Hondentrimmer  

Nú: met GRATIS tablet
Hondentrimmer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
64,85

of 


€389,00
4.6/5

Beoordeeld door 19 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Hondentrimmer: leer honden tot in de puntjes verzorgen

Hondentrimmen is een job waarbij je elke trouwe viervoeter de aandacht geeft die hij of zij verdient. Tijdens de opleiding Hondentrimmer leer je namelijk meer dan alleen hondenharen knippen. Je ontdekt hoe je honden verzorgt en hun gezondheid controleert. Ben jij een echte hondenliefhebber? Schrijf je dan nu in en start met leren!

Tijdens de opleiding Hondentrimmer ligt de nadruk natuurlijk op het leren trimmen en het behandelen van de vacht. Je leert alles over modelleertechnieken voor honden en je ontwikkelt de kennis en vaardigheden om deze populaire huisdieren goed te verzorgen.
 

Opleiding Hondentrimmer: van anatomie tot verzorging

Van de anatomie van de hond tot praktische kennis van hondenrassen, huid- en vachtkenmerken, hygiëne en de lichaamstaal van honden: in de opleiding Hondentrimmer komen vrijwel alle aspecten die van belang zijn voor de verzorging van honden aan bod.

Natuurlijk is trimmen de belangrijkste activiteit die je leert in deze Hondentrimmer opleiding. Stap voor stap ontdek je hoe je verschillende trimtechnieken toepast en hondenvachten klitvrij maakt. Zo voorkom je huidirritaties en bewegingsproblemen bij de viervoeters die je behandelt.
 

Leer honden trimmen zonder vooropleiding!

Ben je dol op honden? Dan is de opleiding Hondentrimmer van NHA zeer geschikt voor jou! Misschien heb je zelf een hond die regelmatig getrimd moet worden of wil je het beroep van hondentrimmer zelf gaan uitvoeren. In deze cursus leer je de vaardigheden die je nodig hebt.

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om deze Hondentrimmer opleiding te volgen. De belangrijkste trimvaardigheden zoals borstelen en kammen, wassen en föhnen, plukken, scheren, effileren en knippen komen in de opleiding aan bod.
 

Hondentrimmer opleiding: meer dan alleen honden knippen

Met de opleiding Hondentrimmer leer je in slechts 6 maanden tijd alles over hondentrimmen. Je doet de vereiste vaardigheden op om aan de slag te gaan als hondentrimmer en je weet vrijwel alles over de verzorging van honden. 

De Hondentrimmer opleiding is meer dan alleen honden leren knippen. Heb je zorgen over de gezondheid van een hond? Je leert wanneer je de baasjes het best naar de dierenarts verwijst.

Voor liefhebbers van honden die goed voor hen willen zorgen is dit de ideale cursus. Volg de opleiding Hondentrimmer en geef honden de aandacht die ze verdienen!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Hondentrimmer

Tijdens de opleiding Hondentrimmer leer je hoe je een knip- en verzorgingsbehandeling voor honden uitvoert. Maar je doet meer dan dat: je leert een trimbeurt te combineren met een grondige checkup van de gezondheid van deze mooie dieren.

Naast het toepassen van trimtechnieken en het gebruik van trimmaterialen, leer je in deze opleiding Hondentrimmer hoe je een hondenvacht klitvrij maakt. Ook nagels knippen, oren reinigen, ogen schoonmaken, teken en vlooien verwijderen en tanden controleren maken onderdeel uit van de werkzaamheden van een hondentrimmer.

De Hondentrimmer opleiding biedt daarnaast de juiste kennis om bij zorgen over de gezondheid van de hond een bezoek aan de dierenarts te adviseren.
 

Praktisch aan de slag met de lesstof

Deze cursus Hondentrimmer leert je op een praktijkgerichte manier de technieken en de vakkennis die jij nodig hebt om professioneel aan de slag te kunnen. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • anatomie van de hond en rassenkennis;
 • kenmerken en verzorging van huid en vacht;
 • herkennen van veelvoorkomende ziekten en aandoeningen;
 • eerste hulp verlenen in een trimsalon;
 • toepassen van trimtechnieken en -materialen;
 • kammen en borstelen;
 • netjes en hygiënisch werken in een trimsalon;
 • herkennen van en adequaat omgaan met lichaamstaal en gedrag van honden;
 • andere dieren in de trimsalon. 

 

Je leert de technieken en mogelijkheden om honden te modelleren, een goede verzorging te bieden en te ontdoen van onhebbelijkheden. Om deze technieken onder de knie te krijgen is het van belang dat jij de nodige materialen aanschaft om mee te kunnen oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hondentondeuse, hondenborstel en -kam,  nageltang en hondenshampoo. Welke materialen je nodig hebt, lees je in de cursus.

 

Na afloop van de opleiding Hondentrimmer

Aan het einde van deze cursus Hondentrimmer weet je hoe een hond goed verzorgd en fit jouw trimsalon verlaat. In de opleiding Hondentrimmer ontwikkel je jouw kennis en vaardigheden onder begeleiding van een ervaren hondentrimster.

Wat er voor nodig is om een uitstekende hondentrimbehandeling te kunnen uitvoeren, leer je in deze opleiding. Als hondentrimmer ben je in staat om honden te modelleren, een goede verzorging te bieden en gezondheidsproblemen te signaleren. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Hondentrimmer, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Hondentrimmen

Tot nu toe heel leerrijk en er komen dingen in terug die ik al gezien heb in vorige cursusen. Dus een aanrader.

10/10
Hondentrimmen

De cursus vind ik heel leerzaam en duidelijk uitgelegd. Het contact met de docent was zeer goed en ze reageerde snel op het huiswerk. Contact met de klantenservice heb ik ook als zeer prettig ervaren.

10/10
Hondentrimmen

Erg tevreden van de cursus. Alles overzichtelijk en je kan perfect op je eigen tempo studeren. Er wordt geen druk op je gelegd. Een aanrader voor iedereen die een opleiding wil volgen

10/10
Hondentrimmen

Ik vind de cursus heel leerrijk en echt makkelijk en goed verwoord. Je kan op je eigen tempo de opleiding volgen. Zelfs de praktijk is super makkelijk uit te voeren.

DIPLOMA

Diploma Hondentrimmen

Bij NHA rond jij de cursus Hondentrimmer af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Hondentrimmer in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Hondentrimmer, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Hondentrimmer duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Hondentrimmen
6x €64,85 of €389,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 64,85
of €389,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Erg tevreden van de cursus. Alles overzichtelijk en je kan perfect op je eigen tempo studeren. Er wordt geen druk op je gelegd. Een aanrader voor iedereen die een opleiding wil volgen

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!