Cursus Arabisch  

Nú met GRATIS tablet
Cursus Arabisch
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
15x
19,30

of 


€289,00
4.4/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start bij de basis
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 15 maanden
ALGEMEEN

Arabisch leren met een thuiscursus van NHA

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Wist je dat Arabisch, net als Engels en Spaans, een echte wereldtaal is? Arabisch leren is dus zeker een goed idee. Voor zo’n 300 miljoen mensen is het namelijk de moedertaal, en voor nog eens 250 miljoen anderen is het de tweede taal. Als je deze taal onder de knie hebt, kun je dus met meer dan een half miljard mensen op de wereld communiceren. En het is natuurlijk erg goed voor je cv. Schrijf je nu in en start vandaag!

   Leer Arabisch op ERK-niveau B1
   Leer een wereldtaal
in slechts 15 maanden
   
5 jaar toegang tot de gratis mobiele Taal-app

In België kom je steeds meer Arabischtalige mensen tegen. In Brussel spreekt tegenwoordig zelfs 1 op de 5 mensen Arabisch. Ook in de zakelijke wereld is de taal sterk aan het opkomen. En natuurlijk komt Arabisch ook van pas tijdens vakanties naar het Midden-Oosten. 

De historische stad Petra bezoeken in Jordanië? Naar de Sahara woestijn in Marokko? Luxueus overnachten in het Burj Al Arab-hotel of de palmeilanden bezoeken in Dubai? Op deze en nog veel meer bestemmingen is Arabisch de voertaal. Arabisch leren met een NHA-thuiscursus is dus een goede keuze!
 

Arabisch leren op je eigen tempo mét docentenbegeleiding

Het mooie aan een cursus Arabisch van NHA is dat je die op je eigen tempo volgt. Je hebt dus geen vaste lesmomenten, maar studeert wanneer het jou uitkomt. Bovendien kun je Arabisch leren met begeleiding van een docent.

Dit betekent dat je een vakdocent krijgt die jouw huiswerk nakijkt en je van feedback voorziet. Dat maakt Arabisch leren nog gemakkelijker! Maar als je liever volledig zelfstandig studeert, dan kun je de cursus Arabisch ook zónder de hulp van een docent volgen. De keuze is aan jou!
 

Waarom een cursus Arabisch?

Arabisch leren biedt ook voordelen voor je carrière. Bij veel maatschappelijke instellingen is het een pluspunt als je Arabisch spreekt. Denk bijvoorbeeld aan functies bij de politie, in het ziekenhuis en bij andere medische instellingen. Ook kun je dankzij een cursus Arabisch bijvoorbeeld sneller gaan werken in de horeca, de reissector en bij veel multinationals.

Wil jij Arabisch leren? Dan maak jij binnenkort deel uit van een grote gemeenschap. Daarnaast is het een goede aanvulling op je cv én een mooie boost voor je persoonlijke ontwikkeling.
  

Modern Standaard Arabisch leren

In deze cursus Arabisch ga je het MSA ofwel Modern Standaard Arabisch leren. Dit is de officiële taal die je tegenkomt in bijvoorbeeld boeken, kranten, nieuwsberichten en televisie-uitzendingen in het Midden-Oosten.

De Arabische taal lees je van rechts naar links. Daarbij is het alfabet heel anders dan je gewoon bent. Maar geen zorgen: je begint bij het ultieme begin en je zult langzaam naar de moeilijkere leerstof toe werken. Zo ga je stap voor stap Arabisch leren.

Deze cursus Arabisch van NHA is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Na afloop is jouw Arabisch dus goed genoeg om je in verschillende situaties te kunnen redden. 
 

Handig stickervel om Arabisch te leren typen

Je krijgt ook een stickervel met Arabische tekens bij de cursus Arabisch. Deze stickertjes plak je op de toetsen van je toetsenbord. Zo is ook de typvaardigheid van het Arabisch gemakkelijker te leren.

