Opvoedcoach  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Opvoedcoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
112,36

of 


€749,00 €674,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Opvoedcoach: word de inspiratiebron van velen

Ben je geïnteresseerd in het helpen van kinderen en gezinnen? De opleiding Opvoedcoach biedt je de kennis en vaardigheden om een succesvolle opvoedcoach te worden. Je leert hoe je leer- en ontwikkelingsproblemen kunt herkennen en aanpakken, hoe je gedragsuitdagingen kunt managen en hoe je dynamiek in gezinnen kunt begrijpen.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in opvoeding en begeleiding, of je nu zelf ouder bent, een professional bent of gewoon een passie hebt voor het helpen van anderen.

Word een bron van inspiratie en ondersteuning voor anderen terwijl je je passie voor opvoeding en begeleiding volgt.

 

Voor wie is de opleiding Opvoedcoach geschikt?

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de Opvoedcoach opleiding, geschikt voor aspirant-coaches die een diverse carrière ambiëren. Je toekomst als opvoedcoach strekt zich uit over verschillende sectoren: ondersteuning bieden aan ouders binnen gezinnen, maatschappelijk werk, samenwerken met instanties zoals het consultatiebureau, kinderopvang, scholen en het begeleiden van individuen via online platforms.

Deze opleiding, toegankelijk voor zowel beginners als onderwijsprofessionals, sociaalwerkers en counselors, biedt ook een boeiende bijscholing voor gezondheidszorgbeoefenaars zoals psychologen en therapeuten.

Daarnaast is de opleiding Opvoedcoach erg leerzaam voor ouders. Of je nu je kennis wilt verdiepen of een nieuwe richting wilt inslaan, deze opleiding helpt je verder.

 

Leer concrete coachingsvaardigheden

De Opvoedcoach opleiding creëert een stimulerende omgeving waarin je inzicht verwerft in kinderpsychologie en pedagogiek, terwijl je concrete coachingvaardigheden ontwikkelt om effectief met de doelgroep te werken. Ongeacht of je een toekomst als opvoedcoach ambieert of simpelweg jouw capaciteiten in het ondersteunen van anderen wilt versterken, deze opleiding vormt een verrijking voor jouw persoonlijke groei.

 

Opvoedingsuitdagingen kun jij straks goed aan

Binnen de Opvoedcoach opleiding staat het ontwikkelen van essentiële vaardigheden voor toekomstige opvoedcoaches centraal. Je gaat aan de slag met de verkenning van opvoeding, kinderpsychologie en pedagogiek. Een diepgaand begrip van diverse onderwerpen, zoals opvoedingsstijlen en de dynamiek binnen gezinnen, vormt de basis om situaties doeltreffend te begeleiden en ondersteunen.

Als aankomend opvoedcoach is het eveneens belangrijk om coachingstechnieken en vaardigheden te ontwikkelen, waardoor je effectief kunt omgaan met opvoedingsuitdagingen en ouders op een doeltreffende manier kunt ondersteunen. Ook daarmee ga je aan de slag.

 

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding Opvoedcoach bevat ook acht uitgebreide video-lessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • Wat is coaching
 • Luisteren zonder oordelen
 • LSD
 • Doelen stellen en motiveren
 • Omgaan met weerstand
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gespreksopbouw
 • Evalueren en afsluiten

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Opvoedcoach

Binnen de Opvoedcoach opleiding duiken we diep in diverse thema's waar jij direct mee aan de slag gaat.

 

Kinderpsychologie en pedagogiek

We beginnen de opleiding Opvoedcoach met de basis, waarbij we onderzoeken welke verschillen er bestaan in opvoedstijlen en visies. Daarnaast kijken we naar de ontwikkeling van het jonge kind, het basisschoolkind en de adolescent.

 

Problemen en uitdagingen in de opvoeding

Je gaat je bezighouden met het onderzoeken van de ontwikkeling van leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen, met specifieke aandacht voor aspecten zoals vriendschappen en (cyber)pesten. Ook analyseer je bijkomende uitdagingen, waaronder eet-, zindelijkheids- en slaapproblemen, om een volledig beeld te krijgen van mogelijke problemen binnen een gezin.

 

Coachen bij opvoedproblemen

In deze module van de opleiding Opvoedcoach bespreken we verschillende methoden en technieken die je kunt toepassen bij opvoedproblemen. Je leert niet alleen hoe je jouw eigen visie ontwikkelt, maar ook de nuances tussen straffen, belonen en het stellen van grenzen. Tot slot gaan we dieper in op de samenwerking met relevante instanties zoals het consultatiebureau, kinderopvang en de school.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma Opvoedcoach


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Opvoedcoach staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Opvoedcoach + Bedrijfsbeheer

Voor de opleiding Opvoedcoach + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Opvoedcoach
6x €112,36
€749,00 of €674,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 112,36

€749,00 of €674,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Opvoedcoach + Bedrijfsbeheer
12x €63,68
€849,00 of €764,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 63,68

€849,00 of €764,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!