Cursus Frans  

Nú met GRATIS tablet
Cursus Frans
ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
16,60

of 


€199,00
4.3/5

Beoordeeld door 41 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de mooiste taal: volg de cursus Frans en word vloeiend in het Frans!

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Ontdek de schoonheid van de Franse taal met de cursus Frans. Het is niet alleen een van de belangrijkste talen in ons land en Europa, maar ook een taal die een wereld van mogelijkheden voor je opent. Zing moeiteloos mee met Franse chansons, vraag zonder aarzeling de weg naar je hotel, bestel een glas wijn met vertrouwen en communiceer soepel met je Franstalige klanten dankzij de cursus Frans.

   Leer Frans op ERK-niveau A2 (beginners) of B1 (gevorderden)
   Kies voor hulp van een ervaren vakdocent
   Inclusief interactieve woordentrainingen, video's en geluidsfragmenten

Laat je betoveren door Frankrijk, een van de top tien favoriete vakantiebestemmingen. Geniet je van heerlijke wijn, een overvloed aan kazen en een bruisend leven? Dan is de cursus Frans een geweldig idee om jouw vakantie-ervaring te verrijken.

Maar ook dichter bij huis kan een cursus Frans erg nuttig zijn. Het kan je helpen om beter te communiceren met onze Waalse landgenoten. Dit kan ook een pluspunt zijn voor een betere job of salaris. 
 

Verrijk jouw vakantie met de taalcursus Frans

Een bezoek aan Frankrijk wordt pas echt aangenaam als je de taal spreekt, en het liefst vloeiend! Stel je voor: een praatje maken met de jeu-de-boulesspelers op het plaatselijke plein of genieten als een echte Parijzenaar terwijl je Le Figaro leest op een terrasje.

Met de cursus Frans ontwikkel je uitstekende taalvaardigheden, of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt. Je kiest zelf je niveau. Onze cursus Frans voor Beginners is ontwikkeld op ERK-niveau A2 en onze cursus voor gevorderden is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Met je opgedane taalkennis zul je je zelfverzekerd voelen in alledaagse situaties.
 

Cursus Frans: waardevol voor je job!

Voor professionals die Franstalige collega's hebben, is een taalcursus Frans ook zeer waardevol. Het succes van een zakelijke vergadering met Franse of Waalse partners en klanten hangt grotendeels af van je taalvaardigheid. Ben je de Franse taal machtig? Dan kan dit je zomaar een betere job of een hoger salaris opleveren! 
 

Versterk je spreek- en luistervaardigheden

Met de cursus Frans leer je gemakkelijk communiceren met Franstaligen. Het EASY-LEARNING-SYSTEM legt de nadruk op spreek- en luistervaardigheden. Aan de hand van actuele onderwerpen vergroot je snel en doelgericht je woordenschat. Je leert handige ezelsbruggetjes, oefent veel met 'le' en 'la' en ontdekt het verschil tussen bijvoorbeeld 'poisson' (vis) en 'poison' (gif).

In de cursus vind je ook interactieve woordentrainingenvideo’s en geluidsfragmenten waarmee Frans leren nog gemakkelijker wordt! 
 

Vernieuw je kennis met de cursus Frans

Wil je zelfverzekerd en vol vertrouwen in het Frans kunnen converseren? Of spreek je de taal al, maar wil je je kennis grondig opfrissen? De cursus Frans brengt je vertrouwdheid met 'la plus belle langue' (de mooiste taal).

Naast praktische taalvaardigheden bieden de Franse lessen ook een dieper begrip van de Franse cultuur en samenleving.
 

Leer eenvoudig en efficiënt Frans

Bij NHA maak je het leren van Frans eenvoudig met onze online cursus. Of je nu in de trein zit of op het strand bent, met behulp van onze digitale leeromgeving heb je altijd toegang tot de cursus Frans. Aarzel niet langer en begin vandaag nog met de taalcursus Frans van NHA!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Frans

Cursus Frans voor Beginners

"Leven als een god in Frankrijk". Een veel gebruikte uitdrukking en volledig terecht. Denk maar eens aan de overheerlijke Franse wijnen, de vele soorten kaas en het uitbundige leven. Frankrijk is een fantastisch land. Je kunt er nog ouderwets genieten.

Start vandaag nog met de cursus Frans, want Frankrijk wordt pas echt interessant als je de taal beheerst. Je kunt dan contact leggen met de mensen daar en meegenieten van hun gastvrijheid. Je kunt moeiteloos de weg naar je hotel vragen en zonder blozen je bestelling opgeven in één van de vele sfeervolle Franse restaurants.

Je gaat Frankrijk van een andere kant zien. Je verblijf wordt aantrekkelijker als je de taal spreekt. Bon voyage!
  

Video’s, geluidsfragmenten en interactieve Woordentrainingen

Aan de hand van video’s en geluidsfragmenten in de Franse lessen leer jij de uitspraak van de taal. Daarnaast bevatten de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen, waardoor je spelenderwijs de woorden leert kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen! 
 

Cursus Frans voor Gevorderden

Je hebt de cursus Frans voor Beginners afgerond of je basiskennis Frans is al op een redelijk niveau en je wilt meer weten! NHA biedt je de mogelijkheid om je talenkennis verder te ontwikkelen.

Met de taalcursus Frans voor Gevorderden leer je namelijk je taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Bovendien vergroot je je woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Cursus Frans voor Beginners + Gevorderden: combi

Als je meteen inschrijft voor de cursus Frans voor Beginners + Gevorderden samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een overlapping in de Franse lessen van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit.

En met slechts 3 maanden extra heb je dan bovendien de taalcursus Frans voor Gevorderden gevolgd. Ook jij kunt in enkele maanden de taal van je keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De thuisstudie Frans levert een prima beheersing op van de alledaagse Franse taal. Vrijwel meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Daarom is de taalcursus Frans bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook je vakantievreugde.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Frans, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Frans voor Beginners

ik ben blij in NHA voor frans ingeschreven ben, ik leer thuis via jullie beter.

8/10
Frans voor Beginners

Studeren op zelfstandige basis en rustige tempo was nog nooit zo boeiend. De online platform van de opleiding is heel gebruiksvriendelijk en de taken die men moet maken en indienen zijn ook duidelijk omschreven. Enkel zou het beter zijn om de examen twee keer af te nemen in plaats van één keer en dit op het einde van de opleiding.

8/10
Frans voor Beginners

Overzichtelijke en beknopte lessen met duidelijke uitleg. Huiswerk ook in te bevatten porties verdeeld.

10/10
Frans voor Gevorderden

Het zou nuttig zijn moesten we de leraar zonden inzenden van huiswerk een vraag kunnen stellen. Het komt wel een keer voor dat een opgave in huiswerk niet 100% duidelijk is.

DIPLOMA

Diploma Frans

Bij NHA rond jij je taalcursus af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Beginners
Voor de cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Frans in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Frans, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Beginners

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gevorderden

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Beginners + gevorderden: combi

15 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema internationalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Frans  

Schrijf je nú in voor de Cursus Frans en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Frans voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Frans voor Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Frans voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 23,30
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 19,30
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

ik ben blij in NHA voor frans ingeschreven ben, ik leer thuis via jullie beter.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!