De cursus Arabisch van NHA maakt Arabisch leren bereikbaar voor iedereen! De cursus is te volgen zonder vooropleiding en je leert in een aantal maanden de basis van deze mooie taal. Schrijf je vandaag nog in en start direct met Arabisch leren!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Arabisch

Arabisch is een echte wereldtaal. Je kunt met de taal terecht in landen als Algerije, Egypte, Irak, Jordanië, Libië, Marokko, Qatar, Saoedi-Arabië, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Daarnaast wordt de taal ook gesproken door minderheden in Iran, bepaalde landen in Centraal-Azië en Afrika. Natuurlijk wordt de taal ook in Europa gesproken, met name door de vele immigranten uit de Arabische wereld.

Ook jij kunt Arabisch leren spreken! We hebben drie mogelijkheden: de cursus voor beginners, de cursus voor gevorderden en deze combicursus.
 

Arabisch leren voor Beginners

Heb je nauwelijks tot geen kennis van de Arabische taal en wil je graag Arabisch leren op een gestructureerde manier? In de cursus Arabisch voor Beginners begin je met de absolute basis: het alfabet.

Daarna word je geleidelijk door de leerstof geleid in de richting van complete dialogen in veel voorkomende situaties. Denk bijvoorbeeld aan gesprekken in het vliegtuig, in een hotel, op het strand, in een winkel en op het postkantoor. Door de geleidelijke opbouw kun je zonder enige voorkennis van de taal aan de cursus beginnen. 
  

Cursus Arabisch voor Gevorderden

Heb je de beginnerscursus afgerond dan ga je direct verder met de lessen Arabisch voor Gevorderden. Met Arabisch voor Gevorderden leer je je taalgebruik te verbeteren. Een ander doel is het vergroten van je woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem is voor jou.
  

Beginners + Gevorderden: combicursus

Als je je meteen inschrijft voor de extra voordelige combicursus Arabisch voor Beginners + Gevorderden, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een overlap van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit én kunt sneller Arabisch leren.

In slechts 3 maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook jij kunt in enkele maanden Arabisch leren spreken dankzij het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.
 

Na de cursus

De cursus Arabisch zorgt voor een degelijke beheersing van de formele Arabische taal. Al bijna meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Daarom is de cursus Arabisch bijzonder aan te raden voor mensen die de taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook je vakantievreugde.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Arabisch, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Arabisch voor Beginners + Gevorderden

De cursus is geweldig opgesteld. MAAR! Ik vind een direkt en persoonlijk kontakt met de leraar heel belangrijk. Dit is via jullie systeem niet mogelijk. En dat is heel spijtig. Met vriendelijke groeten. Sabine

6/10
Arabisch voor Beginners + Gevorderden

Het is beter om in het begin de werkwoorden leren te vervoegen in de verleden tijd (stam+ suffix) i.p.v. de verleden tijd en tegenwoordige tijd te mixen. Voor beginners is het ook beter om de naamvallen uit te leggen in het begin van de cursus. Er wordt van cursisten verwacht om al direct te typen i.p.v. geschreven werk door te sturen terwijl het een opportuniteit is om Arabisch te schrijven tot je het alfabet in de verschillende vormen vanbuiten kent. Cursus is al verwarrend, gelukkig ben ik geen beginner want ik had hem terug opgestuurd. Contact met de docent kan ook beter.

10/10
Arabisch voor Beginners + Gevorderden

De cursus is heel duidelijken goed gestructureerd. Met de oefeningen train je de lesmaterie en met de huiswerkopgaven kan je het lesmateriaal nog meer toepassen. Mijn docent geeft mij ook heel goede feedback waardoor je er nogmaals uit leert!

10/10
Arabisch voor Beginners + Gevorderden

test

DIPLOMA

Diploma Arabisch

Bij NHA rond jij je taalcursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Het gemak van digitaal examen doen

De cursus Cursus Arabisch kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Jouw voordelen:

 • Niet lang wachten op een examendatum.
 • Geen examenstress;
 • De uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze gecombineerde cursus Cursus Arabisch is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Arabisch in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Arabisch, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Arabisch heeft een studieduur van 15 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 uur per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Arabisch  

Schrijf je nú in voor de Cursus Arabisch en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Arabisch voor Beginners + Gevorderden
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 23,30
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 19,30
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus is heel duidelijken goed gestructureerd. Met de oefeningen train je de lesmaterie en met de huiswerkopgaven kan je het lesmateriaal nog meer toepassen. Mijn docent geeft mij ook heel goede feedback waardoor je er nogmaals uit leert!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!