Psychotherapie Basiskennis  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Psychotherapie Basiskennis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
69,93

of 


€699,00 €629,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Psychotherapie Basiskennis: Een solide basis in de psychotherapie

Duik in de wereld van psychotherapie en ontwar de complexe webben van gedragsanalyse en psychopathologie. Verken specifieke uitdagingen in verschillende contexten, met bijzondere aandacht voor kinderen en intellectuele scenario's. De opleiding Psychotherapie Basiskennis biedt een stimulerende omgeving waar je theoretische kennis kunt verdiepen in een inspirerende leeromgeving.

Psychotherapie, als behandelmethode, richt zich op het verbeteren van geestelijke gezondheid en welzijn. Het primaire doel is om individuen te helpen begrijpen, verwerken en aanpakken van emotionele en psychologische uitdagingen. Hierbij streeft psychotherapie naar positieve veranderingen in gedachten, gevoelens en gedrag. Wat psychotherapie onderscheidt, is de actieve betrokkenheid van de cliënt in het denkproces en de participatie in behandelsessies. In de wereld van psychotherapie staat het bevorderen van welzijn centraal, en dit onderscheidt het van andere benaderingen.

Met de opleiding Psychotherapie Basiskennis leg je een stevige basis en vergroot je je kennis op dit gebied.

 

Heldere uitleg van de basisprincipes van psychotherapie

De opleiding Psychotherapie Basiskennis is bedoeld voor diegenen die een solide basis zoeken in psychotherapeutische begrippen. Het programma is specifiek ontworpen voor startende professionals in de gezondheidszorg die hun basiskennis van psychotherapie willen versterken. Het is ook ideaal voor nieuwsgierige individuen die, ongeacht hun achtergrond of ervaring, interesse hebben in de fundamenten van psychotherapie.

Of je nu al werkzaam bent in de gezondheidszorg en je basiskennis wilt vergroten, of aan het begin staat van je professionele ontwikkeling, de opleiding Psychotherapie Basiskennis biedt gestructureerde en toegankelijke inhoud. Door de heldere uitleg van de fundamenten van psychotherapeutische begrippen te verkennen, leg je een stevige basis voor mogelijke verdere groei en specialisatie binnen dit vakgebied.

 

Verken een breed scala aan onderwerpen met de Psychotherapie Basiskennis opleiding

Verken de diepten van psychotherapie tijdens de opleiding Psychotherapie Basiskennis, met als doel om jou een stevige basis te bieden in belangrijke psychotherapeutische concepten. Duik in een gevarieerd en breed scala aan onderwerpen, waaronder geschiedenis, technieken, interventies en psychotherapie bij kinderen, om een allesomvattend begrip van psychotherapie te vormen.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Psychotherapie Basiskennis

Deze opleiding Psychotherapie Basiskennis biedt een diepgaande duik in de wereld van psychotherapie. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding:

 

Geschiedenis en uitgangspunten van de psychotherapie

Verken de evolutie van psychotherapie tijdens de eerste les van de opleiding Psychotherapie Basiskennis, waarbij we ingaan op invloedrijke figuren en theorieën die het vakgebied hebben gevormd.

 

De beïnvloeding van veranderprocessen

Ontdek welke psychologische en emotionele processen centraal staan in gedragsverandering. Begrijp hoe verschillende factoren deze veranderingsprocessen beïnvloeden en hoe therapeuten deze kennis toepassen om positieve verandering te bewerkstelligen.

 

Het diagnostische proces

Ontdek diverse methoden en instrumenten die worden ingezet om psychische aandoeningen te identificeren. Krijg inzicht in hoe deze diagnostische tools worden toegepast binnen de context van psychotherapie.

 

Psychopathologie

In deze les van de Psychotherapie Basiskennis opleiding ga je je verdiepen in verschillende psychische stoornissen, inclusief symptomen, oorzaken en behandelingen. Leer onderscheid te maken tussen diverse psychopathologische verschijnselen en hoe je diagnostische overwegingen integreert.

 

Interculturele psychotherapie

Je leert het belang te begrijpen van culturele diversiteit in psychotherapie. Onderzoek hoe culturele achtergronden de perceptie van psychische gezondheid beïnvloeden en leer effectief werken met diverse cliëntenpopulaties.

 

De psychotherapeut

Ontdek de kenmerken, vaardigheden en ethische overwegingen die essentieel zijn voor een psychotherapeut. Verdiep je in de geheimhoudingsplicht en de beroepscode.

 

Ben jij klaar voor de eerste stap in jouw ontdekkingstocht van psychotherapie? Ontwikkel een solide basis met de opleiding Psychotherapie Basiskennis.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Psychotherapie Basiskennis af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Psychotherapie Basiskennis staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Psychotherapie Basiskennis
9x €69,93
€699,00 of €629,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 69,93

€699,00 of €629,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!