooier dan de andere? Welk gevoel roept een foto op? Hoe maak je een goede 'fotosoep' (grappige bewerking van een foto).

Praktische opdrachten

De cursus Gimp is zeer praktisch. Je sluit elk hoofdstuk af met een opdracht waarin je de behandelde techniek in de praktijk brengt en waarin je je creativiteit kwijt kunt.

Foto's nabewerken in een gratis programma

Na de cursus Gimp heb je een goede basiskennis over de techniek van beeldbewerking. Je beschikt over voldoende vaardigheden om beroepsmatig beeld te bewerken. Ook als amateurfotograaf is de cursus Gimp een goede keuze. Met goede foto(na)bewerking haal je met deze cursus nog meer voldoening uit je hobby.

Volg de cursus Gimp en haal meer uit beeld.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Gimp

De kennismaking

De cursus Gimp leert je de technieken van het retoucheren, componeren en construeren van afbeeldingen. De gratis verkrijgbaarheid voor besturingssystemen zoals Microsoft Windows of Apple's Mac OS X maakt werken met Gimp uniek. Zowel beginners als gevorderden kunnen ermee uit de voeten.

Bitmaps

Werken met een bitmapgeoriënteerd programma zoals Gimp vereist kennis van de opbouw en resolutie van bitmapafbeeldingen.

Aan de slag

Met de cursus Gimp leer je een keur aan technieken die handig zijn, maar vooral ook van belang zijn om de kwaliteit van afbeeldingen te optimaliseren:

 • maskers en selecties; delen van afbeeldingen bewerken, zonder de gehele afbeelding te veranderen;
 • kleuren, palet en kleurdiepte;
 • lagen;
 • foto's monteren;
 • tekenen: Het zelf toevoegen van elementen met behulp van kwasten, potloden en sprays

Creatieve inleving

Je leert de volledige techniek van het bijwerken of aanpassen van afbeeldingen. Maar ook de creatieve inleving bij de beoordeling van foto's komt aan bod. Naast het technisch bekijken van een foto leer je beelden te beoordelen en gevoel te krijgen voor kleur en compositie. Elk hoofdstuk van de cursus Gimp sluit af met een opdracht waarin je de behandelde techniek gebruikt en jouw eigen creativiteit oefent.

Wat kun je aan het einde van de cursus?

Wat we heel belangrijk vinden, is dat we je een gedegen basiskennis leren van de techniek beeldbewerking. Zo kun je jezelf zelfstandig verder ontwikkelen op het gebied van beeldbewerking. Laat je op een gedegen wijze door dit gratis pakket met eindeloos veel mogelijkheden begeleiden. Deze cursus Gimp is een aanrader, zowel voor Privégebruik als beroepsmatig (DTP).

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Gimp

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Gimp Fotobewerking in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Gimp Fotobewerking, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Gimp Fotobewerking
6x €41,50 of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 41,50
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!