Lightroom  

Nú met GRATIS tablet
Lightroom
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
44,85

of 


€269,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de cursus Lightroom en leer hoe je foto’s bewerkt en beheert!

Met de Lightroom cursus van NHA ontdek je hoe jij verbluffende foto’s creëert. Je leert bijvoorbeeld hoe je een foto bijsnijdt en hoe je de pixelgrootte van de foto vergroot om elementen kristalhelder te maken. Met Adobe Lightroom CC beheer, sorteer en bewerk je foto’s als een professional.

Met de cursus Lightroom zet je een stap in de juiste richting als je wilt leren werken met het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom. Dit programma is geschikt voor zowel professionele als hobbymatige fotografen. Jij leert hoe je foto’s beheert, sorteert en bewerkt in deze cursus. Lightroom gebruiken kun jij dus ook!

Bewerk samen of alleen    

Met de cursus Lightroom leer jij hoe je documenten bewerkt op elk apparaat. Of je laat anderen jouw bestanden bewerken. Voor je het weet creëer jij met slechts enkele klikken foto’s die er precies uitzien zoals jij dat wil.

De Lightroom cursus begint bij de absolute basis en is dus erg laagdrempelig. Specifieke voorkennis is niet nodig om met deze opleiding te starten. Om te starten heb je alleen deze cursus, een laptop of computer en de desktopversie van het Adobe-programma Lightroom CC nodig.


Praktisch aan de slag met de cursus Lightroom 

Met het grafische programma Adobe Lightroom CC kun je foto’s en ander digitaal beeldmateriaal bewerken. In deze Lightroom cursus leer je filters en maskers toepassen, kleuren bewerken en nog veel meer. Je ontdekt alle ins en outs van het programma en gaat praktisch aan de slag met de vele mogelijkheden.

Je vertaalt de theorie meteen naar de praktijk aan de hand van duidelijke voorbeelden. Gedurende de cursus merk je dat je steeds handiger wordt in het gebruik van alle technieken. Je leert hoe je gebruik maakt van presets en welke functies de gereedschappen hebben.

Na deze cursus Lightroom weet jij precies hoe je foto’s slim sorteert en beheert en hoe je verbluffende foto’s creëert.

Cursus Lightroom met instructievideo's

Stapsgewijs word jij in deze cursus wegwijs gemaakt in Lightroom. Met behulp van de vele voorbeelden en handige instructievideo’s krijg je een duidelijk beeld van de handelingen die nodig zijn om tot het perfecte resultaat te komen.


Schaf Lightroom voordelig aan     

Heb jij het programma Lightroom nog niet? Tijdens deze cursus ga je met deze software aan de slag. Via NHA sluit jij een voordelig Adobe-abonnement af! Als cursist ontvang je 65% korting op het complete Adobe-pakket op vertoon van je inschrijfbewijs.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Lightroom

Tijdens de cursus Lightroom worden verschillende onderwerpen behandeld. Je leert alles over;

 • Rangschikken van fotocollecties
 • Bestandformaten
 • Veranderen van kleurtinten
 • Ruis verwijderen
 • Lenscorrecties
 • Filters en maskers
 • Lightroom Mobile
 • Presets en Plugins


Aan de hand van duidelijke voorbeelden ontdek jij stap voor stap de vele mogelijkheden van het programma. Na deze Lightroom cursus heb jij een goede basiskennis ontwikkeld van het programma en de technieken die deze te bieden heeft.  

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Lightroom

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Lightroom in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Lightroom, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Lightroom staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Lightroom
6x €44,85 of €269,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 44,85
of €269,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!