Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Thuiskapper

Thuiskapper
Gratis proefles
Inschrijven
5x
52,40
of ineens
€262,00
ALGEMEEN

Geen bad hair days meer! Word professioneel hairstylist met de cursus Thuiskapper.

Knippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met de cursus Thuiskapper word je professioneel kapper en creëer je de mooiste kapsels.

Bij de kapper lijkt het zo makkelijk. Maar wees eerlijk: durf je zonder enige ervaring een schaar te zetten in het kapsel van iemand anders? Nee, toch? Na het volgen van de cursus Thuiskapper durf je dit wel!

Een goed kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Maar een kappersbezoek is vaak duur en je hebt geen tijd om voor ieder feestje naar de kapper te gaan. In de cursus Thuiskapper leer je de kneepjes van het vak en ontdek je hoe je zelf je haar kunt verven en stylen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je ook je gezinsleden, familie en vrienden een hip kapsel geven. Misschien ben je wel geknipt voor het vak van thuiskapper.

Kniptechnieken

In de cursus Thuiskapper komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passend model.

Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden.

Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de cursus Thuiskapper komen alle facetten uitgebreid aan bod.

In de oefenstof leer je aan de hand van foto’s hoe je stap voor stap de verschillende handelingen verricht. Bij de cursus ontvang je bovendien een DVD met daarop 17 korte instructiefilms, waarin je de handelingen kunt zien.

Oefenhoofd

Na de cursus Thuiskapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creëren. Je oefent op een oefenhoofd zodat je nadien vol vertrouwen aan de slag kunt met het kapsel van vrienden en familie.

Ben je geknipt als thuiskapper? Kies voor de cursus Thuiskapper.

PROGRAMMA

Studieprogramma Thuiskapper

De cursus Thuiskapper bestaat uit 6 onderdelen. In deze 6 onderdelen komen alle facetten van het coifferen uitgebreid aan bod: je doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!

De basis, haar- en huidtypen

Je begint deze cursus met het leggen van een grondige basis. Je weet straks alles over het haar. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een bepaald haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.
Een hoofd kan ovaal, lang, vierkant, rond of peervormig zijn. Het huidtype is van invloed op de styling en verfproducten die je wilt gebruiken. Zo kan het haar op een gevoelige hoofdhuid niet zomaar worden geverfd. Wij leren je adviseren over kapsels, welke stylingproducten je kunt gebruiken en hoe je haar en huid gezond houdt.

Producten en toepassingen

Met de basiskennis onder de knie ben je toe aan de volgende stap. Voordat je je familie en vrienden gaat knippen, maken we je vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En je zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. Je leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip- coupe- of uitdunschaar. Verder ga je ook aan de slag met kammen, klemmen, verstuivers en vele andere materialen. Wij leren je welke materialen je kunt gebruiken en hoe je deze materialen onderhoudt.

Kniptechnieken

In dit onderdeel leren we je alle kniptermen. We leren je haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. Je leert horizontaal, diagonaal voorwaarts en achterwaarts te knippen, je leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn je straks niet vreemd. Omdat het knippen van kinderen vaak extra tijd kost bieden we je extra tips om kinderen goed te kunnen knippen. Je bent met deze technieken in staat om elk gewenst kapsel te knippen.

Haarkleuren

Er zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald. In de cursus Thuiskapper leren we je uit welke kleurelementen verschillende haarkleuren zijn opgebouwd. Wij leggen je uit met welk recept de haarkleur doordringt in de haarschacht, waardoor de kleur van het kapsel langer mooi blijft.

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leer je welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen je uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar op rollers te wikkelen, te borstelen of te föhnen.

Het stylen van haar gebeurt met behulp van water of andere stylingproducten, afhankelijk van de hoeveelheid steun die het kapsel nodig heeft. Je weet straks precies welke borstel, föhn en stylingmethode nodig zijn voor je haarcreaties.

Permanenten

Tenslotte leren we je het haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van het haar en de haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer het gewenste model is bereikt weer wordt gekoppeld.

Je begrijpt dat deze behandeling niet op elke haartype kan worden toegepast. Permanenten beschadigt het haar en maakt het kwetsbaar. Na het volgen van deze cursus kun je precies inschatten wat wel en wat niet mogelijk is om een blijvende verandering in het kapsel aan te brengen.

Vertrouwd met de schaar en meteen van start

Met de cursus Thuiskapper leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in je stoel zit. We hebben de cursus zeer praktijkgericht opgezet om je zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en stylen. Je start de cursus op een oefenhoofd voordat je met het kapsel van je vrienden en familie aan de slag gaat.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. In je eigen tempo! Zo is deze cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Met de persoonlijke begeleiding van een docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Hij/zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Thuiskapper bestaat uit 20 uitgebreide lessen. Bij een normaal lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 5 maanden.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

KAPPERSPAKKET

Kapperspakket

Inclusief kapperspakket t.w.v. € 150,-

Uiteraard laten we je niet beginnen zonder een uitgebreid professioneel pakket met knip- en stylingmaterialen! Bij de cursus Thuiskapper ontvang je daarom een supercompleet materialenpakket, waarmee je meteen van start kunt!


Het pakket bestaat o.a. uit:thuiskapper pakket cursus

 • een oefenhoofd met tafelstatief;
 • watergolfrollers + speldjes + klemmetjes;
 • professionele scharenset;
 • uitgebreide kammen- en borstelset;
 • kapmantel;
 • waterverstuiver;
 • haarverfmaterialen;
 • toilettas enzovoorts.
LESGELD

Lesgeld

Thuiskapper
5x €52,40 of ineens €262,00
Inschrijven
Met hulp
5x 52,40
of ineens €262,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Studeer in jouw eigen tempo
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!