Wijzer met Recht  

Nú met GRATIS tablet
Wijzer met Recht
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
89,70

of 


€269,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Leer wat je rechten zijn in de cursus Wijzer met Recht

Een aanrijding, een leverancier die niet betaalt, ontslag, een geschil met de fiscus. Het kan ons allemaal zomaar gebeuren. Dan is het fijn als je weet wat je rechten zijn. In de cursus Wijzer met Recht leer je de basisprincipes van de Belgische wet- en regelgeving.

In het dagelijks leven komen we iedere dag in aanraking met wetten en regels. Denk aan verkeers- en milieuregels, regels voor contracten, de wet op de privacy en fiscale wetten. Zou het niet handig zijn als je inzicht hebt in het Belgische rechtssysteem en weet wanneer je in je recht staat? Volg een cursus Rechten.

Herkenbare voorbeelden

In de cursus Wijzer met Recht leer je de beginselen van de Belgische wet- en regelgeving. Het handelsrecht en het burgerlijk, sociaal en fiscaal recht worden stap voor stap in begrijpelijke taal behandeld en toegelicht met herkenbare voorbeelden.

Inzicht in ondernemingsvormen

Je maakt kennis met de grondwet, de Belgische staatsstructuur en de bronnen van recht. Je leert over verschillende soorten contracten, zoals de koopovereenkomst, de huurovereenkomst en de verzekeringsovereenkomst.

Je krijgt inzicht in de verschillende ondernemingsvormen, zoals de eenmanszaak, nv, bvba, cv, en evba. Werk je als zelfstandige? Dan zijn de lessen over de steunmaatregelen en adviezen waarvan zelfstandigen kunnen genieten extra interessant.

Een geschil?

De cursus Wijzer met Recht is zeer compleet. Ook onderwerpen als auteursrechten, HACCP, collectieve arbeidsovereenkomsten en belastingen komen uitgebreid en duidelijk aan bod.

Na de praktische en interessante cursus Wijzer met Recht beschik je over een goede basiskennis van het Belgische recht. Je weet wat je rechten zijn en welke stappen je kunt ondernemen bij een geschil.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Wijzer met Recht

We starten met de grondwet, de Belgische staatsstructuur en de bronnen van recht. Er wordt een kort overzicht van de verschillende regeringen en parlementen in België gegeven. Daarna behandelen we de plaats van een persoon in de gemeenschap, waarin de verschillende manieren om Belg te worden kort worden toegelicht. Vervolgens worden de huwelijksvermogenstelsels en verschillende soorten contracten waaronder de verkoopovereenkomst, de huurovereenkomst en de
verzekeringsovereenkomst behandeld. We bekijken de voorwaarden om zelfstandige te kunnen worden alsook de bijkomende verplichtingen als zelfstandige.

Verder overlopen we de verschillende ondernemingsvormen (zoals de eenmanszaak, nv, bvba, cv, evba), de steunmaatregelen en adviezen waarvan zelfstandigen kunnen genieten. Daarnaast worden verschillende wetten en vergunningen behandeld, zoals de wet op de handelspraktijken (inclusief openingstijden), de wet op de privacy, auteursrechten, HACCP en de milieuwetgeving. Ook wordt het faillissement uitgebreid besproken.

Het onderdeel sociaal recht behandelt de individuele en collectieve arbeidsovereenkomst, sociale zekerheid en het statuut van werknemers en zelfstandigen en de hulp bij aanwerving van personeel. Het onderdeel fiscaal recht gaat dieper in op de begroting, diverse soorten belastingen en het fiscaal statuut van de zelfstandige.

Aan het eind van deze praktische en interessante cursus Wijzer met Recht, beschik je over een gedegen basiskennis van de hoofdlijnen van het Belgische recht!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Wijzer met Recht

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Wijzer met Recht in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Wijzer met Recht, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema financiële geletterdheid.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Wijzer met Recht
3x €89,70 of €269,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 89,70
of €269,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!