SEA (Zoekmachine Adverteren)  

Nú met GRATIS tablet
SEA (Zoekmachine Adverteren)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
106,35

of 


€319,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Verover de online markt met de cursus SEA (Search Engine Advertising)

De digitale wereld veroveren? Dat doe je met advertenties! En de cursus Search Engine Advertising (SEA) laat jou precies zien hoe je dat doet. Met deze cursus ontdek jij de mogelijkheden die online advertenties te bieden hebben. Door die advertenties op het juiste moment aan de juiste mensen te tonen til jij je marketing naar een hoger niveau. Meer klanten en hogere conversie gegarandeerd!

Ben jij al een ervaren online marketeer en wil je je graag verder specialiseren in betaalde advertenties? Of wil jij als ondernemer snel zichtbare stappen maken met je online aanwezigheid? Dan zit je met Search Engine Advertising helemaal goed! En deze SEA cursus laat jou precies zien wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Tijdens deze SEA cursus leer jij de basis van search engine advertising. Je ontdekt hoe je effectieve advertentiecampagnes voor zoekmachine opzet en optimaliseert. Je leert hoe je jouw Google Ads-account beheert en hoe je de resultaten meet en analyseert. Met andere woorden, jij ontwikkelt de vaardigheden die je nodig hebt om de wereld van online adverteren te veroveren!

 

Boost je zichtbaarheid met search engine advertising

Online zichtbaarheid is essentieel voor het succes van (bijna) elk bedrijf. Ben jij de trotse eigenaar van jouw bedrijf en wil je dit online op de kaart zetten? Of werk je als online marketeer en is het jouw taak om de zichtbaarheid te boosten? Dan is search engine advertising de snelste manier om dat te doen!

Als je jouw vaardigheden op het gebied van zoekmachine adverteren wilt verbeteren, jouw online aanwezigheid wilt vergroten en meer klanten wilt bereiken, dan is deze cursus SEA precies wat je zoekt.

De juiste zoekwoorden selecteren, effectieve advertentiecampagnes opzetten en vervolgens de resultaten meten en analyseren. Met search engine advertising wil je rendement uit je investeringen halen. En met de juiste kennis van elke stap in het proces, is dat precies wat jij gaat doen. Til de marketing van jouw bedrijf naar een hoger niveau en krijg een voorsprong op je concurrentie met deze SEA cursus!

 

Haal het maximale uit jouw marketing

De cursus SEA is bedoeld om jou de kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om succesvolle advertentiecampagnes op te zetten en te beheren op Google en het Display Netwerk van Google.

Om succesvolle advertentiecampagnes op te zetten is het niet alleen belangrijk dat jij de basisprincipes van zoekmachine adverteren kent, maar ook dat je weet hoe effectieve advertentieteksten in elkaar zitten. Je leert daarom meer dan de basis. Je gaat ook aan de slag met remarketing, Google Shopping en videoadvertenties. Daarnaast ontdek je het belang van landingspagina’s, leer je hoe de Ads editor werkt en hoe je automatisering toepast.

Na het afronden van de cursus ben je in staat om zelfstandig professionele SEA-campagnes te ontwikkelen en te optimaliseren om zo het maximale uit je online advertentiebudget te halen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Met de volgende onderwerpen ga je aan de slag tijdens de SEA cursus:

 • De basis van zoekmachine adverteren
 • Het instellen van accounts en campagnes
 • Zoekwoorden
 • Het belang van landingspagina's
 • Adverteren op het Display Netwerk en via Remarketing
 • Videoadvertenties
 • Google Shopping
 • Het gebruik van Ads Editor en automatisering
 • Het meten van de resultaten
 • Het gebruik van SEA in de praktijk

Tijdens de SEA cursus maak je kennis met de belangrijkste begrippen en principes binnen het vakgebied en leer je werken met Google Ads. Voor het begrijpen van de lesstof helpt het als je beschikt over een Google Ads-account, maar het is niet noodzakelijk.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma SEA (Zoekmachine Adverteren)

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding SEA (Zoekmachine Adverteren) in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding SEA (Zoekmachine Adverteren), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding SEA (Search Engine Advertising) staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

SEA
3x €106,35 of €319,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 106,35
of €319,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!