Basisopleiding Geestelijk Verzorger  

Nú met GRATIS tablet
Basisopleiding Geestelijk Verzorger
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
16x
56,20

of 


€899,00
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 16 maanden
ALGEMEEN

Geestelijk Verzorger: Word het lichtpunt in zware tijden

Ben je gepassioneerd om mensen te helpen die met diepe levensvragen worstelen en op zoek zijn naar zingeving en doel? Deze basisopleiding Geestelijk Verzorger biedt een unieke kans om je te verdiepen in het veld van geestelijke verzorging.

Ontdek hoe je individuen kunt begeleiden bij het vinden van antwoorden op vragen omtrent geloof, de zin van het leven, verlies, ziekte en andere levensveranderende gebeurtenissen. Als geestelijke verzorger bied je mensen de nodige steun om moeilijke situaties te doorstaan.

 

Wat biedt de Basisopleiding Geestelijk Verzorger?

 Filosofie en levensbeschouwing: Verdiep je in verschillende culturele en spirituele achtergronden.

 Theologische kennis: Bestudeer christelijke overtuigingen en theologische vraagstukken voor adequate spirituele begeleiding.

 Rouwbegeleiding: Begrijp de verschillende rouwfases en leer hoe je kunt helpen.

 Communicatie: Ontwikkel vaardigheden die je helpen om empathisch te communiceren met mensen in moeilijke situaties.

 

 Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

De eerste stap in je (nieuwe) carrière als Geestelijk Verzorger heb jij al gezet!

  

Ontwikkel je vaardigheden als geestelijk verzorger met deze opleiding

De Basisopleiding Geestelijk Verzorger is ideaal voor iedereen die anderen wil ondersteunen op emotioneel, spiritueel en fundamenteel vlak. Of je nu werkt in de zorg, het onderwijs, de sociale sector, of gewoon een diepe interesse hebt in geestelijke begeleiding, deze cursus biedt essentiële inzichten en vaardigheden.

 Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die wil bijdragen aan het welzijn van anderen door hen te helpen met complexe levensvragen en ingrijpende ervaringen.

 

Begeleid mensen in hun zoektocht naar zingeving

Deze opleiding bereidt je voor om als geestelijk verzorger mensen te begeleiden die geconfronteerd worden met diepgaande existentiële kwesties en hun zoektocht naar zingeving. Of het nu gaat om geloofsvragen, de betekenis van het leven of het omgaan met verlies en ziekte, je leert hoe je met empathie kunt communiceren en diverse perspectieven kunt respecteren. Hierdoor kun je inspelen op de emotionele en spirituele noden van individuen.

De Basisopleiding Geestelijk Verzorger biedt een stevige fundering voor diepgaande gesprekken over levensvragen en existentiële thema's. Om te mogen werken als geregistreerd geestelijk verzorger, zijn er aanvullende eisen waaraan je moet voldoen.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basisopleiding Geestelijk Verzorger

Tijdens de Basisopleiding Geestelijk Verzorger behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee je direct aan de slag kunt. De volgende thema's komen aan bod:

 

Introductie in de geestelijke verzorging

Begin met een kennismaking met het beroep van geestelijk verzorger. Ontdek de rol van geestelijke verzorgers, de verschillende werkvelden en het takenpakket.

 

Filosofie en Levensbeschouwing

Verdiep je in filosofische en levensbeschouwelijke perspectieven om diverse culturele en spirituele achtergronden beter te begrijpen.

 

Theologie

Onderzoek christelijke overtuigingen en verkrijg inzicht in theologische vraagstukken. Onderwerpen zoals gepaste spirituele begeleiding, christelijke ethiek en sacramenten worden behandeld.

 

Rouwbegeleiding

In het onderdeel Rouwbegeleiding van de Basisopleiding Geestelijk Verzorger, leer je hoe je mensen kunt ondersteunen die een verlies hebben geleden. Krijg inzicht in de rouwfases en ontwikkel vaardigheden om empathisch te reageren, zodat je rouwenden praktisch kunt helpen.

Met deze basisopleiding leg je een stevige basis voor verdere verdieping in de geestelijke verzorging en draag je bij aan het welzijn van mensen in zware tijden.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Basisopleiding Geestelijk Verzorger in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Basisopleiding Geestelijk Verzorger, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Basisopleiding Geestelijk Verzorger staat een studieduur van 16 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Geestelijk Verzorger
16x €56,20 of €899,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
16x 56,20
of €899,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!