Python  

Nú: met GRATIS tablet
Python
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
58,20

of 


€349,00
3.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Populaire programmeertaal
 • Toenemende vraag naar programmeurs
 • Start vanuit de basis
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer programmeren in Python: dé programmeertaal van de toekomst

Hoe wordt een ingewikkelde en uitgebreide website zoals LinkedIn gebouwd? Hoe weten zelfrijdende auto’s welke actie ze moeten ondernemen? En wat als je een koffiemachine met gezichtsherkenning wil maken, zodat automatisch het juiste drankje voor de juiste persoon wordt gemaakt? Voor deze én meer toepassingen is de programmeertaal Python zeer geschikt. Het is een programmeertaal die steeds populairder wordt. Python leren is dus een excellente en toekomstbestendige keuze.
 

Leren programmeren in Python

Deze cursus Python programmeren is zeer geschikt als jij de programmeertaal Python onder de knie wilt krijgen. Het lesmateriaal bevat veel aanvullende informatie om alle theorie goed uit te leggen. Daarbij kun je gebruik maken van vraagmomenten waarin je je docent om uitleg kunt vragen. Het is wel zo dat je beslist voordeel hebt wanneer je al kennis van programmeren in C#, C++ of Java hebt.

Heb je dus interesse in het opbouwen of uitbreiden van je programmeerkennis? Dan is programmeren in Python een goede optie. Heb je nog geen enkele ervaring met programmeren? Dan adviseren we je om eerst onze cursus Programmeren voor Beginners te volgen. 

Wanneer je klaar bent met de cursus Python, kun je object-georiënteerd programmeren. Je bent in staat om je eigen programma’s te ontwerpen, maar ook om deze te bouwen en beschikbaar te maken voor anderen.  Daarnaast kun je reeds gebouwde software-producten testen, en eventueel verbeteren. De syntax van Python heeft straks geen geheimen meer voor jou.
 

Wat kun je er mee?

De programmeertaal Python wordt veel gebruikt in tal van vakgebieden. Wanneer je complexe websites wil maken of een kassasysteem wil bouwen, kun je met deze taal aan de slag.

Python is ook geschikt voor allerlei toepassingen waarbij gecommuniceerd moet worden met een database of waarbij data gemanipuleerd of geanalyseerd moet worden. De cursus programmeren in Python leert je vanaf de basis hoe dit in zijn werk gaat. Wie weet wordt jij wel werkzaam in Artificial Intelligence of Machine Learning?
 

Python leren met hulp

Wanneer je de Python cursus van NHA volgt, kun je kiezen voor hulp van een vakdocent. Dit is een bekwaam Python-programmeur die jou voorziet van terugkoppeling op je huiswerk en daarbij ook antwoorden geeft op je vragen.

In de online leeromgeving Plaza kun je, indien je dit wenst, contact maken met studiegenoten. Zo kun je bijvoorbeeld opdrachten en lessen onderling bespreken. Python leren doe je dus samen met medestudenten en eventueel een docent. 
 

Kies voor een carrière met toekomst

Programmeren is een vakgebied dat alleen maar in populariteit zal toenemen. Het is dan ook een verstandige keuze om je hierin te laten opleiden. Na de cursus Python programmeren heb je een goede basis met theoretische en praktische kennis, en kun je er eventueel voor kiezen om zelfstandig verder te leren.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Droom jij van een carrière in deze fascinerende wereld, maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Start dan met de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python. Zo leer jij de basis van het programmeren en leg je de grondbeginselen voor een mooie toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Programmeren in Python

In de cursus Python programmeren ga je zowel theoretisch als praktisch aan de slag met deze programmeertaal. Je krijgt een grondige inleiding in deze taal en krijgt dan ook de nodige inzichten waarmee jij straks een actieve deelnemer kan zijn in bijna elk Python project.

Je gaat onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Python downloaden en installeren;
 • werken met operatoren, gegevenstypen en lussen;
 • Python-modules ontwikkelen;
 • werken met het objectmodel, ingebouwde typen en collectietypen;
 • werken met comprehensions, iterables en generators;
 • objectgeoriënteerd programmeren: werken met klassen;
 • werken met bestanden;
 • exceptions verwerken, testen uitvoeren en debuggen.

 

In de cursus wordt geleerd hoe je kunt werken met de gratis programmeeromgeving Thonny. Het programma is geschikt voor Mac, Linux en Windows. Dit maakt Python leren mogelijk voor iedereen. Mocht je liever met een andere programmeeromgeving werken omdat je bijvoorbeeld al ervaring hebt met programmeren in een andere taal, dan is dat ook mogelijk.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Kies je voor de voordelige combinatie? Dan ga je ook dieper in op de volgende onderwerpen:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Python, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Python

Ik ben tevreden over het boek. Een verbetering zou misschien zijn dat heel de cursus in één keer verzonden wordt in plaats van in 2 keren.

8/10
Python

Interessant maar af en toe moeilijk. Het is niet echt voor beginners

8/10
Python

De eerste zes lessen volgen eigenlijk gewoon het handboek. Buiten de huistaken hebben de lessen op Plaza niet veel toegevoegde waarde en is de cursus duur voor wat tot nu toe aangeboden is. Hopelijk beter in de volgende lessen. Het eerste deel is afgerond, spijtig dat er nu niet automatisch deel 2 volgt en er gewacht dient te worden.

6/10
Python

1. Ik heb een administratieve probleem met mijn betalingen en twee weken daarna heb ik geen duidelijke antwoord erover. 2. Ik heb gekozen voor een Tablet zoals cadeau te krijgen. Ook geen duidelijke antwoord gekregen over wanneer komt die. Door die twee eerste opmerkingen, heb ik gezet 3 sters op 5. 3. Cursus Python was goed. Ik vind het een beetje te makkelijk, maar het was voldoende om de basis over die programma te kennen. Met die kennis, kan ik verder erover leren. Ik heb de basis, dus, algemeen, was het een voldoende cursus erover voor mij. 4. Over mijn docent, geen klacht. Hij was altijd aan me te steunen, beschikbaar (inclusieve zondagen) en vriendelijk. 5. Ik heb tijdens mijn vorige beoordeling gevraagd de mogelijkheid om extra oefeningen te krijgen op mijn huiswerken. Ik heb gemerkt dat het was wel gehoord en daarna heb ik een paar extra oefeningen gekregen. Dank u voor dat!

DIPLOMA

Diploma Python

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel heb je enige ervaring met de computer en enige voorkennis van programmeren (bijv. in C#, C++ of Java) nodig om de opleiding goed te kunnen volgen.

Heb je nog geen enkele ervaring met programmeren? Dan advisereren we je om eerst onze cursus Programmeren voor Beginners te volgen. 
 

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Na het afronden van de combinatiecursus Programmeren voor beginners + Python kun je het NHA Instituutsdiploma behalen.

Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het examen Python en dit met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling af te sluiten.

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Python in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Python, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Python

De studieduur voor de cursus Python is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. dit verkort uiteraard de studieduur.

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Voor de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Python
6x €58,20 of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 58,20
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Programmeren voor Beginners + Python
9x €57,70 of €519,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 57,70
of €519,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

8/10

Ik ben tevreden over het boek. Een verbetering zou misschien zijn dat heel de cursus in één keer verzonden wordt in plaats van in 2 keren.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!