Gratis brochure

 

Word burn-out coach

Help uitgebluste mensen met een opleiding burn-out coach.

Onze hedendaagse maatschappij stelt hoge eisen aan mensen. De werkdruk in organisaties wordt voortdurend groter. Op sociaal vlak moet je voldoen aan een hele reeks verwachtingen. Je moet voor je gezin zorgen, voldoening uit je relatie halen, gezond zijn en bruisen van energie.

Helaas is het vrijwel onmogelijk om perfect aan dit ideaalbeeld te beantwoorden. Door de negatieve stress die dit veroorzaakt raken mensen op den duur volledig opgebrand. Het aantal gevallen van burn-out stijgt voortdurend. Een burn-out coach heeft zijn handen vol.

 
Burn-out coach verplicht?

Het gaat zelfs zo ver dat de Belgische federale regering overwoog om een burn-out coach verplicht te stellen voor bedrijven van meer dan 100 werknemers.

Die verplichting is er voorlopig nog niet, maar werkgevers doen steeds vaker een beroep op burn-out coaches om stressgerelateerde problemen bij hun personeel aan te pakken. Voor Belgische bedrijven is het overigens al wel vele jaren een verplichting om maatregelen te treffen voor de preventie van psychosociale risico’s op de werkvloer.

Een burn-out coach begeleidt mensen die volledig uitgeblust zijn geraakt door een voortdurende blootstelling aan stress. Anderzijds biedt een burn-out coach ook advies en hulp aan individuen en organisaties om burn-out te voorkomen.

 

Hoe werkt een burn-out coach?

Een burn-out coach maakt de cliënt tijdens coachingsgesprekken bewust van factoren die stress veroorzaken. Vastgeroeste denkpatronen, perfectionisme, een verkeerd zelfbeeld: ze dragen allemaal bij tot een uiteindelijke burn-out. De coach laat de cliënt de belangrijkste stressfactoren bij zichzelf ontdekken.

Vervolgens begeleidt de coach zijn cliënt met het omgaan met stress. Het doorbreken van verkeerde denkpatronen, timemanagement, relaxatietechnieken, mindfulness, beweging: al deze technieken kunnen toegepast worden om een uitgeblust persoon terug op de been te helpen en burn-out in de toekomst te voorkomen.

 

Opleiding burn-out coach

Coaching bij burn-out is maatwerk en vraagt een gepersonaliseerde aanpak. Wil je burn-out coach worden? Bij NHA is het mogelijk om een aantal opleidingen te volgen die je grondig voorbereiden op je taak.

In de cursus Life coach leer je hoe je mensen begeleidt die kampen met stressgerelateerde problemen of andere moeilijkheden in hun leven. De opleiding Loopbaancoach bereidt je voor op het begeleiden van werknemers die geen voldoening meer vinden in hun huidige job.

De cursus Stressmanagement leert je technieken om te copen met negatieve stress en deze om te vormen tot een gezonde spanning, waarmee je de uitdagingen van het leven te lijf gaat. Een persoonlijke docent van NHA volgt je vorderingen op en evalueert je huiswerk. Tot 3 jaar lang mag je een beroep doen op deze persoonlijke docent. 

Aansluitend op de coachingscursussen kun je de opleiding Bedrijfsbeheer volgen. Deze opleiding komt uitstekend van pas als je een zelfstandige coachingspraktijk wilt starten.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!