Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Mode ontwerper

Mode ontwerper
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Een eigen kledinglijn? Volg de cursus en word modeontwerper

Je weet alles van kleding en mode en je hoofd loopt over van creatieve ideeën? Dan is de cursus Mode Ontwerper dé ideale keuze voor jou. Zoek niet verder. Binnen een jaar leer je hoe je als zelfstandig modeontwerper aan de slag kunt.

In de cursus Mode Ontwerper leer je hoe je alle ideeën in je hoofd op papier krijgt en daarmee vervolgens je eigen creaties ontwerpt.

Modewereld

Iedereen weet dat de modewereld tal van niches en doelgroepen telt. Denk aan kleding voor dames, heren of kinderen. Of sportkleding, bruidsjurken, werkkleding… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens de cursus bepaal je welke ontwerprichting je het meest aanspreekt.

Functie van mode

In de theorielessen krijg je een beeld van de geschiedenis en de functie van mode. Ook materialen, stoffen, fournituren en trends komen aan bod.

CAD

De technische modules hebben een praktische insteek. Je leert direct hoe je inspiratie en enthousiasme vertaalt naar eigen ontwerpen. Hierbij gaat het om tekeningen maken en de kledingstukken daadwerkelijk ontwerpen op de computer met behulp van CAD: Computer Aided Design.

Zelfstandig modeontwerper

Ook leer je hoe je een succesvol zelfstandig modeontwerper wordt. Je volgt in de cursus Modeontwerper tien lessen over het starten van een eigen zaak.

Na de cursus beheers je het ondernemerschap tot in de puntjes.

handboek eigen zaakTalent

Waar wacht je nog op? Dromen zijn er om te volgen en waar te maken. Word modeontwerper en ga aan de slag met je talent!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Mode Ontwerper

Wat houdt de cursus in?

Onze cursus Mode Ontwerper biedt je alle informatie die je nodig hebt om jouw ontwerpen realiteit te laten worden. De cursus bevat 16 lessen die je alle kennis en vaardigheden geven die elke modeontwerper nodig heeft.

  • Je leert alles om aan de slag te kunnen en krijgt goed advies over wat belangrijk is voor jou. Op die manier verspilt je geen geld door zaken aan te schaffen die je niet nodig hebt.
  • Je leert hoe je materialen kiest, hoe bepaalde stoffen verschillende effecten teweeg brengen binnen een ontwerp en hoe je alleen jouw allerbeste ontwerpen eruit filtert.
  • Je krijgt inzicht in de wereld van CAD (Computer Aided Design) en andere hulpmiddelen en ziet hoe deze van dienst kunnen zijn.
  • Je leert tekeningen maken die echt de creatieve ideeën weergeven die in uw hoofd zitten. Op die manier kunt je jouw werk optimaal uitvoeren.


Wat is jouw stijl?

Als mode jouw passie is, is het de moeite waard om even goed na te denken waar jouw interesses precies liggen. De mode-industrie is zo groot, creatief, inspirerend en vol mogelijkheden en kansen dat je snel verdwaald raakt, nog voordat je bent begonnen. Dat willen we natuurlijk niet. Met onze hulp kun je aan een nieuw avontuur beginnen, waarbij je weet waar je aan begint en wat jouw doel is.

Zoals we eerder al zeiden, de wereld van mode en ontwerpen zit vol mogelijkheden. Het enige dat je hoeft te doen, is bepalen binnen welk gebied je actief wilt zijn. Deze cursus Mode Ontwerper doet de rest en geeft je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Dankzij de beroepsgerichte aanpak maak je stappen naar het opstarten van jouw eigen bedrijf. Verdien geld met hetgeen je leuk vindt en waarin je goed bent. Benut de mogelijkheden die de fantastische modewereld je te bieden heeft!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Mode ontwerper

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Mode ontwerper:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Mode ontwerper + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo. 

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.


Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Mode ontwerper
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Mode Ontwerper + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Met gratis ondernemerscoach
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!