Photoshop  

Nú: met GRATIS tablet
Photoshop
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
41,50

of 


€249,00
4.7/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer creatieve ontwerpen maken en foto’s bewerken met de cursus Photoshop

Wil jij graag aan de slag met het creatieve fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop CC? Met behulp van de cursus Photoshop leer je omgaan met de gereedschappen en vele mogelijkheden die het programma te bieden heeft.

Je wilt leren werken met Photoshop, maar weet je niet goed waar te beginnen. Of je nu professioneel aan de slag wilt met Photoshop of hobbymatig, tijdens de Photoshop cursus maak je kennis met het veelzijdige programma.

De cursus omvat veel praktische opdrachten waardoor je de vele tools en mogelijkheden van het programma goed leert kennen.
 

Haal het maximale uit foto’s

Afbeeldingen retoucheren, kleuren sprekender maken en filters toepassen, al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat een foto meer tot de verbeelding spreekt. Tijdens de cursus Photoshop ga je aan de slag met deze onderwerpen en tools.

Je leert onder andere werken met selecties, lagen, maskers en kanalen. Je bent na afronding van de thuiscursus in staat om afbeeldingen professioneel te bewerken.
 

Ontdek de vele mogelijkheden

Naast het bewerken van afbeeldingen ga je aan de slag met het maken van GIF-bestanden, 3D-objecten en illustraties. Laat je creativiteit de vrije loop met de vele mogelijkheden en maak originele ontwerpen. Een creatief ontwerp aanleveren, is voor jou geen enkel probleem meer na afronding van de cursus Photoshop.
 

Jouw docent

Ik ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus.

 

Voor wie is de cursus Photoshop geschikt?

De Photoshop cursus kan door iedereen gevolgd worden. De kennis die je opdoet is van grote waarde wanneer je in jouw dagelijkse werk regelmatig afbeeldingen moet bewerken, maar ook indien je hobbymatig graag creatief bezig bent met bijvoorbeeld fotografie.

Photoshop CC met korting

Voor de cursus heb je het programma Photoshop CC nodig. Heb je dit programma nog niet? Sluit dan voordelig je Adobe abonnement af via NHA! Na jouw inschrijving ontvang je een inschrijfbewijs waarmee je maar liefst 65% korting krijgt op het volledige Adobe pakket. 

Leer je liever eerst werken met een gratis beeldbewerkingsprogramma? Kies dan voor de cursus Gimp van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Photoshop 

Tijdens de Cursus Photoshop ga je aan de slag met diverse onderwerpen. Onder andere de volgende thema’s komen aan bod:

 • Allereerst leer je werken met de gereedschapskist van Photoshop. Je ontdekt onder andere welke gereedschappen je veel gaat gebruiken tijdens de Cursus Photoshop.

 • Je leert werken met selecties. Het gebruik maken van selecties is handig wanneer je slechts een deel van een afbeelding wilt bewerken of aanpassen.

 • Daarnaast ga je aan de slag met maskers, lagen en kleuren.

 • Tijdens de Photoshop cursus leer je ook hoe je foto’s kunt bewerken. Je leert waar je op moet letten wanneer je afbeeldingen voor het web ontwerpt en hoe je filters toepast.

 • Ook onderwerpen zoals GIF-bestanden, mockups, advertenties voor web, het maken van illustraties, persoonlijke instellingen enzovoort komen aan bod tijdens de cursus Photoshop
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Photoshop, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Photoshop

Zeer goed te volgen uitleg en direct geholpen door de lesgever bij het stellen van een vraag

10/10
Photoshop

Gemakkelijk af te stemmen op jou tijd en leerstof in begrijpbare taal

10/10
Photoshop

Duidelijk en goed uitgelegde cursus, zeer overzichtelijk en met vele voorbeelden en foto's van de oefeningen. Had probleem bij de levering van mijn curses maar werd goed geholpen door de klantendienst.

10/10
Photoshop

Nadat ik mijn getuigschrift fotografie behaald heb via NHA besloot ik de cursus photoshop bij te volgen Ik ervaar de cursus echt goed. Alles is mooi uitgelegd, je bent mee in wat je moet doen van oefeningen en dan kan je het huiswerk doorsturen eens je het allemaal verstaat. Ik ben nog ermee beeig maar de punten zijn al heel goed. Dat wilt zeggen dat ik nog geen problemen ondervonden heb. Je hebt ook een vraag dat je kan stellen indien je iets niet verstaat, dat kan heel handig zijn! Ik doe dot allemaal om nog aan mijn 40ste een carrière te maken.

DIPLOMA

Diploma Photoshop 

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Photoshop. 

 

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Photoshop in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Photoshop, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Photoshop staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Photoshop
6x €41,50 of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 41,50
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Zeer goed te volgen uitleg en direct geholpen door de lesgever bij het stellen van een vraag

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!