Dierenartsassistent  

Nú: met GRATIS tablet
Dierenartsassistent
Vlaanderen_is_diervriendelijk_oker
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
31,60

of 


€379,00
4.9/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Praktijkgerichte opleiding
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de Dierenartsassistent Opleiding en word een expert in de zorg voor dieren!

Word jij enthousiast van het werken met dieren? Dan is de Dierenartsassistent Opleiding iets voor jou! Als je deze pagina hebt gevonden, is de kans groot dat je een passie hebt voor dieren en ook bekend bent met de boeiende wereld van het beroep van dierenartsassistent. Met de erkende Dierenartsassistent Opleiding word je uitstekend voorbereid op dit veelzijdige vak.

Deze opleiding Dierenartsassistent is erkend door
het Vlaamse Departement van Dierenwelzijn. 

 

Maak je passie voor dieren waar met de Dierenartsassistent opleiding

In een dierenartspraktijk is elke dag anders. Je komt voor verschillende uitdagingen te staan, zoals het assisteren bij de sterilisatie van een kater, het geven van inentingen aan een puppy of het behandelen van gebitsproblemen bij een konijn. Als dierenartsassistent ben je de onmisbare rechterhand van de dierenarts. Je ondersteunt de arts bij alle dagelijkse werkzaamheden, variërend van het maken van afspraken tot het assisteren in de operatiekamer. Hoe je dat doet, leer je in de opleiding Dierenartsassistent.

 

Jouw sleutelrol in de dierenzorg!

Ontdek alle facetten van het boeiende beroep van dierenartsassistent tijdens de Dierenartsassistent Opleiding. Hier leer je niet alleen hoe dierenlichamen functioneren, maar ook hoe je ziektes kunt herkennen. Bovendien krijg je antwoord op belangrijke vragen, zoals hoe je een dier op de juiste manier kunt vasthouden tijdens bijvoorbeeld bloedafname of urineonderzoek.

Jouw docent

Mijn naam is Manon; ik ben één van de docenten van deze cursusIk heb de opleiding tot dierenarts afgerond aan de Universiteit van Gent. De eerste jaren na mijn studie heb ik vooral ervaring opgedaan als dierenarts voor grote huisdieren zoals paarden, schapen en varkens. Daarna heb ik de stap gezet naar de kleine huisdieren. Ik heb gewerkt in een dierenartsencentrum voor kleine huisdieren en vervolgens ben ik in een dierenkliniek aan de slag gegaan. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en passie met jullie te kunnen delen!

 

Dierenartsassistent: Opleiding in omgang met dieren én eigenaars!

Als dierenartsassistent ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten. Daarom is er tijdens de Dierenartsassistent Opleiding veel aandacht voor de omgang met diereneigenaars. Je leert waardevolle tips die je aan eigenaars kunt geven, zoals advies over voeding en verzorging. Ook leer je hoe je klachten kunt afhandelen en slecht nieuws op een empathische manier kunt brengen. Soms is een dier niet te genezen, en in die gevallen hebben ook de eigenaars behoefte aan steun en aandacht.

Naast deze aspecten assisteer je de dierenarts in de behandel- en operatiekamer. Je weegt dieren, houdt ze vast, bereidt operaties voor en zorgt voor het steriliseren van instrumenten. Na een operatie zorg je voor de nazorg van het dier en houd je zijn gezondheid nauwlettend in de gaten. Met de Dierenartsassistent Opleiding verwerf je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn voor deze verantwoordelijke functie.

 

Kies voor een praktische en erkende Dierenartsassistent opleiding

Kies voor een praktijkgerichte thuisstudie en word een gewaardeerde kracht in een dierenartspraktijk. De Dierenartsassistent Opleiding van NHA biedt jou de mogelijkheid om de eerste stap te zetten richting een veelzijdige carrière. Het grote voordeel van een thuisstudie is dat je directkunt beginnen en kunt studeren waar en wanneer je maar wilt.

Bovendien is de Dierenartsassistent Opleiding erkend door het Vlaamse Departement van Dierenwelzijn, waardoor je verzekerd bent van een hoogwaardige opleiding.

 

Bekijk de video en ontdek hoe Lydia de kennis die ze opdeed in deze opleiding inzet in haar eigen poezenhotel. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Dierenartsassistent

Je doet in deze boeiende opleiding Dierenartsassistent alle nodige kennis op die een dierenartsassistent hoort te kennen. De opleiding neemt je stap voor stap mee in jouw leerproces, zonder je te overladen met informatie.

Je leert in deze praktijkgerichte cursus onder andere:

Hoe dierenlichamen werken

Waar zit het hart bij een hond? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel van een konijn of paard? Dit zijn slechts enkele onderwerpen waarop de cursus Dierenartsassistent uitgebreid ingaat.

Zieke dieren herkennen

Zoals mensen soms kribbig zijn bij pijn, zo kunnen dieren bij ziekte ook geïrriteerd zijn, of zelfs agressief worden en aanvallen. De opleiding behandelt daarom uitgebreid ziekteleer, waarin onder andere bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, protozoën, prionen en zoönosen worden toegelicht.

Onderzoekstechnieken toepassen

Technieken zoals bloed afnemen, urineonderzoek en röntgenfotografie worden helder in beeld gebracht waardoor je inzicht krijgt in hoe de dierenarts dit doet. 

Veilig en hygiënisch werken

Omdat de dierenartsassistent dagelijks met veel bacteriën in aanraking komt, is het goed omgaan met gesteriliseerde instrumenten en apparaten in de laboratoriumruimte erg belangrijk.

Medicijnen en voeding kennen

Je leert in deze praktische cursus hoe je veilig omgaat met medicijnen, welke medicijnwetgeving geldt en hoe je de voorraad goed moet beheren. Bovendien verneem je alles over voeding voor verschillende diersoorten.

Met de eigenaars van de dieren omgaan

Je bent vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten die je om advies zullen vragen, bijvoorbeeld over medicijngebruik of voeding. Ook leer je hoe je klanten telefonisch te woord staat, hoe je omgaat met boze klanten en hoe je slecht nieuws brengt wanneer dit nodig is.

Deze uitgebreide, professionele cursus behandelt de vele aspecten van het beroep van de dierenartsassistent. Na afloop kun je meteen aan de slag in een dierenkliniek of dierenpraktijk!

REVIEWS

Reviews Dierenartsassistent opleiding

Dit zijn specifieke reviews over Dierenartsassistent, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Dierenartsassistent

Heel interessante en uitgebreide opleiding!

10/10
Dierenartsassistent

mooie cursus

8/10
Dierenartsassistent

Tot hiertoe verloopt het traject zoals beloofd. Cursus werd netjes geleverd, ik kan op eigen tempo studeren. De begeleiding door mijn leerkracht is heel erg nuttig en goed. Ik ben erg tevreden.

10/10
Dierenartsassistent

Ik heb al heel veel uit de cursus geleerd, alles staat goed uitgelegd, ook de nodige links en tips en tricks staan in deze cursus

DIPLOMA

Diploma Dierenartsassistent

Bij NHA rond jij de cursus Dierenartsassistent af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Dierenartsassistent in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Dierenartsassistent, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De Dierenartsassistent opleiding duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Dierenartsassistent
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 36,60
of €439,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 31,60
of €379,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel interessante en uitgebreide opleiding!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!