Voetreflexologie  

Nú: met GRATIS tablet
Voetreflexologie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
66,50

of 


€399,00
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Help om pijnklachten te verlichten of zelfs weg te nemen met de Voetreflexologie opleiding

Een Voetreflexologie opleiding helpt jou om pijnklachten te verlichten of zelfs weg te nemen door bepaalde punten onder de voet te stimuleren. Van migraine tot slecht slapen en van menstruatieklachten tot stressklachten, voetreflexologie kan de oplossing zijn voor deze vervelende klachten. Voetreflexologie herstelt de natuurlijke balans tussen lichaam en geest. Maar hoe pas je voetreflexologie effectief toe? Dat leer je tijdens de Voetreflexologie opleiding van NHA.

Het idee achter voetreflexologie is dat energiekanalen geblokkeerd raken wanneer iemand ziek is of uit balans. Energiekanalen die geblokkeerd zijn, zorgen voor een slechtere doorbloeding. Om de energiekanalen weer te openen en daarmee te herstellen, is voetreflexologie nodig.

Door druk uit te oefenen op verschillende punten van de voeten, neem je de blokkades weg. Energie kan weer stromen en afvalstoffen kunnen het lichaam verlaten. Met een Voetreflexologie opleiding leer jij precies hoe je dit moet doen. Verlicht allerlei pijnklachten en sta weer volop in het leven.

 

Leer alles wat je moet weten tijdens deze opleiding Voetreflexologie

Deze Voetreflexologie opleiding is heel uitgebreid en alle onderdelen van voetreflexologie komen aan bod. Je leert wat de effecten van reflexpunten op de gezondheid zijn. Maar ook hoe je het beste de natuurlijke energiestroom weer op gang krijgt.

Tijdens de opleiding Voetreflexologie leer je dat alle lichaamsdelen en organen in ons lichaam een reflexpunt hebben in de voet. Wanneer je deze reflexpunten in je voet op de juiste manier stimuleert, dan kun je allerlei soorten klachten  verminderen. En dit kunnen dus echt allerlei klachten zijn, van stress tot rugpijn.

Door met je duim en wijsvinger specifieke plekken op je voet te stimuleren, geef je een prikkel aan het uiteinde van de zenuw. Hierdoor worden blokkades opgeheven en volgt er een betere doorbloeding. Dit zorgt ervoor dat de energiestroom weer op gang komt en je lichaam ontspant.

Hoe je dit alles precies moet aanpakken, dat leer tijdens deze cursus Voetreflexologie. Want de juiste techniek toepassen is heel belangrijk voor een positief resultaat. Met duidelijke instructievideo’s en meerdere praktijkdagen leer jij alles wat je moet weten over voetreflexologie. Dit is dé ideale Voetreflexologie cursus voor iedereen die hier meer vanaf wilt weten én zelf de techniek wilt toepassen.  

 

Ontdek de geheimen van voetreflexologie

Tijdens deze opleiding Voetreflexologie komt alles aan bod dat je moet weten over deze bijzondere techniek. Talloze mensen wereldwijd zijn geholpen door de positieve effecten van voetreflexologie. Zij ervaren minder tot geen klachten meer en kunnen weer volop genieten van het leven. Wil jij ook andere mensen helpen? Volg dan deze Voetreflexologie cursus.

Maar de Voetreflexologie opleiding biedt meer dan alleen theorie over het behandelen van klachten. Zo leer je ook alles over het algehele welbevinden van de mens. Je gaat meer leren over alle lichaamsdelen en ons orgaanstelsel. Dit is erg belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de effecten van voetreflexologie. Dit maakt deze opleiding Voetreflexologie compleet en uitgebreid.

Natuurlijk komt ook de praktijk aan bod tijdens de Voetreflexologie opleiding. De theorie is interessant en veelzijdig, maar alleen in de praktijk leer je pas écht wat je moet doen. Daarom ontvang je bij deze opleiding Voetreflexologie duidelijke instructievideo’s die jou in de detail uitleggen hoe je deze techniek op de juiste manier moet toepassen. Maar ook praktijkdagen maken onderdeel uit van deze cursus Voetreflexologie.

 

Inclusief 4 leerzame praktijkdagen

Naast een uitgebreide theoretische uitleg over voetreflexologie, bestaat deze Voetreflexologie opleiding uit 4 leerzame praktijkdagen. Op deze dagen leer je de behandelde stof in de praktijk toe te passen. Een uitstekende manier om nóg meer kennis op te doen over voetreflexologie. En dat maakt deze opleiding Voetreflexologie een uitstekende start voor iedereen die hier verder mee wil gaan.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus Voetreflexologie:

 • Werking van voetreflexologie
 • Basisbegrippen van Voetreflexologie
 • Reflexpunten van de tenen
 • Schouder- en borstgebied
 • Buikgebied
 • Zij- en bovenkant voet
 • Orgaanstelsels
 • Voetreflexologie en meridiaanbanen
 • Gehele behandeling

 

Geen voorkennis nodig

Iedereen die zicht wil verdiepen in voetreflexologie is gebaat bij deze cursus Voetreflexologie van NHA. Je leert namelijk alles wat je moet weten in theorie én in de praktijk. Deze opleiding begint bij de basis en is daarmee uitermate geschikt voor iedereen die hier meer over wilt leren.

Of je nu gezondheidscoach bent, fysiotherapeut, zorgverlener of schoonheidsspecialist, deze Voetreflexologie opleiding is een waardevolle toevoeging voor jou. Maar ook als je alleen interesse hebt in voetreflexologie dan zal deze opleiding een echte verrijking zijn.

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Voetreflexologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Voetreflexologie

soms is het ingewikkeld uitgelegd en dan begrijp ik het niet zo goed en dan kloppen de antwoorden niet met de vraag in het huiswerk

10/10
Voetreflexologie

De cursus is voor mij zeer duidelijk en is voorzien van voldoende beeldmateriaal. Dit zorgt ervoor dat het aangenaam leren is.

10/10
Voetreflexologie

Zeer mooie cursus en overzichtelijk

10/10
Voetreflexologie

Zeer duidelijke curus en goed contact met de leerkracht

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Voetreflexologie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Voetreflexologie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Voetreflexologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Voetreflexologie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Voetreflexologie
6x €66,50 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 66,50
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Zeer mooie cursus en overzichtelijk

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!