Gratis brochure

Herfst in het Engels

Herfst in het Engels is Autumn.

Maar het woord Fall kun je ook gebruiken. Beide woorden zijn juist wanneer je herfst in het Engels wilt schrijven.

Autumn spreek je uit als òh-tum.

Fall spreek je uit als fòhll


 

Verschil tussen Autumn en Fall

Autumn en Fall kun je dus beide gebruiken voor herfst in het Engels. Maar wat is dan het verschil? En wanneer kies je voor welke variant van het woord?

Autumn is het oudste woord van de twee. Je zou dus kunnen zeggen dat dit het originele woord is voor herfst in het Engels. Veel dichters waren vroeger betoverd door de schoonheid van dit seizoen. Een dankbaar onderwerp voor veel gedichten. Zo schreven veel dichters de zin ‘the fall of the leaves’ (‘het vallen van de bladeren’) in hun gedichten. Later werd dit afgekort naar fall.

Zo is het woord Fall ontstaan voor herfst in het Engels. Maar zijn er nog verschillen? Niet echt. Wel is het in het Amerikaans-Engels gebruikelijker om het woord Fall te gebruiken. De Britten en Australiërs zul je sneller het woord Autumn zien en horen gebruiken. Maar je zult niet vreemd aangekeken worden mocht je de twee omwisselen.  

Eigenlijk komt het er op neer dat je Autumn en Fall beiden kunt gebruiken. Je kunt zelf kiezen welke variant van herfst in het Engels je wilt gebruiken.

Benieuwd naar de andere seizoenen en maanden in het Engels? Lees dan het artikel "Seizoenen en Maanden in het Engels"

 

Meer leren over de Engelse taal?

Wil je meer leren over de Engelse taal? Kies dan voor een cursus Engels. Bij NHA kun je in je eigen tijd, je eigen tempo en gewoon vanuit huis aan de slag met deze mooie taal. Niet alleen de grammatica en vocabulaire komt aanbod, maar je ook uitspraak kun je oefenen.

De volgende cursussen Engels kun je bij NHA volgen:

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Start direct met de cursus
  • De grootste taalopleider
  • Nu met gratis Taal-app
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!