Kapper  

Nú: met GRATIS tablet
Kapper
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
34,95

of 


€419,00
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding: Erkend vestigingsattest
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Creëer de mooiste, hipste en meest stijlvolle kapsels met de opleiding Kapper

Het perfect gekapte kapsel, daar krijg je toch zelfvertrouwen van? Niet alleen als klant, maar ook als kapper kun je van het perfecte kapsel zielsgelukkig worden. Herkenbaar? Dan is de opleiding Kapper echt iets voor jou! Jij weet namelijk als geen ander hoe een goed gekapt kapsel een wereld van verschil kan zijn. De kapperswereld heeft jou nodig!

Van adviseren tot knippen en van kleuren tot stylen; je gaat het allemaal leren in de opleiding Kapper. Leer het prachtige vak van kapper en ga aan de slag in een kapsalon of start als zelfstandige in bijberoep. Het is een zeer dankbare job waarbij geen dag hetzelfde is.

 

Aan de slag binnen het kappersvak

Ben jij degene die altijd als eerste naar iemands kapsel kijkt? Zie jij direct dat vrienden een fris geknipte coupe hebben? En word jij zelf ook helemaal blij als jouw haar perfect gekapt is? Dan is de opleiding Kapper jou op het lijf geschreven.

Je hoeft nog geen kennis te hebben van knippen, stylen of andere kapperstechnieken. Deze Kappersopleiding start namelijk bij de basis. Stap voor stap ontdek je alle technieken en vaardigheden die je moet kennen.

Ook als je al werkt als kapper, dan is deze opleiding tot Kapper erg geschikt. Het is ideaal om je kennis op te frissen en je bij te scholen op dit gebied. Vind jij het ontzettend leuk om de nieuwste trends op het gebied van kapsels te volgen? Zie jij precies welk kapsel iemand erg goed zou staan? Dan ben jij geknipt voor het kappersvak!

Maar ook als het je gewoon ontzettend tof lijkt om alles over het kappersvak te leren, dan is de opleiding Kapper ideaal voor jou. Voorkennis is niet nodig, jouw talenten komen vanzelf tot uiting door de zeer duidelijk stap voor stap uitleg. Voor je het weet knip jij kapsels als een pro.

 

Ontdek de geheimen van een perfect kapsel met de Kappersopleiding!

Alle kapperstechnieken komen aan bod in deze uitgebreide opleiding. Kapper worden is meer dan haren knippen. Denk hierbij aan modeleren, verven en permanenten. Hoe knip, verzorg en adviseer je op dit gebied?

Verder leer je in de opleiding Kapper hoe je mensen kunt adviseren met betrekking tot hun kapsel. Van het model tot kleur tot de verzorging, jij weet er alles over. Je kunt vertellen welke producten het beste gebruikt kunnen worden bij welke haartypen en welk model het beste past bij iemand. 

Aan de hand van talloze foto’s en instructievideo’s leer je de kneepjes van het vak. Na deze opleiding Kapper weet jij precies wat ZLL en EBL betekenen, welke shampoo het beste werkt bij welk haartype en wanneer je wax gebruikt.

Je ontdekt alle geheimen van het kappersvak. Talloze tips en tricks worden je aangereikt en vele instructievideo’s begeleiden je tijdens het leerproces.

Na het succesvol afronden van deze opleiding kun jij zelfstandig aan de slag als kapper. Richt je eigen salon in en word je eigen baas. Of ga aan de slag in een kapsalon bij jou in de buurt. Jij bent er klaar voor na het volgen van deze uitgebreide opleiding tot kapper.

Leer de kneepjes van het vak en ontdek de geheimen van het perfect geknipte en verzorgde kapsel!

 

Inclusief professioneel materialenpakket

Wanneer je met deze Kappersopleiding van start gaat, dan ontvang je een professioneel kapperspakket met knip- en stylingsmaterialen. In dit uitgebreide materialenpakket vind je onder andere een oefenhoofd, professionele scharenset, haarverfmaterialen, kammen, borstels, speldjes, klemmetjes, toilettas en meer.

 

Zo kun je direct aan de slag!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding Kapper:

 • Hygiëne- huid- en haarproblemen

Hygiënisch werken is erg belangrijk als kapper. Je leert hoe je dit doet. Ook komen veel voorkomende huid- en haarproblemen aan bod.

 

 • Productkennis

Twee lessen worden besteed aan het gebruik van uiteenlopende haarverzorgingsproducten voor zowel mannen als vrouwen.

 

 • Massages

Heerlijk toch altijd die massage tijdens het wassen van het haar bij de kapper? Je gaat massagetechnieken leren voor o.a. wassen en haar- en huidproblemen. Zo kun jij je klant een prettige ervaring bieden.

 

 • Kniptechnieken

Meerdere lessen worden besteed aan verschillende kniptechnieken voor zowel mannen als vrouwen. Aan de hand van duidelijk video’s worden alle technieken uitgelegd.

 

 • Kleuren

Ook het onderwerp kleuren krijgt de nodige aandacht. Je leert een goede kleurbepaling maken, de juiste producten te kiezen en de behandeling correct uit te voeren.

 

 • Watergolven

Je leert de bijzondere techniek van watergolven. Watergolven zijn bij met name ouderen enorm gewild.

 

 • Föhnen, blowen en stylen

Je herkent het vast wel: na het föhnen door de kapper zit je haar ineens fantastisch. Leer het geheim van goed föhnen en ontdek de juiste technieken.

 

 • Permanenten

Permanenten is een niet weg te denken onderdeel van het kappersvak. Hoe creëer je zo’n prachtige bos krullen? Meerdere lessen vertellen je alle tips en tricks hierover.

 

 

Bedrijfsbeheer

In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kapper, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Kapper

Ik vind de curcus redelijk moeilijk ook omwillen precies niet alles terug vind in de cursus voor het huiswerk

10/10
Kapper

De studie vlot redelijk goed je kan je eigen tempo bepalen

8/10
Kapper

leuk op je eigen tempo te kunnen studeren

DIPLOMA

Diploma

Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Het onderdeel Bedrijfsbeheer kun je afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kapper in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Kapper, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Kapper staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Kapperspakket

Bij deze cursus wordt een materialenpakket geleverd. Dit zijn noodzakelijke cursus-specifieke materialen die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. Zonder deze materialen kun je het lesprogramma niet doorlopen. NHA neemt de kosten van dit pakket voor haar rekening. 

 

Het pakket bestaat onder andere uit:

 • een oefenhoofd met tafelstatief;
 • watergolfrollers + speldjes + klemmetjes;
 • professionele scharenset;
 • uitgebreide kammen- en borstelset;
 • kapmantel;
 • waterverstuiver;
 • haarverfmaterialen.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Kapper
12x €34,95 of €419,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 34,95
of €419,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De studie vlot redelijk goed je kan je eigen tempo bepalen

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!