Schematherapie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Schematherapie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
89,86

of 


€599,00 €539,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Traceer de oorsprong van problemen met de opleiding Schematherapie

Ontdek de diepten van menselijk gedrag en de complexiteit van emoties tijdens de opleiding Schematherapie. Deze opleiding onthult de verborgen lagen achter gedrag en gevoelens, vaak begraven in het onbewuste, en biedt de sleutel tot persoonlijke groei. Verken intrigerende psychologische concepten en leer hoe je deze omzet in praktische stappen voor echte verandering.

Duik in de bewezen effectiviteit van schematherapie, een wetenschappelijke benadering die zich richt op persoonlijkheidsproblematiek en langdurige klachten. Deze theorie traceert de oorsprong van patronen, werpt licht op jeugdervaringen en biedt concrete methoden om deze positief te transformeren.

Of je nu je professionele vaardigheden wilt versterken of gewoon nieuwsgierig bent naar de diepten van de menselijke geest, de opleiding Schematherapie opent fascinerende deuren naar nieuwe vaardigheden en inzichten. Verken op een boeiende en begrijpelijke manier de wereld van psychologische concepten, waarbij je jezelf en anderen beter leert begrijpen.

 

Ontdek de veelzijdigheid van schematherapie met deze opleiding

De Schematherapie opleiding is erg geschikt voor een breed publiek, waaronder professionals in de gezondheidszorg, psychologen en counselors. Deze opleiding is eveneens waardevol voor mensen die actief zijn in gerelateerde sectoren, zoals jeugdzorg of gewichtsconsulenten.

Ongeacht je achtergrond is de opleiding Schematherapie een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in psychologie en zelfontwikkeling. Ontdek de veelzijdigheid van schematherapie en pas deze inzichten toe op jouw vakgebied.

 

Ondersteun anderen op het gebied van psychologisch welzijn

Met de opleiding Schematherapie ontwikkel je een grondig begrip van zowel de basisprincipes als de praktische toepassingen van schematherapie. Dit wordt gerealiseerd door de verkenning van complexe psychologische concepten, zoals psychopathologie, schema's, groepsdynamica en coping-strategieën.

Het verbeteren van de effectiviteit in het begrijpen en ondersteunen van anderen op het gebied van psychologisch welzijn is één van de zaken waar jij je mee bezig gaat houden tijdens deze opleiding.

De Schematherapie opleiding biedt een uitgebalanceerde mix van theoretische inzichten en praktische vaardigheden, waardoor je zowel persoonlijk als professioneel kunt groeien binnen het domein van schematherapie.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Schematherapie opleiding

Tijdens de opleiding Schematherapie worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder:

 

Een introductie in de schematherapie

De eerste les biedt een overzicht van de basisprincipes van schematherapie en de diverse soorten schematherapie. Er wordt ook besproken wanneer en hoe je deze therapievorm het meest effectief kunt toepassen.

 

Gemoedstoestanden en schema’s

Deze les van de Schematherapie opleiding gaat dieper in op het begrip van verschillende emotionele staten en vaste denkpatronen. Je leert hoe deze aspecten elkaar beïnvloeden en van invloed kunnen zijn op het gedrag en de reacties van individuen.

 

Diagnostische fase

Deze les behandelt het herkennen van onderliggende oorzaken van emotionele patronen en effectieve methoden hiervoor. Het begrijpen van individuele geschiedenissen en contexten staat centraal in deze fase.

 

Met zelfvertrouwen de schematherapiewereld betreden

Na het succesvol voltooien van de Schematherapie opleiding ben je uitgerust met diepgaande kennis over schematherapie en alle bijbehorende aspecten. Je kunt met zelfvertrouwen de wereld van schematherapie betreden.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Schematherapie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Schematherapie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Schematherapie
6x €89,86
€599,00 of €539,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 89,86

€599,00 of €539,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!