Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken
Gratis proefles
Inschrijven
6x
26,50
of ineens
€159,00
ALGEMEEN

Je kennis opfrissen? Volg de cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven

Als je goed Nederlands begrijpt, heb je daar iedere dag plezier van. Weet je nog hoe het zit met de regels voor spelling en grammatica?

 
Of het nu op je werk is of in je privésituatie: een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier, het beantwoorden van een mailtje of het maken van een uitnodiging. Maar ook om de krant te lezen, je kinderen te helpen bij hun huiswerk of een toespraak te houden op een feestje.

 

Taalregels oefenen

Ben je weleens onzeker over je taalvaardigheid? Vind je de spellingsregels moeilijk of zie je er tegen op om in een groep het woord te voeren? De cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven biedt hulp, want goed communiceren, dat kun je leren!

 
De praktische cursus helpt je bij schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert op een speelse en eenvoudige manier de taalregels en je oefent met spelling, werkwoorden en leestekens. Je ervaart hoe je op een snelle manier lange en moeilijke teksten kunt doorgronden en je maakt kennis met begrippen als tekstdoel, alinea’s en kopregels.

 

Gesprekken voeren

Je leert hoe je een doeltreffende brief schrijft, zoals een sollicitatiebrief. En vind je het moeilijk om in gesprekken de juiste woorden te vinden? Of vind je het beangstigend om een toespraak te houden? Ook je mondelinge taalvaardigheid krijgt in de cursus een extra stimulans.

 

Veelzijdige cursus

De cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven bestaat uit zes onderdelen:

  • Teksten,
  • Grammatica,
  • Spelling,
  • Stijl,
  • Schrijven,
  • Spreken.

 
Elk onderdeel bestaat uit vier lessen en elke les wordt afgesloten met opdrachten en een samenvatting.

 

Kennis opfrissen

De cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven is een goede keuze voor iedereen die zijn taalkennis en taalvaardigheid wil opfrissen. Werkenden en werkzoekenden, arbeiders en bedienden, jong en oud. Een specifieke vooropleiding is voor de cursus niet nodig.

 
Na de cursus sta je schriftelijk en verbaal sterker in je schoenen. Vol zelfvertrouwen schrijf je brieven, lees je artikelen en spreek je mensen toe.

PROGRAMMA

Studieprogramma Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken

 

Praktische opzet

De cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven omvat 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten

In het onderdeel Teksten leer je omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken, zoals tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten.

Grammatica

Binnen de lessen Grammatica keer je terug naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heb je o.a. nodig om de werkwoorden goed te kunnen spellen.

Spelling

Deze werkwoordspelling - ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden-, de meervoudsvorming van zelfstandige naamwoorden en de regels met betrekking tot de interpunctie maken deel uit van het onderdeel Spelling.

Stijl

Het onderdeel Stijl belicht veel voorkomende stijlfouten en leer je stijlfiguren toe te passen zodat je communicatie doelgericht en effectief is.

Correspondentie

Hoe je een sollicitatiebrief of een klachtenbrief opbouwt doen we in het onderdeel Correspondentie uit de doeken.

Communicatie

Het onderdeel Communicatie ten slotte neemt je angst voor spreken in het openbaar weg. Je ziet niet meer op tegen het houden van spreekbeurten en toespraken en het spreken tijdens vergaderingen. Ook de functioneringsgesprekken breng je tot een goed einde.

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. In zijn totaliteit behelst de cursus dus 24 lessen. In deze lessen volgen praktische opdrachten na theoretische uitleg. Elke les wordt afgesloten met een samenvatting. Daarnaast vind je aan het einde van elke les de antwoorden op de door jou tussentijds gemaakte oefenopdrachten. De huiswerkopgaven stuur je naar je docent. Deze krijg je gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug. Dankzij deze topcursus van NHA zul je een stuk sterker in je schoenen staan en zekerder door het leven gaan!

DIPLOMA

Diploma

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma. 

Een getuigschrift kun je aanvragen als je al je huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer thuis in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!


Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met deze cursus, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.  

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.  

Leerboeken:

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.


Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken heb je geen specifieke vooropleiding nodig.  

LESGELD

Lesgeld

Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken
meest gekozen Met hulp
6x 33,20
of ineens €199,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 26,50
of ineens €159,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • De grootste taalopleider
  • Spreek al in  3 maanden  een taal
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!