Train de Trainer  

Nú: met GRATIS tablet
Train de Trainer
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
7x
118,45

of 


€829,00
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 7 maanden
ALGEMEEN

Word professioneel trainer met de Train de Trainer opleiding

Een professionele trainer worden is een vak op zich. Onze Train de Trainer opleiding biedt jou een breed scala aan technieken, kennis en oefensituaties om je op te leiden tot een deskundige trainer. Deze opleiding rust je uit om volledige trainingen te ontwikkelen, van klantvraag tot het daadwerkelijke trainingsprogramma.

 

Verdiep je kennis over leermethode en groepsdynamiek

Tijdens de Train de Trainer opleiding verbreed je je kennis over hoe mensen leren en krijg je inzicht in de complexe wereld van groepsdynamische processen. Je leert verschillende werkvormen toe te passen om van al jouw trainingen een doorslaand succes te maken.


Maak jouw droom om trainer te worden werkelijkheid

Als het jouw droom is om van het trainersvak je job te maken en je graag een diploma wilt behalen, dan is de Train de Trainer opleiding op jouw lijf geschreven. Of je nu net begint als trainer of al enige ervaring hebt en jezelf wilt verbeteren in het ontwikkelen en geven van trainingen, deze opleiding biedt voor eenieder wat wils.

Professioneel trainer worden en je diploma behalen

De Train de Trainer opleiding heeft als voornaamste doel om je kennis en vaardigheden met betrekking tot het trainen van groepen te vergroten. Je leert tevens hoe je je professionaliteit als trainer naar een hoger niveau tilt. Het is een feit dat een professionele trainer niet vanzelf ontstaat. Na voltooiing van deze opleiding zul je met trots je diploma kunnen tonen en kun je succesvol aan de slag als trainer.

Ontdek de structuur van een effectieve training

Je leert in de Train de Trainer opleiding hoe je gestructureerd, begrijpelijk en motiverend kennis en vaardigheden overdraagt aan anderen. Je ontdekt de structuur van een goede training en ontwikkelt essentiële trainingsvaardigheden. Daarnaast leer je hoe je effectief een demonstratie aan een groep kunt geven.

Praktische toepassingen in de Train de Trainer opleiding

De opleiding voorziet je van praktische handvaten door middel van rollenspellen. Je leert hoe je deelnemers in een training kunt laten oefenen met de te leren vaardigheid door middel van rollenspellen. Dit biedt je praktische tools die je kunt inzetten tijdens jouw trainingen. Tijdens de Train de Trainer opleiding verdiep je je ook in groepsprocessen en in jouw rol als trainer.

Handige instructievideo’s

De lessen worden ondersteund door handige instructievideo's die zowel informatief als leerzaam zijn. Na afronding van de Train de Trainer opleiding ben je in staat om een didactisch sterke training op te zetten.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Train de Trainer opleiding

Het studieprogramma behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

 • Wat is een goede training?
 • Van programma naar trainingsopbouw
 • Trainingsvaardigheden
 • Demonstreren
 • Rollenspellen
 • Groepsprocessen
 • Jezelf als instrument en afronding

 

De ideale voorbereiding op een job als trainer

De Train de Trainer opleiding is een uitgebreide training die je grondig voorbereidt op een professionele carrière als trainer. Je zult een diepgaand begrip ontwikkelen van hoe mensen leren, groepsdynamische processen begrijpen en verschillende werkvormen kunnen toepassen. Of je nu een startende trainer bent of al enige ervaring hebt, deze opleiding zal je kennis uitbreiden en je trainingsvaardigheden verfijnen.

 

Na voltooiing van de Train de Trainer opleiding

Na het succesvol afronden van de Train de Trainer opleiding ben je klaar om als professionele trainer aan de slag te gaan. Je zult weten hoe je gestructureerde en motiverende trainingen kunt ontwikkelen en geven en je zult beschikken over praktische hulpmiddelen zoals rollenspellen om deelnemers te laten oefenen. Daarnaast krijg je inzicht in groepsprocessen en ontwikkel je jezelf als trainer.

 

Behaal je diploma!

Met je diploma op zak kun je vol vertrouwen de wereld van trainers betreden en waardevolle didactische trainingen opzetten en geven waarmee mensen kunnen groeien en leren.

De Train de Trainer opleiding vormt de perfecte opstap naar een boeiende en lonende job als professionele trainer.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Train de Trainer af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Train de Trainer in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Train de Trainer, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Train de Trainer duurt 7 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Train de Trainer
7x €118,45 of €829,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
7x 118,45
of €829,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!