Raspberry Pi Programmeren  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Raspberry Pi Programmeren
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
56,55

of 


€399,00 €339,15
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leren over het ontwerpen en beheren van Internet of Things oplossingen?
Volg de opleiding Raspberry Pi Programmeren!

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de informatietechnologie van de afgelopen jaren is het Internet of Things (afgekort tot IoT). Het aansluiten van apparaten die zelfstandig data verzamelen via sensoren of acties uitvoeren met actuatoren staat hierbij centraal. Door aan de slag te gaan met jouw eigen microcomputer leer je in de opleiding Raspberry Pi Programmeren praktisch te werk gaan.

Een Raspberry Pi kan oneindig veel taken uitvoeren. Denk hierbij maar eens aan het regelen van de temperatuur van de verwarming, het aansturen van lampen en het meten van de luchtvochtigheid in huis. Tijdens de opleiding Raspberry Pi Programmeren ontdek je de vele mogelijkheden van de Raspberry Pi en programmeer jij jouw eigen microcomputer.

 

Inclusief materialenpakket 

Om direct aan de slag te kunnen met de opleiding Raspberry Pi Programmeren, krijg je een uitgebreid materialenpakket bij de opleiding. De Raspberry Pi is breed inzetbaar. Tijdens de opleiding ga jij daarom op een praktische manier op zoek naar de grenzen van deze microcomputer. 

Het materialenpakket bevat onder andere een breadboard waarmee je elektrische schakelingen tijdelijk op kunt bouwen. Ook ontvang je een lichtsensor, bewegingssensor en temperatuursensor zodat je jouw RPi verschillende taken kunt laten uitvoeren. Om zo veel mogelijk uit jouw RPi te halen ontvang je daarnaast verschillende jumper wires, weerstanden en andere benodigdheden.

Heb je nog geen Raspberry Pi microcomputer thuis? Bestel dan eenvoudig jouw eigen RPi, adapter en HDMI-kabel bij jouw inschrijving mee voor €99.

 

Cursus Raspberry Pi Programmeren; hobbymatig en voor de technicus

De opleiding Raspberry Pi Programmeren kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding is bijzonder geschikt wanneer je een creatieveling of technicus bent en meer wilt weten over het Internet of Things en het programmeren van een Raspberry Pi.

Dit kan zowel beroepsmatig als hobbymatig zijn. Geef jouw carrière als technicus bijvoorbeeld een extra verdieping met behulp van deze opleiding.

Van IoT tot Python

De Rasberry Pi cursus start met het onderwerp Internet of Things. Om gebruik te kunnen maken van de Raspberry Pi, ga je vervolgens eerst aan de slag met het besturingssysteem. Je leert over het gebruik van het besturingssysteem Raspberry Pi OS, ook wel Raspbian genoemd. Je kunt Linux-opdrachten uitvoeren en gaat aan de slag met de programmeertaal Python. 

Vervolgens ga je steeds dieper in op de materie. Je ontdekt in de Raspberry Pi Programmeren cursus hoe je data kunt genereren en gebruiken met behulp van sensoren en actuatoren. Je leert ook hoe je deze data kunt opslaan. Je ontdekt bijvoorbeeld de rol van Big Data binnen een Internet of Things implementatie. Ook leer je onder andere dashboards maken, waarop de verworven data inzichtelijk gemaakt kan worden.

Na afronding van de opleiding weet jij hoe je zelfstandig jouw eigen Raspberry Pi kunt programmeren én ben je op de hoogte van de vele mogelijkheden van de Raspberry Pi microcomputer.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Raspberry Pi Programmeren

Tijdens de opleiding Raspberry Pi Programmeren komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • het Internet of Things;
 • Python;
 • GPIO pinnen en componenten;
 • modules, libraries en datatypen;
 • input, output, sensoren en actuatoren;
 • visueel programmeren met Node-RED;
 • microcontrollers en lokale communicatie;
 • MQTT;
 • Raspberry Pi als host, server en gateway;
 • security.
DIPLOMA

Diploma Raspberry Pi Programmeren

Bij NHA rond jij de cursus Raspberry Pi Programmeren af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Raspberry Pi Programmeren in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Raspberry Pi Programmeren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Raspberry Pi Programmeren staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Raspberry Pi Programmeren
6x €56,55
€399,00 of €339,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 56,55

€399,00 of €339,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!