Gratis brochure

Tijdstrijd: Yvonne leert Arabisch

In de Tijdstrijd daagt thuisopleider NHA drie kandidaten uit om een opleiding van hun keuze binnen drie maanden af te ronden. Tijdstrijder Yvonne koos ervoor om Arabisch te leren. We spreken haar over wat meezit, wat tegenzit en wat de studie haar oplevert.

 

Anderen helpen

Yvonne is docente aan een school waar kinderen uit een andere cultuur worden voorbereid op het reguliere onderwijs. Hier leren de leerlingen ook de Nederlandse taal. Veel van haar leerlingen spreken Arabisch en hebben moeite om het Nederlands onder de knie te krijgen. Yvonne: “Soms raken ze dan heel gefrustreerd. Dat vind ik vervelend, want ik wil ze helpen, maar de taal staat tussen ons in. Daarom besloot ik Arabisch te gaan leren.”

 

“Ik wilde Arabisch leren om

mijn leerlingen beter te

kunnen begrijpen.”

 

Yvonne gaat Arabisch leren via NHA

 

Laten slijten

Hoewel ze nog geen volzinnen kan, nam Yvonne haar rol als Tijdstrijder zeer serieus op. In de zomervakantie deed ze soms wel 5 lessen per week! “Dat was best intensief, maar ik wilde er graag echt voor gaan. Op een gegeven moment merkte ik dat ik te snel ging. Elke les leer je zo’n 50 à 60 woorden bij. Dat onthoud je niet in een dag.”

 

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Vooral de klanken waren in het begin lastig. “Er zijn veel klanken die je nog nooit hebt gehoord en daarom weet je ook niet hoe je ze moet uitspreken. Dat is echt moeilijk. Dan zat ik de hele dag op één klank te oefenen. Gelukkig kun je via een app controleren of je uitspraak klopt. Ook schrijven komt aan bod. Ik kan nu blind typen in het Arabisch. Als je me dat van tevoren had verteld, dan had ik dat nooit geloofd.”

 

“Een taal leren voelt zoveel

nuttiger dan scrollen door

je Facebooktijdlijn.”

 

Tof om te leren

Yvonne denkt niet dat ze de Tijdstrijd gaat halen: het tempo ligt net iets te hoog. Hoewel ze zeker niet van plan is om te stoppen met Arabisch leren. “Ik kan de hele dag gaan Facebooken, maar daar staat niets nuttigs op. En soms kijk ik meerdere keren per dag het nieuws, maar hoor ik steeds hetzelfde. Dan houd ik me liever bezig met deze studie. Ik vind het heel tof om te leren en ik kan er anderen ook nog eens mee helpen. Wat wil je nog meer?”

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!