Gratis brochure

Rust creëren in deze roerige tijden

Nieuws

Ben jij momenteel thuis aan het werk vanwege de coronacrisis? Of ben je misschien zelfs thuis omdat je werk verplicht gesloten is? Of misschien werk je wel in een essentiële branche en ben je nu extra diensten aan het draaien. Wat je situatie ook is: het is belangrijker dan ooit om ook een beetje rust te vinden in deze roerige tijden.

Rust_Kalmte

Vooral werkende ouders met kinderen zijn nu drukker dan ooit tevoren. De kinderen zijn thuis, maar moeten wellicht wel schoolwerk verrichten. Zelf ben je wellicht thuis aan het werk. Andere (huishoudelijke) verplichtingen lopen gewoon door... en misschien ben je ook nog een NHA studie aan het volgen. Al deze afzonderlijke zaken vragen om tijd en aandacht.

Vind jij het tijd om een beetje rust en kalmte te vinden in deze periode? Wij geven je 4 superpraktische tips.  

 

Maak een eetplanning en doe weekboodschappen

“Wat eten we vanavond”? Dat is een van de meest gestelde vragen in een huishouden. Normaal gesproken is het al tijdrovend om voor dagboodschappen naar de supermarkt te gaan, maar nu is het nog eens extra vervelend. Vooral omdat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Om die reden kun je het beste een eetplanning maken. Zo ben je voor de hele week klaar en hoef je je niet druk te maken over het menu.

Je haalt dan ook in één keer de weekboodschappen. Dat brengt rust, je bent zo goedkoper uit én je hoeft maar één keer de deur uit. Alleen maar voordelen.

 

Een goede planning zorgt voor rust

Plan niet alleen je eten en boodschappen, maar ook de een groot gedeelte van de rest van je dag. Hoewel je misschien de neiging hebt om juist alle planningen te laten varen, kan het juist zeer rustgevend werken. Zo weet je precies wat er op een dag gedaan moet worden. Daarbij kun je ook planningen maken voor de kinderen. Zo weten zij ook precies waar ze aan toe zijn en krijgen ze een beetje structuur terug die ze normaal gesproken op school zouden hebben.

 

Handige tip voor plannen met kinderen: maak de dagplanning van de kinderen visueel. Gebruik bijvoorbeeld een krijtbord of whiteboard, of geef ze een A4'tje met hun dagplanning. Eventueel kun je werken met een beloningssysteem als ze zich aan hun dagplanning hebben gehouden.

 

Lukt het even niet? No stress

In deze tijden moeten we allemaal wat flexibeler zijn dan normaal. Het is dan ook niet vreemd als sommige dingen af en toe niet lukken. Zo had je je bijvoorbeeld voorgenomen om deze week minimaal één hoofdstuk uit je cursus fotografie te studeren en je had je voorgenomen om een half uurtje bootcamp te doen. Soms laten de omstandigheden het gewoon even niet toe. Maak je er niet te druk over: dit zorgt namelijk alleen maar voor onrust in je hoofd. Laat het los! 

 

Relaxmomenten zijn belangrijk

Zorg dat je dagelijks even een relaxmomentje pakt. Dit kan van alles zijn. Yoga kan bijvoorbeeld helpen, en Mindfulness ook. Essentiële olie kan je ook helpen om te ontspannen. Gebruik dan bijvoorbeeld lavendelolie, kamilleolie of patchouli-olie. Maar je kunt ook een aflevering van een serie kijken, een boek erbij pakken, iets lekkers bakken of muziek luisteren. Zolang je maar iets doet waardoor je even ultiem kunt ontspannen. Zo laad je je weer op en kun je daarna weer verder.


Lukt het met deze tips nog niet om meer rust te ervaren in je dagelijks leven? Heb jij een drukke baan waarbij je veel aan je hoofd hebt, bijvoorbeeld als manager, directeur of afdelingshoofd? Misschien is het dan het overwegen waard om een personal assistant aan te nemen. Dit kan je net iets meer rust en overzicht geven waardoor jij meer energie hebt om je op de belangrijkste dingen te focussen. 

Fysiek en mentaal de rust opzoeken in deze roerige tijden is dus heel belangrijk. Succes!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!