Gratis brochure

Wat is Illustrator?

Er zijn heel wat programma’s van Adobe op de markt en Illustrator is er daar een van. Maar wat is Illustrator nou precies en wat kun je ermee? Illustrator is een van de programma’s uit het Creative Cloud softwarepakket van Adobe. Het is een vector georiënteerd tekenprogramma. Wil jij meer leren over Illustrator? Overweeg dan een cursus Illustrator bij NHA!

Bekijk direct onze Illustrator opleiding:

 

Illustrator - wat kan ik ermee?

Je weet nu dat Illustrator een vector georiënteerd tekenprogramma is, maar wat wil dat zeggen? De afbeeldingen die met Illustrator gemaakt worden bestaan uit vectorobjecten. Dit zijn wiskundig gedefinieerde vormen die als voordeel hebben dat ze onbeperkt schaalbaar zijn zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Daardoor kun je een ontwerp uit Illustrator gebruiken voor een logo op een visitekaartje, maar ook op een groot gebouw.

Deze eigenschappen maken Illustrator een geliefd programma voor grafisch vormgevers. Juist vanwege de schaalbaarheid wordt de software dan ook veel gebruikt om illustraties, logo’s en affiches te ontwerpen. Zo kunnen de ontwerpen namelijk in allerlei formaten gebruikt worden.

 

Korting op jouw Adobe abonnement

Wil jij met Illustrator leren werken maar heb je de software nog niet? Via NHA kun je extra voordelig een Adobe abonnement afsluiten. Op vertoon van jouw inschrijfbewijs krijg je namelijk 65% korting op het complete pakket van Adobe.

Met een Adobe abonnement heb jij altijd de laatste versie van Illustrator. De Illustrator software is te gebruiken op zowel een Windows als een MacOS computer.

 

Leer werken met Illustrator

Met Illustrator kun je de mooiste grafische ontwerpen maken, maar dan moet je wel weten hoe je de vele functies en gereedschappen gebruikt. Illustrator is namelijk een zeer uitgebreid programma. Wil je goed leren werken met Illustrator en alles uit de software halen wat er in zit? Dan is een Illustrator opleiding een echte aanrader!

Een goede Illustrator opleiding vind je bij NHA. In onze opleiding leer je alle ins en outs van de software kennen. Na het volgen van de opleiding kennen de rasters, linialen, tekengebieden en hulplijnen geen geheimen meer voor jou. Je bent in staat om met behulp van pen- en potloodgereedschap vrije vormen te maken en je leert meer over de kleurmodellen die je kunt gebruiken in Illustrator.


Ook het ordenen, herhalen, transformeren en uitlijnen van verschillende objecten komt in de opleiding aan bod. Je leert hoe je letters en teksten toevoegt en nog veel meer. Bij de opleiding zitten duidelijke instructievideo’s die je helpen snel wegwijs te worden in Illustrator. In 20 lessen leer je alles wat je moet weten om zelf aan de slag te kunnen met Illustrator.

 

Bekijk onze Adobe cursussen

NHA biedt ook opleidingen aan waarin je met andere programma’s uit het Adobe Creative Cloud pakket leert werken. Wil jij je verdiepen in Photoshop, InDesign of Lightroom? Bekijk dan snel onze cursussen!


Ben je nieuwsgierig naar onze Illustrator opleiding, maar wil je liever eerst zelf ontdekken of het iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan en ervaar zelf de voordelen van een thuisstudie.

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Alternatief voor Adobe

Wil jij met een vectorgeoriënteerd tekenprogramma leren werken, maar vind je het Adobe abonnement toch te duur? Dan kun je ook kiezen voor de cursus Inkscape Grafisch Tekenen, waarin je leert werken met de gratis software van Inkscape.

Ook als je later alsnog de overstap wilt maken naar Illustrator is dit geen probleem. Je kunt de bestanden die je in Inkscape maakt namelijk eenvoudig inlezen in Illustrator.

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!