Gratis brochure

6 cursussen om anderen mee te helpen

Blog Leestijd: 3 Minuten

Wanneer heb je voor het laatst iets voor iemand anders gedaan? We zouden best eens wat vaker aan een ander mogen denken in plaats van enkel aan onszelf. Wil je graag aan je persoonlijke ontwikkeling werken en tegelijkertijd een handje helpen waar het echt telt? Er zijn veel manieren om van betekenis te zijn voor iemand anders. In deze blog delen we 6 opleidingen die jou de kans geven om echt een verschil te maken. Bekijk ze hieronder!

6-cursussen-waarmee-jij-een-ander-kunt-helpen

Ben je benieuwd hoe je een positieve impact op je medemens kunt hebben? Zou je bijvoorbeeld wel als personal trainer of als budgetcoach anderen willen bijstaan? Kom te weten hoe je tijd voor een ander kunt maken!

 
1. Kinderzorg

Ben je dol op kinderen? Lijkt het je tof om een job te hebben waarbij je heel de dag met kinderen gaat werken? Dan is de opleiding Kinderzorg echt iets voor jou! In deze cursus komen alle aspecten van de zorg voor kinderen aan bod.

Je leert tijdens de cursus meer over onderwerpen zoals voeding en dieetleer, EHBO, de zorg voor het zieke kind en ontwikkelingspsychologie. Ook leer je meer over kraamzorg en de meest voorkomende kinderziekten. Ontferm je over de zorg voor kinderen met deze populaire cursus.  
 

Bekijk de cursus »

 

 

2. Budgetcoach

Zou jij graag mensen met schulden of andere financiële problemen willen begeleiden? Ben je ook nog eens goed met getallen en werk je graag nauwkeurig? Dan is de opleiding Budgetcoach perfect voor jou. Na afloop van deze cursus ben jij in staat om mensen te helpen om te sparen, hun schulden af te lossen of slimmer om te gaan met geld.

Van het beheren van persoonlijke financiën tot specifieke coachingstechnieken: het wordt allemaal behandeld in deze cursus. Met jouw waardevolle adviezen kun je veel mensen helpen hun geldproblemen op te lossen.  
 

Bekijk de cursus »

 

3. Rouwbegeleiding

Afscheid nemen hoort bij het leven: vroeg of laat krijgt iedereen er een keer mee te maken. Maar het verwerkingsproces van het verlies van een naaste kan erg intens zijn. In deze moeilijke periode kun jij als rouwbegeleider veel voor een ander betekenen.

In de opleiding Rouwbegeleiding verdiep jij je in wat rouw precies inhoudt en leer je welke taken een rouwbegeleider heeft. Ontdek hoe mensen omgaan met rouw en leer meer over rouw bij kinderen en binnen verschillende tradities. Zo help je mensen om het verlies een plaats te geven en om er op een goede manier mee om te gaan. Erg dankbaar werk dus!
 

Bekijk de cursus »

 

4. Personal Trainer

Lichamelijke activiteit is onmisbaar om je goed in je vel te voelen, maar het behalen van fitnessdoelen blijft voor velen een uitdaging. Als personal trainer begeleid je mensen naar een gezond en vitaal leven.

In de opleiding Personal Trainer leer je wat er allemaal komt kijken bij een effectief trainingsplan. Je verdiept je in verschillende kracht- en cardio-oefeningen. Ook leer je meer over voedingsleer en het voorkomen van blessures. Met deze kennis help je cliënten om hun doelen te verwezenlijken!
 

Bekijk de cursus »

 

5. Ervaringsdeskundige

Heb jij in je leven iets ingrijpends meegemaakt en zou je graag anderen willen helpen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden? Of je nu een depressie hebt meegemaakt, te maken hebt gehad met armoede of een verslaving, met jouw kennis kun je veel mensen helpen.

Tijdens de opleiding Ervaringsdeskundige leer je hoe je jouw ervaringen beroepsmatig kunt inzetten om anderen te helpen. Je leert bijvoorbeeld hoe je op een professionele manier omgaat met kwetsbare doelgroepen. Jouw hulp kan echt het verschil maken in het leven van iemand anders.
 

Bekijk de cursus »

 

6. Burn-out Coach

De diagnose burn-out wordt tegenwoordig helaas steeds vaker gesteld. Mensen die met burn-out klachten kampen, komen vaak in een zware periode terecht. Zou jij mensen in deze situatie graag willen helpen? Dat kan via de opleiding Burn-out Coach.

Deze cursus geeft je de tools in handen om mensen te begeleiden naar hun herstel. Je leert alles over stress en burn-out klachten en je leert hoe je vroegtijdige signalen van een burn-out kunt herkennen. Word burn-out coach en help mensen hun burn-out te overwinnen!
 

Bekijk de cursus »

 
Vraag een gratis proefles aan!

Spreekt een van deze cursussen jou aan? Vraag dan gratis en vrijblijvend een proefles aan. Zo kun je zelf ontdekken of de cursus bij je past. Ben je toch op zoek naar een andere opleiding? Bekijk dan eens ons volledige aanbod van meer dan 400 thuiscursussen.

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!