Gratis brochure

Computerlessen voor ouderen

Computerlessen voor ouderen zijn populairder dan ooit. Tegenwoordig heb je voor heel wat toepassingen een computer nodig, denk maar aan elektronisch bankieren of een product bestellen bij een webshop. Van vrijwel iedereen wordt er tegenwoordig verwacht dat hij of zij vlot met een computer kan werken – ook van oudere mensen.

Computerlessen voor senioren worden daarom druk bezocht. Maar waarom zou je als oudere persoon je nog verplaatsen naar een school? Computerlessen, zowel op het niveau van beginners als van gevorderden, kun je ook gezellig bij jou thuis volgen met een thuiscursus van NHA.
 

  

Computerlessen voor ouderen? Bekijk het cursusaanbod van NHA

Voor een oudere persoon ligt het niet altijd voor de hand om zich door weer en wind te verplaatsen naar een onderwijsinstelling, om daar urenlang computerles te volgen. Maak het jezelf gemakkelijk en blijf gewoon thuis om een cursus computer voor senioren te studeren.

Bij NHA leer je wanneer je er tijd en zin in hebt. Je hoeft nooit verplicht aanwezig te zijn in een of andere les, je kiest simpelweg zelf wanneer en waar je je bezighoudt met je computercursus voor ouderen. Het aanbod aan computeropleidingen bij NHA is zeer ruim. Voor sommige opleidingen hoef je helemaal niets af te weten van een computer, voor andere heb je wat meer ervaring nodig.

  

Aanbevolen computerlessen voor senioren

Als je je eerste stappen zet in de wondere wereld van computers, raden wij de thuiscursus Populair Computergebruik van NHA aan. In deze opleiding leer je al wat je moet weten over de opbouw van een computer, het besturingssysteem, tekstverwerking, e-mail, surfen op het internet en nog veel meer. In de cursus Windows wordt het besturingssysteem Windows uitvoerig uit de doeken gedaan. 


Als je je computer vooral voor tekstverwerking wilt gebruiken, is de opleiding Word beslist een aanrader. Wil je leren hoe je presentaties visueel mooi vorm kunt geven? Dan is een cursus PowerPoint een goed idee. En in een cursus Excel leer je alles over het meestgebruikte spreadsheetprogramma. Handig als je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet als penningmeester. 

Of wil je met het volledige Microsoft Office pakket leren werken? Overweeg dan een cursus Office of een cursus Office 365. Deze cursussen van NHA zijn zeer geschikt als computercursus voor ouderen, er is namelijk geen voorkennis vereist om de cursus te kunnen volgen. 


Heb je al wat ervaring met het gebruik van een pc en wil je leren hoe je foto's kunt bewerken? Dan kun je verdergaan met bijvoorbeeld een cursus Gimp Fotobewerking, een cursus Lightroom of een cursus Photoshop. Geen gebrek aan cursussen computer voor senioren bij NHA!

 

Begeleiding van een persoonlijke docent bij elke cursus

Welke opleiding je ook kiest, je mag bij NHA steeds rekenen op een uitstekende begeleiding door een ervaren vakdocent. De leerstof staat netjes gedrukt op papier, maar je werkt natuurlijk ook op je computer, in de digitale leeromgeving van NHA.

Via die digitale leeromgeving stuur je je huiswerk naar je docent. Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Geen probleem: stel al je vragen aan je vakdocent, hij of zij geeft snel een antwoord en helpt je met moeilijke gedeelten van de leerstof. Je studeert in je eentje, maar je staat er zeker niet alleen voor!

 

Probeer een gratis proefles

Ben je nog niet overtuigd om een interessante senioren cursus computer bij NHA te volgen? Vraag een gratis proefles aan! Met die gratis proefles krijg je al een voorproefje van de inhoud en de opbouw van de opleiding. Word een kei in het werken met een computer en schrijf je vandaag nog in voor een degelijke thuiscursus bij NHA!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Start direct met de cursus
  • In termijnen betalen mogelijk
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!