Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken  

Nú: met GRATIS tablet
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
26,50

of 


€159,00
5/5

Beoordeeld door 7 student(en)

 • Met praktische luisteroefeningen
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Schriftelijk & mondeling
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Je kennis opfrissen? Volg de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Als je goed Nederlands begrijpt, heb je daar iedere dag plezier van. Weet je nog hoe het zit met de regels voor spelling en grammatica? De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken helpt jou om je taalvaardigheid in het Nederlands te verbeteren! 

Of het nu op je werk is of in je privésituatie: een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier, het beantwoorden van een mailtje of het maken van een uitnodiging. Maar ook om de krant te lezen, je kinderen te helpen bij hun huiswerk of een toespraak te houden op een feestje.

Taalregels oefenen

Ben je weleens onzeker over je taalvaardigheid? Vind je de spellingsregels moeilijk of zie je er tegen op om in een groep het woord te voeren? De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken biedt hulp, want goed communiceren, dat kun je leren!

De praktische cursus helpt je bij schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert op een speelse en eenvoudige manier de taalregels en je oefent met spelling, werkwoorden en leestekens. Je ervaart hoe je op een snelle manier lange en moeilijke teksten kunt doorgronden en je maakt kennis met begrippen als tekstdoel, alinea’s en kopregels.

Wil je leren hoe je op de juiste manier schriftelijk communiceert en zakelijke teksten schrijft? Bekijk dan de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands

Gesprekken voeren

Je leert hoe je een doeltreffende brief schrijft, zoals een sollicitatiebrief. En vind je het moeilijk om in gesprekken de juiste woorden te vinden? Of vind je het beangstigend om een toespraak te houden? Ook je mondelinge taalvaardigheid krijgt in de cursus een extra stimulans.

Veelzijdige cursus

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken bestaat uit zes onderdelen:

 • teksten
 • grammatica
 • spelling
 • stijl
 • schrijven
 • spreken

Elk onderdeel bestaat uit vier lessen en elke les wordt afgesloten met opdrachten en een samenvatting.

Kennis opfrissen

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Sprekenn is een goede keuze voor iedereen die zijn taalkennis en taalvaardigheid wil opfrissen. Werkenden en werkzoekenden, arbeiders en bedienden, jong en oud. Een specifieke vooropleiding is voor de cursus niet nodig.

Na de cursus sta je schriftelijk en verbaal sterker in je schoenen. Vol zelfvertrouwen schrijf je brieven, lees je artikelen en spreek je mensen toe.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken omvat de volgende 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten

In het onderdeel Teksten leer je omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken, zoals tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten.

Grammatica

Binnen de lessen Grammatica keer je terug naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heb je o.a. nodig om de werkwoorden goed te kunnen spellen.

Spelling

Deze werkwoordspelling (ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden), de meervoudsvorming van zelfstandige naamwoorden en de regels met betrekking tot de interpunctie maken deel uit van het onderdeel Spelling.

Stijl

Het onderdeel Stijl belicht veel voorkomende stijlfouten. Je leert stijlfiguren toe te passen zodat je communicatie doelgericht en effectief is.

Correspondentie

Hoe je een sollicitatiebrief of een klachtenbrief opbouwt doen we in het onderdeel Correspondentie uit de doeken.

Communicatie

Het onderdeel Communicatie ten slotte neemt je angst voor spreken in het openbaar weg. Je ziet niet meer op tegen het houden van spreekbeurten en toespraken en het spreken tijdens vergaderingen. Ook de functioneringsgesprekken breng je tot een goed einde.

Schrijf je in voor deze praktische cursus

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. In zijn totaliteit bevat de cursus dus 24 lessen. In deze lessen volgen praktische opdrachten na theoretische uitleg. Elke les wordt afgesloten met een samenvatting.

Daarnaast vind je aan het einde van elke les de antwoorden op de door jou tussentijds gemaakte oefenopdrachten. De huiswerkopgaven stuur je naar je docent. Deze krijg je gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug.

Dankzij deze topcursus van NHA zul je een stuk sterker in je schoenen staan en zekerder door het leven gaan. Schrijf je nu in!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Ik ben heel blij dat ik jullie gevonden heb. Ik ben ook heel dankbaar dat jullie hebben gedacht aan mensen die werken en geen tijd hebben voor school want met jullie kan ik het toch leren. Jullie lessen zijn heel goed want het laat mensen Nederlands leren op hun eigen tempo, daar wil ik jullie voor bedanken. Fijne dag verder.

10/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Ik ben zeer tevreden!

10/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

goed gestructureerd en goed ritme

10/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

I ben buitenlander (Duitse) en voor mij is het de ideale cursus om mijn Nederlands te vestigen. Ook tijdens corona de beste manier om een taal te studeren. De leerkracht geeft snel feedback terug en is heel vriendelijk. Ben heel overtuigt van NHA en dit zal niet mijn laatste cursus zijn :)

DIPLOMA

Diploma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Bij NHA rond jij de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema internationalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 33,20
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 26,50
of €159,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben heel blij dat ik jullie gevonden heb. Ik ben ook heel dankbaar dat jullie hebben gedacht aan mensen die werken en geen tijd hebben voor school want met jullie kan ik het toch leren. Jullie lessen zijn heel goed want het laat mensen Nederlands leren op hun eigen tempo, daar wil ik jullie voor bedanken. Fijne dag verder.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!