Emotionally Focused Therapy (EFT)  

Nú: met GRATIS tablet
Emotionally Focused Therapy (EFT)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
94,85

of 


€569,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

De hechtings-reactie versterken leer je met deze EFT opleiding

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een vorm van therapie die wordt ingezet binnen gezinnen en relaties. Het doel van deze therapie is namelijk om relaties tussen mensen te verbeteren of zelfs herstellen. Wil jij partners helpen om conflicten binnen hun relatie op te lossen? Of ouders en kind helpen om een hechtere band op te bouwen? Dan is deze EFT opleiding perfect voor jou.

In vrijwel elke vorm van therapie staan emoties centraal. Dat geldt ook voor EFT maar het onderscheidt zich van andere therapievormen door te focussen op emoties rondom hechting. Denk hierbij aan emoties omtrent je basisbehoeften. Als jij je niet meer veilig voelt, wanneer je ziek wordt of wanneer vertrouwen in jezelf of anderen volledig wegvalt, komen er emoties los en ontstaat er spanning. Met deze EFT opleiding leer jij hoe je mensen met deze problemen de juiste ondersteuning biedt.

 

Een waardevolle aanvulling op je werk voor iedere hulpverlener

Ben jij werkzaam als psycholoog of psychotherapeut? Heb je een job als therapeut? Of help jij mensen als maatschappelijk werker, counselor of coach? Dan is deze EFT opleiding de perfecte aanvulling om cliënten nog beter te helpen. Jij ontdekt hoe je jouw cliënten helpt met de verschillende relaties in hun leven.

Het belangrijkste is dat jij geïnteresseerd bent in relaties en de emoties die hierbij komen kijken. De opleiding start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.

 

Deze EFT opleiding leert je koppels en gezinnen te ondersteunen

Emoties zijn een belangrijk onderdeel van onze communicatie. Ze helpen ons niet alleen om onze behoeften aan te geven maar bieden ook de mogelijkheid om een gevoel van identiteit te creëren. Dat we goed met onze emoties om kunnen gaan is dus heel belangrijk om relaties aan te kunnen gaan met andere mensen.

In de EFT opleiding leer jij hoe je anderen ondersteunt in het aangaan, verbeteren en herstellen van hun relaties. Om dat te kunnen realiseren is het belangrijk dat emoties een betekenis krijgen zodat de betrokkenen begrip voor elkaar kunnen opbrengen. Daarvoor is kennis van achterliggende problemen uit iemand verleden van groot belang. We hebben het dan over verschillende pijnplekken, traumatische wonden en het meemaken van een crisis. In de opleiding EFT krijg jij de handvatten aangereikt om bijvoorbeeld koppels de hulp te bieden die ze nodig hebben. Je gaat dieper in op onderwerpen als liefde en hechting, maar ook het verlies hiervan en het leren opnieuw open te staan voor anderen.

Inzien hoe een ander zich voelt en integer met deze gevoelens omgaan kan vaak erg lastig zijn. Door de geleerde theorie toe te passen in de praktijk stimuleer jij anderen bij het ontwikkelen van een gezondere hechting-reactie naar elkaar toe.

Leren om mensen te ondersteunen bij het tot stand te brengen van een veilige relatie waarbij ruimte is voor warme gevoelens en liefde voor elkaar is het ultieme doel van de Opleiding. EFT kan worden ingezet in relatietherapie én gezinstherapie. Het gaat er uiteindelijk om dat de interactie tussen de betrokken soepel verloopt, ongeacht welke soort relatie zij hebben.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de EFT opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Liefde en hechting
  Liefde en hechting staan centraal binnen de therapievorm De opleiding begint daarom met basiskennis over deze onderwerpen en gaat dieper in op de evolutionaire waarde van liefde tot de hechtingstheorie van Bowlby.

 • Verlies van verbondenheid
  Verlies van verbondenheid kan gebeuren binnen elke relatie. Jij leert welke sleutelmomenten hierin een rol spelen en wat de effecten hiervan zijn.

 • Emotionele ontvankelijkheid
  Waar vinden de diepere emoties verdriet en angst eigenlijk hun oorsprong? Deze EFT opleiding gaat hier dieper op in. Daarnaast leer je alles over de EFT-methode.

 • De basis van EFT
  Ontdek wat ‘de zeven gesprekken’ inhoudt en wat het doel hier van is. Maar dit is lang niet alles wat aan bod komt tijdens deze uitgebreide les over de basis van EFT.

 • Pijnplekken
  Het is erg belangrijk dat je pijnplekken leert herkennen. Ze vinden hun oorsprong in het heden en verleden. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer een pijnplek geraakt wordt?

 • Terugkijken op een crisis
  De stappen om een conflict te de-escaleren komen aan bod tijdens deze les van de EFT opleiding. Mensen die zich veilig bij elkaar voelen, kunnen eenvoudiger een conflict de-escaleren. Een belangrijke stap om naar toe te werken.  

 • Betrokkenheid en verbondenheid ontwikkelen
  Verlangen en angst zijn twee kanten van dezelfde medaille. Dat is iets wat je gaat leren tijdens deze les. Maar ook dat betrokkenheid en verbondenheid essentieel zijn in iedere fase van een liefdesrelatie.

 • Kwetsuren vergeven
  Vergeven is vaak lastig. Je gaat leren dat vergeven een tweedelig proces is. Maar ook dat vergeven niet hetzelfde is als vergeten. Daarnaast komen de invloed van trauma’s op een relatie aan bod.

 • Band versterken door liefde en aanraking
  Aanraking is erg belangrijk in een relatie. Daarnaast leer je tijdens deze les van de EFT opleiding welke doelen verschillende vormen van seks nastreven.

 • Liefde levend houden
  Liefde heeft verzorging nodig. Ontdek hoe je een liefdevolle band kunt vasthouden. En hoe je dit doet tijdens stressvolle momenten in het leven.

 • Helen van traumatische wonden
  Liefde kan veel wonden helen. Zelfs bij het herstellen van (relatie)trauma’s is liefde een krachtig wapen. Dit hoofdstuk van de EFT opleiding gaat hier dieper op in.

 • Liefde koesteren
  Als er iets een positieve werking heeft op mensen, dan is het wel liefde. Ontdek de geheimen achter liefde en waarom we het moeten koesteren.
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Emotionally Focused Therapy (EFT) af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Emotionally Focused Therapy (EFT) in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Emotionally Focused Therapy (EFT), stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de EFT opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Emotionally Focused Therapy (EFT)
6x €94,85 of €569,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 94,85
of €569,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!