Gratis brochure

Een zomercursus Engels volgen: het kan perfect bij NHA

 Engels is een wereldtaal waarmee je dagelijks in aanraking komt. Tal van wetenschappelijke en technische termen, vooral uit de computerwereld, zijn afkomstig uit het Engels. Kennis van de Engelse taal is daarom onmisbaar! Heb je van deze taal nog niet veel kaas gegeten? Dan is een zomercursus Engels een uitstekende manier om op korte tijd je Engels flink bij te schaven.

In de zomermaanden organiseren veel opleidingscentra zomercursussen Engels om op een aantal weken tijd je kennis van deze taal fors op te krikken. Deze talencentra zijn in veel gevallen verbonden aan een universiteit.

 

Wat is een zomercursus Engels?

Wil je dit jaar meer uit je zomer halen? Een zomercursus Engels biedt gedurende één of meerdere weken in de zomervakantie de mogelijkheid tot onderwijs. Hoewel je hiermee jouw vrije tijd in de zomer nuttig kunt besteden, gaat er vaak veel tijd en moeite zitten in een zomercursus Engels. Doordat je vastzit aan verplichte lestijden is het in veel gevallen lastig om nog leuke dingen te plannen. Je kunt dan niet meer optimaal genieten van jouw zomervakantie.

Dat je kiest voor een cursus Engels in de zomer betekent niet dat jij geen zomervakantie meer hebt. Het kan namelijk nog eenvoudiger. Met een thuisstudie van NHA kies jij namelijk zelf waar en wanneer jij studeert. Zo hoef je niet elke dag naar Antwerpen, Gent en Brussel.

Bekijk alle cursussen Engels voor in de zomer >

 

Waarom zou ik een taalcursus in de zomer volgen?

Waarom zou je een taalcursus in de zomer volgen? Een zomercursus Engels biedt verschillende voordelen:

 • Snel een taal leren
  Oefenen, oefenen, oefenen. Dat is de sleutel tot succes wanneer je een taal wilt leren. Met een zomercursus Engels ga je voor een korte periode intensief aan de slag met een taal. Op die manier leer je het snelst een nieuwe taal.
 • Ontdek een nieuwe cultuur
  Als je een nieuwe taal leert, leer je automatisch meer over de cultuur en gebruiken van het land waarin deze taal wordt gesproken. Een taalcursus in de zomer is dus helemaal handig als jij op vakantie gaat!
 • Train je brein
  Door een tweede taal te leren train jij je brein. Met een zomercursus Engels wordt je geheugen beter, lever je betere prestaties, maak je sneller beslissingen, en vertraagt je het verouderingsproces van je brein.
 • Krijg meer zelfvertrouwen
  Naast een getraind brein zorgt het leren van een nieuwe taal ook voor meer zelfvertrouwen. Nieuwe dingen leren is sowieso altijd goed voor je zelfvertrouwen, maar een zomercursus Engels helpt jou zelfs in je dagelijkse bezigheden!
 • Leuk en nuttig tijdverdrijf
  Met een cursus Engels in de zomer investeer jij in geluk. Je haalt namelijk meer uit jezelf én uit je tijd. Zeker in de zomer heb je vaak extra vrije tijd die je goed kunt gebruiken.

 

Volg jouw cursus Engels in de zomer

Met een zomercursus Engels hoef jij niet je hele zomervakantie op te geven. Je kunt namelijk ook een thuisstudie verkiezen boven een reguliere zomercursus. Een cursus Engels van NHA kun je op elk tijdstip van het jaar beginnen, ook in de zomermaanden. De cursussen zijn leuk en uitdagend. En dankzij de persoonlijke begeleiding krijg je al snel meer aandacht van de leraar dan je in een reguliere zomercursus zou krijgen.

Je studeert eenvoudigweg thuis of op een andere locatie. Hoeveel uur per week je aan de cursus besteedt, bepaal je zelf. Als je echter in de zomermaanden heel de cursus wilt afwerken, is dat perfect mogelijk. Je mag dus zelf kiezen of je er een zomercursus Engels van maakt of niet. Heb je weinig tijd, dan mag je over de cursus veel langer doen: je krijgt tot zelfs 3 jaar docentenbegeleiding als je met hulp studeert.

De leerstof vind je online via de digitale leeromgeving van NHA. Heb je moeite met de uitspraak van het Engels? Geen nood. Bij de cursus horen geluidsbestanden, waarmee je de uitspraak van moeilijke woorden zo vaak beluistert als je wilt. En jouw persoonlijke docent verbetert je huiswerk en geeft je raad. Met al je vragen over de leerstof kun je bij hem terecht. Een zomercursus Engels van NHA studeer je op je eentje, maar je wordt zeker niet aan je lot overgelaten.

 

Een zomercursus Engels op elk niveau

Bij NHA vind je een zomercursus Engels op elk niveau. Ga jij voor een zomercursus voor beginner of gevorderden? Of misschien doe je ze wel allebei!

De beginnerscursus vertrekt vanaf nul. Eerst bouw je een praktische basiswoordenschat op om te kunnen gebruiken in alledaagse situaties. In de cursus Engels voor gevorderden breid je die woordenschat verder uit, zodat je op het einde van de opleiding vlot kunt meebabbelen met Engelstaligen.

 

Wil jij je taalvaardigheid verbeteren en een zomercursus Engels volgen zonder de verplichtingen? Kies dan ook voor een NHA cursus Engels in de zomer!


Vraag snel jouw gratis proefles Engels aan en maak kennis met de kwalitatieve taalcursussen van NHA.


Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!