Cursus Portugees  

Nú: met GRATIS tablet
Cursus Portugees
taalapp4
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
16,60

of 


€199,00
4.8/5

Beoordeeld door 13 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Portugees leren is makkelijker dan je denkt: volg de cursus Portugees

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Portugees is de officiële taal in verschillende landen, waaronder Portugal en Brazilië. Door Portugees te leren sla je dus twee vliegen in één klap. Met een cursus Portugees kun jij voortaan vol zelfvertrouwen het gesprek aangaan met de gastvrije bevolking in meerdere landen. Schrijf je nu in en ga direct van start!

Portugal is niet alleen een mooi vakantieland, maar ook een belangrijke handelspartner van veel Belgische bedrijven. De handel met Portugese bedrijven is over de laatste jaren sterk toegenomen. Portugees leren is daarom een goed idee.

Contact leggen? Portugees leren

In Portugal staat de bevolking bekend om haar gastvrijheid. Wanneer jij op vakantie gaat naar dit zonnige land zal dit je direct opvallen.

Met een cursus Portugees leer je ook meer over de cultuur en gebruiken binnen dit land. Door Portugees te leren wordt jouw vakantie nog leuker. Je legt dan gemakkelijker contact en komt nog meer over het land te weten.

Leer Europees Portugees bij NHA

Ook in Brazilië wordt Portugees gesproken. Hoewel deze taal iets afwijkt van het Europese Portugees zijn de verschillen beperkt. Deze merk je slechts in enkele typische woorden en uitdrukkingen. Met een cursus Portugees is ook het Portugees in Brazilië prima te begrijpen.

Portugees leren lijkt misschien moeilijk. Er zitten maar weinig bekende klanken in. Toch valt dit best mee. Met behulp van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM heb jij deze taal snel onder de knie.

Ook vind je in deze cursus Portugees interactieve woordentrainingenvideo’s en geluidsfragmenten. Daarmee wordt het nog gemakkelijker om de taal te leren! 

Praktische cursus Portugees

De cursus Portugees is een praktische cursus. De grammatica is eenvoudig en begrijpelijk waardoor Portugees leren verrassen makkelijk wordt. Aan de hand van actuele onderwerpen vergroot je eenvoudig je spreek- en luistervaardigheid zodat jij je plan kunt trekken in veelvoorkomende en herkenbare situaties.

Wanneer je start met de cursus Portugees zal je woordenschat verrassend snel groeien. Al na enkele lessen merk je dat je veel meer kan dan ‘por favor’ (alstublieft) en ‘bom dia’ (goedemorgen). Start vandaag nog met Portugees leren!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Portugees

Cursus Portugees voor Beginners

Portugal is een fantastisch vakantieland en ook een belangrijke handelspartner van veel Belgische bedrijven. Nadat het land zich heeft aangesloten bij de Europese Unie is de handel met Portugese bedrijven sterk toegenomen. Daarnaast staan de Portugezen bekend om hun gastvrijheid. Je merkt het meteen wanneer je een bezoek brengt aan dit zonnige land.

Ga jij Portugees leren? Dan kun je nog meer genieten van de fantastische verhalen, de heerlijke gerechten en de vele soorten wijn. In Brazilië wordt ook Portugees gesproken. Portugees leren brengt dus vele voordelen met zich mee.

In de cursus Portugees voor Beginners leer je meer over:

 • het voeren van gesprekken:
 • schrijven;
 • in de winkel;
 • grammatica;
 • het openbaar vervoer;
 • het weer;
 • de luchthaven;
 • de auto;
 • de familie.
   

Cursus Portugees voor Gevorderden

Je hebt de cursus Portugees voor Beginners afgerond of je basiskennis Portugees is al op een redelijk niveau en je wilt meer weten? NHA biedt je de mogelijkheid om je talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Portugees voor Gevorderden kun je nog beter Portugees leren. Bovendien vergroot je je woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

In de cursus Portugees voor Gevorderden leer je meer over:

 • telefoneren;
 • het restaurant;
 • boodschappen doen;
 • eten/drinken/koken;
 • grammatica;
 • aangifte doen;
 • cultuur;
 • muziek;
 • de dokter/apotheek/EHBO;
 • brieven schrijven.
   

Portugees leren voor Beginners + Gevorderden: combi

Als je je meteen inschrijft voor de cursus Portugees voor Beginners + Gevorderden samen, is de totale cursusduur slechts 15 maanden. Dit komt door een overlapping van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heb je dan bovendien de cursus Portugees voor Gevorderden gevolgd.

Ook jij kunt in enkele maanden Portugees leren spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. De combicursus Portugees levert een uitstekende beheersing op van de alledaagse Portugese taal.

Vrijwel meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Daarom is de cursus bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook je vakantievreugde.

Video’s, geluidsfragmenten en interactieve Woordentrainingen

Aan de hand van video’s en geluidsfragmenten in deze cursus Portugees leer jij de uitspraak van de taal. Daarnaast bevatten de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen, waardoor je spelenderwijs de woorden leert kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen! 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Portugees, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Portugees voor Beginners

Heel leuk om op eigen tempo te kunnen leten. De cursus zit goed in elkaar, men kan “spelenderwijs” studeren volgens thema. Ook het feit dat iemand het huiswerk verbeterd geeft me een goed gevoel. Studeren met NHA is heel leuk

10/10
Portugees voor Beginners

Heel goed opgebouwd qua cursus en leuke manier om een nieuwe taal te leren. Enkel vergt het een zekere planning met een drukke job om het in te plannen. Maar dat zijn dan goede voornemens voor volgend jaar

10/10
Portugees voor Beginners

De cursus is goed gemakkelijk te leren mits veel oefenen en er is hulp genoeg

10/10
Portugees voor Beginners + Gevorderden

De cursus is zeer super omschreven. De indeling van de cursus is zeer goed, het rubriek " a cultura" vind ik een goed afwisseling met de leerstof. Het is een verademing in de leerstof.

DIPLOMA

Diploma Portugees

Bij NHA rond jij je taalcursus af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Beginners
Voor de cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Portugees in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Portugees, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Beginners

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gevorderden

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Beginners + gevorderden: combi

15 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Portugees  

Schrijf je nú in voor de Cursus Portugees en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Portugees voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Portugees voor Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Portugees voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 23,30
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 19,30
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel leuk om op eigen tempo te kunnen leten. De cursus zit goed in elkaar, men kan “spelenderwijs” studeren volgens thema. Ook het feit dat iemand het huiswerk verbeterd geeft me een goed gevoel. Studeren met NHA is heel leuk

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!