Programmeren voor Beginners  

Nú: met GRATIS tablet
Programmeren voor Beginners
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
83,00

of 


€249,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Ontdek stap voor stap de programmeertaal met de cursus Programmeren voor Beginners

Je hoort het nu overal. Programmeren is de vaardigheid van de toekomst. Niet alleen het kunnen schrijven van een code, maar ook het leren denken als een programmeur is een waardevolle skill voor veel opleidingen en beroepen. Droom jij van een technische carrière? Dan is de cursus Programmeren voor Beginners dé stap in de juiste richting. Je zult verrast zijn door hoeveel kennis van programmeren jou kan bieden.

Stap voor stap de basis leren kennen? Dat doe je met de cursus Programmeren voor Beginners. De voorbeelden, afbeeldingen en video’s helpen jou om de stof nog sneller en makkelijker te begrijpen. De programmeerwereld blijft groeien. Met kennis van programmeren gaan de carrièredeuren voor jou open!

 

Ontwikkel je programmeerkennis

Ben jij opzoek naar een job in de techniek? Wil je je omscholen naar de IT-sector of wil je jouw kennis uitbreiden? Met de cursus Programmeren voor Beginners kom jij erachter of programmeren iets voor jou is.

Op een laagdrempelige manier maak je kennis met de basisbeginselen van codetaal in deze cursus Programmeren. Voor beginners is dit de ideale manier om te starten. Ook als jij geen programmeur wilt worden maar wel de kennis van programmeertalen en codes nodig hebt. Met die kennis heb jij een voorsprong op anderen in jouw vakgebied.

De cursus Programmeren voor Beginners begint bij de basis. Stap voor stap leer jij de programmeertaal kennen. Je verder ontwikkelen in het programmeren behoort tot de mogelijkheden van deze cursus. Dat maakt ook het leren van andere programmeertalen in de toekomst een stuk eenvoudiger.

 

Leren programmeren? Voor beginners dé cursus om te starten!

Programmeren klinkt ingewikkeld. Vanaf het begin een goede code schrijven doe je dan ook niet zomaar. Maar met de juiste basis leer je al snel hoe een code in elkaar zit en hoe je deze moet lezen en aanpassen. Wil jij programmeertaal leren begrijpen en schrijven? Dan zet je met deze cursus Programmeren voor Beginners de juiste eerste stap!

De cursus start met de belangrijkste basisbeginselen. Gaandeweg ontwikkel je jouw kennis steeds verder. De vele voorbeelden, video’s en afbeeldingen helpen jou al snel bij het bouwen van een simpele webshop. Door die theorie meteen toe te passen in de praktijk maak je leren programmeren een stuk leuker.

Heb je de smaak van het programmeren te pakken na het volgen van deze cursus Programmeren voor Beginners? Dan kun je jouw kennis uitbreiden door in een van de andere cursussen een nieuw programmeertaal te leren.  


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Programmeren voor Beginners ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.

 

Het veelzijdige studieprogramma laat jou kennis maken met de belangrijkste basistechnieken van het programmeren. Voor beginners is deze cursus daarom de ideale keus. Stap voor stap werk jij naar een stevige basis toe.

 

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Programmeren voor Beginners in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Programmeren voor Beginners, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Programmeren voor Beginners staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Programmeren voor Beginners
3x €83,00 of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 83,00
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!