Gratis brochure

Kappersopleiding volgen? Studeer op je eigen tempo bij NHA

Ben je op zoek naar een goede kappersopleiding? Wil je leren hoe je zelf de mooiste kapsels creëert? Dan ben je bij NHA aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een hoogwaardige cursus aan waarin je leert hoe je haren verft, knipt, modelleert en nog veel meer! Vraag nu volledig gratis een proefles aan en ontdek of de opleiding geknipt is voor jou.

Wil jij liefst studeren op je eigen tempo? Dan is onze cursus Thuiskapper de kappersopleiding die je zoekt! Je volgt deze cursus vanuit huis en je bepaalt zelf hoe snel je door de lesstof heengaat. Geïnteresseerd? Bekijk dan direct de opleiding!
 

Bekijk de opleiding »

 

 

Waarom een kappersopleiding? 

We willen allemaal graag goed verzorgd voor de dag komen. Regelmatig een bezoekje brengen aan de kapper helpt om er op je best uit te zien. Maar hoe handig zou het zijn als jij je eigen haar professioneel zou kunnen verzorgen? Of het haar van je gezinsleden en misschien wel je vrienden zou kunnen knippen? Met een kappersopleiding zijn lange wachttijden bij de kapper verleden tijd!

Door zelf de vaardigheden van een kapper te leren, kun je bovendien heel wat geld besparen. Reken maar eens uit wat je normaal gesproken voor een kappersbezoek kwijt bent. Tel daar de kosten voor een kappersbezoek van je kinderen en partner bij op, en je zit zo op een aardig bedrag. En bedenk dan eens hoe vaak je in je leven nog naar de kapper zult gaan. Een kappersopleiding verdient zich dus snel terug!

Kapper worden bij NHA 

Met onze populaire kappersopleiding ontwikkel jij op je eigen tempo je kappersvaardigheden. Onze kappersopleiding rond je met enkele uren studeren per week al in 5 maanden af. Natuurlijk kun je ook sneller of langzamer studeren. Dat is het voordeel van een thuiscursus.

In de opleiding leg je een goede theoretische basis om zelf haar te kunnen knippen en stylen. Zo leer je bijvoorbeeld over verschillende huid- en haartypen, gezichtsvormen en welke kapsels daarbij passen. Ook raak je vertrouwd met de materialen en technieken van een kapper. Tijdens de kappersopleiding leer je verschillende knip- en verftechnieken, ontdek je hoe je haar kunt stylen en verzorgen en nog veel meer!

 
Van verven tot föhnen

In onze kappersopleiding komen de theorie en praktijk van het kappersvak aan bod. In de eerste lessen doe je belangrijke basiskennis op. Je leert bijvoorbeeld meer over de verschillende eigenschappen van het haar, maar ook over de samenstelling en opbouw van de huid en het haar. Ook onderwerpen zoals hygiëne, huid- en haaraandoeningen komen in de cursus aan bod.

In de cursus maak je daarnaast kennis met vaktaal uit de kappersbranche. Jij weet straks precies wat er met begrippen zoals effileren, contourlijn en projectie wordt bedoeld. Verder verdiep je je in de haarverftheorie en leer je hoe je dit ook in de praktijk kunt toepassen.

Je doet productkennis op over verschillende soorten shampoos, conditioners, lotions en haarverstevigers. Natuurlijk is er ook aandacht voor het föhnen en stylen van het haar en leer je meer over technieken als permanenten en watergolven. Met al deze kennis geef jij binnenkort iedereen een passend kapsel!
 

Thuiscursus kapper is zeer effectief!

Ben je bang dat een kappersopleiding als thuiscursus minder effectief is dan een klassikale opleiding? Niets is minder waar! Ons uitgebreide en kwalitatieve lesmateriaal helpt jou om je alle benodigde theorie eigen te maken. Dankzij de duidelijke instructievideo’s en vele foto's bij deze cursus wordt het nog eenvoudiger om de verschillende haarstylingtechnieken onder de knie te krijgen.

 

 

Wil je zelf ontdekken hoe efficiënt het is om te leren via afstandsonderwijs? Schrijf je dan in voor onze kappersopleiding. Je krijgt de cursus 15 dagen gratis op proef. Zo kun je de opleiding zonder risico uitproberen. Ben je niet tevreden? Dan kun je de opleiding gewoon retourneren.

 

Kappersopleiding mét begeleiding

Natuurlijk sta je er tijdens de opleiding niet alleen voor. Een ervaren vakdocent staat voor je klaar om je tijdens jouw kappersopleiding te begeleiden. Jouw docent geeft antwoord op al je vragen en kijkt je huiswerk voor je na. Zo helpt je docent jou om alle kapperstechnieken onder de knie te krijgen!

Ook kun je tijdens de opleiding contact leggen met je medecursisten. Zo kunnen jullie elkaar helpen, vragen stellen en overleggen over de lesstof. 

 

Gratis materialenpakket bij jouw kappersopleiding

Schrijf je je in voor de opleiding, dan wil je natuurlijk het liefst direct van start gaan. Daarom ontvang je bij onze kappersopleiding een gratis materialenpakket ter waarde van € 150,-.

In het materialenpakket vind je onder andere een oefenhoofd, een professionele scharenset, haarverfmaterialen en een kammen- en borstelset. Met dit professionele pakket kun jij direct beginnen oefenen!

 

Vraag je gratis proefles aan!

Ben jij enthousiast over onze kappersopleiding? Of wil je eerst een voorproefje van het lesmateriaal bekijken? Vraag dan nu volledig gratis een proefles aan van deze cursus en ontdek zelf of het kappersvak bij jou past! 

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 


Mensen vroegen ook

Hoe lang duurt een kappersopleiding?

Een kappersopleiding bij NHA duurt gemiddeld 5 maanden. We gaan daarbij uit van een gemiddeld studietempo, maar het voordeel van een thuiscursus is dat je zelf je eigen tempo kunt bepalen. Je kunt de opleiding dus ook sneller of langzamer afronden.

Anderen bekeken ook

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Start direct met de cursus
  • In termijnen betalen mogelijk
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!