Gratis brochure

Klinische psychologie studeren: alles wat jij moet weten

Wil jij een expert worden in het menselijk gedrag en mentale gezondheid? Overweeg dan om klinische psychologie te studeren! Als je gepassioneerd bent over het begrijpen van psychische stoornissen en het helpen van mensen met hun mentale gezondheid, dan is deze opleiding iets voor jou.

 

Klinische psychologie studeren

 

 

Op deze pagina lees je alles wat jij moet weten over klinische psychologie studeren: van de opleidingseisen tot de verschillende carrièremogelijkheden die beschikbaar zijn na het afstuderen.

Lees verder en ontdek waarom klinische psychologie studeren een geweldige keuze kan zijn voor jouw toekomstige carrière.

 

Bekijk de opleiding »

 

Wat is klinische psychologie?

Als je geïnteresseerd bent in hoe het menselijk brein werkt en wat ons gedrag beïnvloedt, dan is klinische psychologie studeren iets voor jou. Klinische psychologie is de tak van de psychologie die zich richt op het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van psychische stoornissen bij individuen.

Klinisch psychologen helpen mensen met psychische aandoeningen om te gaan met hun symptomen en bieden ondersteuning om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Het is een zeer belangrijk vakgebied omdat psychische stoornissen zeer wijdverspreid zijn en veel mensen er dagelijks mee te maken hebben.

Door het studeren van klinische psychologie kun jij bijdragen aan het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn van individuen en gemeenschappen.

 

Klinische psychologie studeren zonder vooropleiding

Het mooie van klinische psychologie studeren bij NHA is dat je geen specifieke vooropleiding nodig hebt om te beginnen met de opleiding. De opleiding begint bij de basis en is daarmee toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in klinische psychologie studeren.

Je kunt bijvoorbeeld een klinische psychologie opleiding volgen als je al een diploma hebt behaald in een andere discipline en wilt overstappen naar de geestelijke gezondheidszorg. Maar ook als je net begint aan jouw studiepad en de basisbeginselen van klinische psychologie wilt leren, is deze opleiding voor jou geschikt.

Klinische psychologie studeren bij NHA betekent dat je vanuit huis kunt studeren. En dat komt met vele voordelen. Maar daarover later meer.

 

Klinische psychologie studeren

 

Wat ga je leren als je klinische psychologie gaat studeren bij NHA?

Wanneer je klinische psychologie gaat studeren bij NHA, ga je op een boeiende en uitdagende reis door de wereld van menselijk gedrag en psychiatrische stoornissen. Je leert onder andere over agressieproblematiek, angststoornissen, verslavingsproblematiek, emoties en gevoelens en hoe je omgaat met een depressieve vriend of familielid. Er wordt gebruik gemaakt van tal van praktijkvoorbeelden om jou te helpen deze concepten te begrijpen en te leren hoe je deze in de praktijk kunt toepassen.

 

Twee interessante online colleges van 13 lessen

Daarnaast zijn er twee online colleges in deze opleiding, bestaande uit dertien lessen. Tijdens deze colleges leer je over modellen van abnormaal gedrag en psychofarmaca. Dit geeft jou een dieper inzicht in de behandeling van psychische stoornissen en helpt je om de kennis die je tijdens de cursus hebt opgedaan in praktijk te brengen.

Met deze kennis en ervaring die je opdoet tijdens deze opleiding, kun jij bijdragen aan het verbeteren van het leven van mensen met psychische aandoeningen. Dit is niet alleen een lonende en dankbare carrière, maar ook een die bijdraagt aan de maatschappij.

 

Wat kun je worden wanneer je klinische psychologie hebt gestudeerd?

Als je eenmaal een klinische psychologie opleiding hebt afgerond, zijn er veel verschillende carrièremogelijkheden beschikbaar. Je hebt een perfecte basis gelegd voor het werk van klinisch psycholoog. Maar ook voor het werken in de geestelijke gezondheidszorg, waarbij je mensen helpt bij het omgaan met psychische aandoeningen en hen ondersteunt om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Klinische psychologie studerenMaar klinische psychologie is ook een interessante studie voor politieagenten, leraren, coaches, therapeuten, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen. Door het begrijpen van menselijk gedrag en de psychische gezondheid, kun je deze kennis toepassen in verschillende beroepen om mensen te helpen hun problemen beter te begrijpen en te behandelen.

Als klinisch psycholoog kun je werken in verschillende instellingen, waaronder ziekenhuizen, gevangenissen, verpleeghuizen, klinieken en privé-praktijken.

Klinische psychologie studeren opent de deur naar een breed scala aan boeiende en lonende carrièremogelijkheden die allemaal bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van individuen en gemeenschappen.

 

De voordelen van klinische psychologie studeren als thuisopleiding bij NHA

Wil jij graag klinische psychologie studeren? Dan is een thuisstudie bij NHA een geweldige optie voor jou! Hieronder vind je enkele voordelen van de thuisstudie op een rijtje:

 

                                   Studeren waar en wanneer je maar wilt. Dit betekent dat je zelf je studieplanning kunt bepalen. Of je nu 's avonds of in het weekend wilt studeren, alles is mogelijk.
                                 
                              Een ervaren vakdocent kijkt je huiswerk na en staat altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het examen en kun je vol zelfvertrouwen je studie voortzetten.
                                 
                              Studeren naast je job is mogelijk. Dit betekent dat je niet hoeft te stoppen met werken om je diploma te behalen. Zo kun je een stabiel inkomen behouden terwijl je toch werkt aan je carrière.
                                 
                                       Je kunt op ieder moment beginnen met de opleiding. Er zijn geen vaste startdata, dus jij bepaalt zelf wanneer je start met de studie.

 

 

Start nu met klinische psychologie studeren!

Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren om te kiezen voor deze interessante en uitdagende studie. Of je nu net van school afkomt of al een tijdje aan het werk bent, het is nooit te laat om te beginnen met klinische psychologie studeren. Het is een geweldige manier om jezelf te ontwikkelen, nieuwe vaardigheden te leren en bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen.

Kies nu voor een thuisstudie bij NHA en ervaar zelf de vele voordelen van het studeren van klinische psychologie. Met de flexibele studieplanning, de ondersteuning van ervaren vakdocenten en de mogelijkheid om naast je baan te studeren, staat niets je meer in de weg om jouw droomcarrière als klinisch psycholoog te bereiken. Wacht niet langer en start nu met klinische psychologie studeren bij NHA!

  

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Start direct met de cursus
  • De grootste taalopleider
  • Nu met gratis Taal-app
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!