Thuiskapper  

Nú met GRATIS tablet
Thuiskapper
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
69,80

of 


€349,00
4.5/5

Beoordeeld door 17 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Haarknippen én haarstyling in één unieke kappersopleiding

Knippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met de cursus Thuiskapper word je professioneel kapper en creëer je de mooiste kapsels.

Bij de kapper lijkt het zo makkelijk. Maar wees eerlijk: durf je zonder enige ervaring een schaar te zetten in het kapsel van iemand anders? Nee, toch? Na het volgen van onze kappersopleiding durf je dit wel!

Een goed kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Maar een kappersbezoek is vaak duur en je hebt geen tijd om voor ieder feestje naar de kapper te gaan. In de cursus kapper leer je de kneepjes van het vak en ontdek je hoe je zelf je haar kunt verven en stylen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je ook je gezinsleden, familie en vrienden een hip kapsel geven. Misschien ben je wel geknipt voor het vak van thuiskapper.

Kniptechnieken

In de cursus Thuiskapper komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passend model.

Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden. Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de kappersopleiding komen alle facetten uitgebreid aan bod.

In de oefenstof leer je aan de hand van foto’s hoe je stap voor stap de verschillende handelingen verricht. Bij de cursus ontvang je bovendien 17 instructievideo's waarin je de handelingen duidelijk kunt zien.

Kappersopleiding inclusief materialenpakket t.w.v. € 150,-

Bij de cursus ontvang je een uitgebreid materialenpakket met onder andere een oefenhoofd, scharenset en kapmantel. Je oefent op een oefenhoofd zodat je nadien vol vertrouwen aan de slag kunt met het kapsel van vrienden en familie. Dit complete materialenpakket heeft een waarde van € 150,- en is inbegrepen in de cursus. 

Na de cursus Thuiskapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creëren. 

Ben je geknipt voor het beroep thuiskapper? Kies voor de kappersopleiding van NHA!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Thuiskapper

De kappersopleiding "Thuiskapper" bestaat uit 6 onderdelen. In deze 6 onderdelen komen alle facetten van het coifferen uitgebreid aan bod: je doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!

De basis, haar- en huidtypen

Je begint deze cursus met het leggen van een grondige basis. Je weet straks alles over het haar. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een bepaald haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.

 
Een hoofd kan ovaal, lang, vierkant, rond of peervormig zijn. Het huidtype is van invloed op de styling en verfproducten die je wilt gebruiken. Zo kan het haar op een gevoelige hoofdhuid niet zomaar worden geverfd. In de kappersopleiding leer je hoe je advies kunt uitbrengen over kapsels, welke stylingproducten je kunt gebruiken en hoe je haar en huid gezond houdt.

Producten en toepassingen

Met de basiskennis onder de knie ben je toe aan de volgende stap. Voordat je je familie en vrienden gaat knippen, maken we je vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En je zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. Je leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip-, coupe- of uitdunschaar. Verder ga je ook aan de slag met kammen, klemmen, verstuivers en vele andere materialen. Wij leren je welke materialen je kunt gebruiken en hoe je deze materialen onderhoudt.

Kniptechnieken

In dit onderdeel van de kappersopleiding leren we je alle kniptermen. We leren je haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. Je leert horizontaal, diagonaal voorwaarts en achterwaarts te knippen, je leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn je straks niet vreemd. Omdat het knippen van kinderen vaak extra tijd kost bieden we je extra tips om kinderen goed te kunnen knippen. Je bent met deze technieken in staat om elk gewenst kapsel te knippen.

Haarkleuren

Er zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald. In de cursus Thuiskapper leren we je uit welke kleurelementen verschillende haarkleuren zijn opgebouwd. Wij leggen je uit met welk recept de haarkleur doordringt in de haarschacht, waardoor de kleur van het kapsel langer mooi blijft.

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leer je welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen je uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar op rollers te wikkelen, te borstelen of te föhnen.

Het stylen van haar gebeurt met behulp van water of andere stylingproducten, afhankelijk van de hoeveelheid steun die het kapsel nodig heeft. Je weet straks precies welke borstel, föhn en stylingmethode nodig zijn voor je haarcreaties.

Permanenten

Tenslotte leren we je het haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van het haar en de haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer het gewenste model is bereikt weer wordt gekoppeld.

Je begrijpt dat deze behandeling niet op elke haartype kan worden toegepast. Permanenten beschadigt het haar en maakt het kwetsbaar. Na het volgen van deze cursus kun je precies inschatten wat wel en wat niet mogelijk is om een blijvende verandering in het kapsel aan te brengen.

Vertrouwd met de schaar en meteen van start

Met de cursus kapper leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in je stoel zit. We hebben de cursus zeer praktisch opgezet om je zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en stylen. Je start de cursus op een oefenhoofd voordat je met het kapsel van je vrienden en familie aan de slag gaat.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Thuiskapper, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Thuiskapper

Ik had meer verwacht van de Dummy. Het haar is heel moeilijk te behandelen doordat deze heel veel slag/bekken heeft. Naar mijn persoonlijke mening is dit niet simpel als beginnende/lerende kapster. Voor de rest ben ik tevreden van de producten. Mvg

10/10
Thuiskapper

Het is een heel leerrijke curcus. Ik had nooit gedacht dat dit ging lukken maar met NHA wel. De producten die ik heb gekregen werken goed. Ik ben echt heel blij.!!

8/10
Thuiskapper

Thuisstudie op eigen tempo vind ik prima. De praktijk zou ik toch liever fysiek zien om bijgestuurd te worden dan dit na te doen via filmpjes. Wanneer je iemand fysiek ziet kan je die persoon ook beter begeleiden en bijsturen met tips dan via mail.

8/10
Thuiskapper

Een goeie en duidelijke studie, zeker een aanrader 👍

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Thuiskapper kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Thuiskapper in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Thuiskapper, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Inclusief kapperspakket t.w.v. € 150,-

Uiteraard laten we je niet beginnen zonder een professioneel pakket met knip- en stylingmaterialen! Bij de cursus Thuiskapper ontvang je daarom een uitgebreid materialenpakket, waarmee je meteen van start kunt!


Het pakket bestaat o.a. uit:

 • een oefenhoofd met tafelstatief;
 • watergolfrollers + speldjes + klemmetjes;
 • professionele scharenset;
 • uitgebreide kammen- en borstelset;
 • kapmantel;
 • waterverstuiver;
 • haarverfmaterialen;
 • toilettas enzovoorts.

LESGELD

Lesgeld

Thuiskapper
5x €69,80 of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 69,80
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een heel leerrijke curcus. Ik had nooit gedacht dat dit ging lukken maar met NHA wel. De producten die ik heb gekregen werken goed. Ik ben echt heel blij.!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!