Front-end Developer  

Nú: met GRATIS tablet
Front-end Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
66,60

of 


€799,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Volg de Front end Developer opleiding en leer hoe je websites ontwerpt

Heb jij affiniteit met het ontwerpen en programmeren van websites en applicaties? Wil jij van webdevelopment je carrière maken? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Start dan vandaag nog met de opleiding Front end Developer!

Tegenwoordig bestaan er miljoenen websites die dagelijks door miljarden mensen worden bezocht. Om deze websites te ontwerpen, programmeren, testen en implementeren, zijn er front end developers nodig. Wil jij je hierin specialiseren? Loop die droombaan dan niet langer mis en schrijf je in voor de Front end Developer opleiding van NHA.

Leer programmeren op een praktische manier

Programmeren en ontwerpen leer je door het te doen. De opleiding Front end Developer is daarom praktisch ingestoken. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig van programmeren of programmeertalen want de cursus start bij de absolute basis.

Heb je de Front end Developer opleiding succesvol afgerond? Dan beschik jij over de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om van jouw droom je carrière te maken. Je bent in staat het ontwerp van een website om te zetten in een technisch goed werkend en toegankelijk geheel. Alles wat jij nodig hebt om Front end Developer te worden, wordt aangereikt in de opleiding.

Ontdek de vele aspecten van webdesign

Een front end developer is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites en applicaties. Alle vaardigheden die je hiervoor nodig hebt doe jij op in de opleiding. Front end developer worden kun jij dus ook!

De opleiding Front end Developer start bij de basis. Om te programmeren heb jij namelijk kennis nodig van HTML en CSS. Je start daarom met het structureren van HTML-pagina’s. Ook het “aankleden” van deze pagina’s met opmaaktaal CSS komt uitgebreid aan bod. Daarnaast ga je dieper in op onderwerpen als responsive design, Bootstrap, digitale wireframes, prototypes en het belang van user experience.

Veel professionele front end developers werken met het programma Adobe XD. Om als echte professional aan de slag te kunnen, leer je tijdens deze Front end Developer opleiding meer over dit programma.

Ga dynamisch te werk met de opleiding Front end Developer

Naast een mooi design wil je natuurlijk ook dat jouw webpagina optimaal werkt op elk apparaat. Daarvoor is een dynamische website van belang. Om jouw website interactief te maken, heb je kennis nodig van de programmeertaal JavaScript. Stapsgewijs ontdek jij tijdens deze opleiding Front end Developer alle aspecten van het vak.

Ook maak je kennis met de basisbeginselen van het werken volgens Agile-principes. Naast technische kennis is het als front end developer van belang dat je weet hoe je efficiënt te werk gaat binnen een team.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Front End Developer leer je meer over de volgende onderwerpen:

Webdesign
In de Front end Developer opleiding begin je met het ontwikkelen van basiskennis van webdesign. Onderwerpen als HTML5, CSS3, Bootstrap, animaties, wireframes en prototypes komen uitgebreid aan bod. Ook leer je meer over het belang van responsive design, user experience en privacywetgeving.

JavaScript & jQuery
In het tweede deel van de opleiding ga je dieper in op programmeren en scripttalen.
Je gaat aan de slag met operatoren, functies, arrays en objecten. Ook komen animatiefuncties en jQuery API’s uitgebreid aan bod.

Agile Scrum
In het laatste onderdeel van de Front end Developer opleiding leer je meer over de Agile-werkwijze. Veel organisatie maken tegenwoordig gebruik van Scrum teams. Als front end developer heb je kennis nodig van deze werkwijze om efficiënt deel uit te maken van een dergelijk team.

DIPLOMA

Diploma

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Voor de modules Webdesign en JavaScript kun jij je aanmelden voor een theorie-examen dat je thuis aflegt. 

Daarnaast maak je een overkoepelend praktijkexamen, dat je ook gewoon thuis maakt. Aanmelden voor het praktijkexamen gaat heel eenvoudig via Plaza.

Tot slot kun je ervoor kiezen om de module Agile Scrum kun je afronden met het EXIN Agile Scrum Foundation examen. Je ontvangt dan een officieel certificaat. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Front end Developer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Front-end Developer
12x €66,60 of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 66,60
of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!