Gratis brochure

Leren & Besparen: Cursussen die zichzelf terugverdienen

Nieuws Leestijd: 3 Minuten

De huur of hypotheek, verzekeringen, belastingen, boodschappen: dit zijn allemaal kosten die regelmatig terugkomen. Maar wat dacht je van de kapper, autoreparaties, de hondentrimsalon en zulke kosten? Ook deze zie je jaarlijks regelmatig terugkeren, en er gaat stiekem best veel geld naartoe. Wil jij de rest van je leven geld besparen op deze kosten? Leer dan zelf de juiste vaardigheden! Wij hebben 5 leuke en interessante cursussen die zichzelf snel terugverdienen!


Cursussen_Terugverdienen

Cursus Autotechniek / automechanica

Hoe fijn zou het zijn als je kleine herstelwerkzaamheden en een kleine onderhoudsbeurt aan je auto zelf zou kunnen uitvoeren. In de cursus Autotechniek van NHA leer je onder andere hoe je onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kunt uitvoeren aan onder andere schokdempers, remmen, koppeling, smeer- en koelsystemen.  
 
Kosten klein onderhoud:
€ 100,- tot € 150,-
Kosten cursus: € 219,-
Terugverdientijd: 2 á 3 kleine beurten

 

Thuiskapper

Zeker in tijden zoals deze, waarin eigenlijk iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven, is het prettig om de haren van je kinderen en partner zelf te kunnen knippen. Maar ook in de toekomst kun je veel geld besparen door een kappersopleiding tot thuiskapper te volgen. Je krijgt zelfs een materialenpakket bij je cursus, zodat je meteen kunt starten! Als je liever specifiek wilt leren hoe je herencoupes knipt, is de opleiding Barbier iets voor jou!
 
Kosten kappersbezoek (gemiddeld gezin met twee kids): Kids 2 x € 15,-  + vrouw € 80,- + man € 20,- = € 130,-
Kosten cursus inclusief gratis materiaalpakket: € 319,-
Terugverdientijd: 3 kappersbeurten

 

Opleiding hondentrimmer

De meeste honden moeten vaker naar de kapper dan mensen! Wanneer je een trouwe viervoeter hebt, dan zul je dit ook wel ondervonden hebben. Er gaat toch wel veel geld naartoe. Leer gewoon zelf hoe je je hond kunt trimmen met de opleiding hondentrimmer!
 
Gemiddelde kosten hondentrimsalon:
€ 90,-
Kosten cursus: € 379,-
Terugverdientijd: 4 trimbeurten
 

Handig om te weten: Ruwharige honden dienen 2 tot 4 keer per jaar naar de hondentrimsalon te worden gebracht. Spaniel vachten iets vaker, namelijk 4 tot 6 keer. Poedelvachten zijn zeer onderhoudsintensief, met maar liefst 4 tot 8 trimbeurten per jaar.

Reken dus maar uit hoe snel je gaat besparen als je dit zelf kunt doen.

 

Opleiding Nagelstyliste

Heb jij vaker acrylnagels of gelnagels? Dit ziet er ontzettend mooi en verzorgd uit, maar kan wel veel geld kosten. De initiële set dien je laten zetten, maar daarna zul je terug moeten naar de nagelstyliste om ze te laten bijwerken. Leer het zelf met een thuisstudie Nagelstyliste en bespaar de kosten!
 
Kosten acrylnagels: € 50,- Nabehandeling: € 35,- = € 85,- voor 8 weken mooie nagels
Kosten cursus inclusief gratis materiaalpakket: € 369,-
Terugverdientijd: 4 x acrylnagels + nabehandeling

 

Cursus Wimperextensions

Zoek je nog een leuke cursus die je samen met een vriendin kunt volgen? Dan is Wimperextensions een echte aanrader. Middels de one-by-one techniek leer je hoe je mooie, volle wimpers kunt creëren. Het is niet alleen leuk om samen de cursus te volgen, je bespaart ook flink geld wanneer je straks bij elkaar wimpers kunt zetten Je kunt er zelfs geld mee gaan verdienen als je een eigen wimperextensions zaak opstart!
 
Kosten van plaatsen wimperextensions: € 80,- en na 2 á 3 weken nabehandeling á € 35,-
Kosten cursus inclusief materialenpakket: € 369,-
Terugverdientijd: 3 sets wimperextensions + nabehandeling

 

Opleiding Fietsenmaker

Ben jij een echte fietsfanaat? Of heeft je hele gezin een tweewieler, en sta je om de haverklap bij de fietsenmaker voor klein onderhoud of kapotte banden? Met de fietsenmaker opleiding van NHA zijn deze tripjes verleden tijd.  In deze cursus leer je namelijk tal van klusjes aan je fiets zelfstandig uitvoeren. Van het het vervangen van banden of de ketting tot het reviseren van het balhoofd en het afstellen van de derailleur. Zelfs de elektrische fiets komt aan bod.
 
Kosten van fietsonderhoud twee volwassen fietsen: € 75,- x 2 = € 150,-  + wat onderdelen laten vervangen € 75,- = € 225,-
Kosten cursus: € 479,-
Terugverdientijd: 2 onderhoudsbeurten en 2 lekke banden.

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!