Klinische Psychologie  

Nú: met GRATIS tablet
Klinische Psychologie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
41,60

of 


€499,00
4.3/5

Beoordeeld door 7 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Leer alles over afwijkend gedrag in de opleiding Klinische Psychologie

Wil je weten waarom mensen soms anders reageren dan gebruikelijk? En wil je leren hoe je daarmee omgaat? In de cursus Klinische Psychologie krijg je praktische kennis die je in je werk of privésituatie kunt toepassen.

Hoe komt het dat een puberkind zo tegendraads is? Waarom is het samenwerken met die collega zo lastig? En hoe ga je om met een depressief familielid? Op deze vraag en heel veel meer vragen krijg je antwoord in de cursus Klinische Psychologie.

Praktijkvoorbeelden

De klinische psychologie houdt zich bezig met het opsporen en behandelen van afwijkend menselijk gedrag. In deze cursus krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden een duidelijke en concrete uitleg over ‘normaal’ en ‘abnormaal’ gedrag.

In de opleiding Klinische Psychologie komen veel verschillende onderwerpen aan bod. Van emoties en gevoelens tot agressieproblematiek, angststoornissen, depressies, burn-out en overspannenheid. Ook leer je meer over seksuele disfuncties en stoornissen, drang, dwang, psychose en nog veel meer.

Afwijkend gedrag signaleren

De uitgebreide en praktijkgerichte cursus biedt een schat aan waardevolle informatie wanneer je beroepshalve meer wilt weten over afwijkend en/of slecht aangepast gedrag. Bijvoorbeeld omdat je werkt als leraar, politieagent, therapeut, coach, personeelsfunctionaris, maatschappelijk werker of verpleger.

Ook als ouder of verzorger heb je veel aan de opleiding Klinische Psychologie. Afwijkend gedrag signaleren en daar doeltreffend op inspelen. De kennis die je opdoet, kun je meteen in de praktijk toepassen.

Gedrag signaleren en daar doeltreffend mee omgaan? Volg de cursus Klinische Psychologie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Klinische Psychologie

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

 • emoties en gevoelens;
 • agressieproblematiek;
 • angststoornissen;
 • depressies, burn-out en overspannenheid;
 • seksuele disfuncties en stoornissen;
 • drang, dwang en psychose;
 • anorexia en boulimia nervosa;
 • verslavingsproblematiek;
 • persoonlijkheidsstoornissen.

Door het met goed gevolg afleggen van het theorie-examen kom je  in aanmerking voor het NHA instituutsdiploma Klinische Psychologie. Met dit waardevolle diploma in jouw bezit bewijs je over enorm veel vakkennis te beschikken!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Klinische Psychologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Klinische Psychologie

Je krijgt nog een kans als je niet geslaagd. Jij kan studeren in je eigen tempo . De leraar geeft je soms een advies hoe je kan beter studeren . Het is een beetje traag dan een echte klas als je studeerd maar toch het is goed voor een volwassen zelfde als ik want ik ben 53 jaar mijn leren tempo is niet zelfde als ik jong bent. Dit is goed voor mensen dat is al lang afwezig bent in school en je kan niet terug aanpassen in een normal klas.

5/5
Klinische Psychologie

Duidelijk, Chronologisch opgebouwd. De taken toetsen perfect of je de materie hebt begrepen.

4/5
Klinische Psychologie

Zeer interessant. Het enige waar ik problemen mee heb ik de vraagstelling bij de huiswerktaken.

4/5
Klinische Psychologie

Hele interessante cursus, vlotte verbetering.

DIPLOMA

Diploma Klinische Psychologie

Bij NHA rond jij de cursus Klinische Psychologie af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Klinische Psychologie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Klinische Psychologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Klinische Psychologie
12x €41,60 of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 41,60
of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

Duidelijk, Chronologisch opgebouwd. De taken toetsen perfect of je de materie hebt begrepen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!